Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σοφία Γιαννακά: Επιτέλους αυτόνομο προϋπολογισμό και στελέχωση με διοικητικό μηχανισμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος μεταξύ της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου και του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Παπάζογλου, συμμετείχε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά...



Η κ. Γιαννακά αμέσως μετά, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ανέφερε:

« Η έλευση του Ειδικού Γραμματέα κ. Παπάζογλου λύνει δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο αφορά στην απόκτηση αυτόνομου προϋπολογισμού για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος. Συγκεκριμένα σήμερα μπήκαν οι βάσεις για την απόλυτη χειραφέτηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος το οποίο θα αποκτήσει επιτέλους αυτόνομο προϋπολογισμό. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην απόκτηση διοικητικού μηχανισμού ούτως ώστε να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Μία στελέχωση που κρίνεται απαραίτητη και η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μετατάξεων ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει αυτόνομα με δικά του χρήματα και δικές του υπηρεσίες».

Παράλληλα η Βουλευτής επισήμανε στον κ. Παπάζογλου και μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, όπως οι κτιριακές υποδομές, τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών, τα προγράμματα σπουδών αλλά και τα ερευνητικά προγράμματα.

Επίσης η κα Γιαννακά τόνισε με έμφαση πως θα πρέπει άμεσα και αποτελεσματικά το Υπουργείο να λύσει αυτή την ψυχολογία «δορυφόρου» που είχε πάντα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος απέναντι στα Ιωάννινα. Μια ψυχολογία που καταπίεζε το Πανεπιστήμιο, το καθιστούσε αναποτελεσματικό και δημιουργούσε αρνητικό κλίμα στην Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα.

Τέλος η Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Παπάζογλου την ενίσχυση του ΤΕΙ Μεσολογγίου και την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις κτιριακές υποδομές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο