Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Επιστολή Παύλου Μοσχολιού για οργάνωση επισκέψεων μαθητών στο ΧΥΤΑ Στράτου

Την οργάνωση επισκέψεων των μαθητών στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων, στη Δημοτική Ενότητα Στράτου, ζητά με επιστολή του στους Προϊσταμένους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός..


Η επιστολή έχει ως εξής

«Κύριε Προϊστάμενε,
Όπως γνωρίζετε, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Στράτου του Δήμου Αγρινίου, λειτουργεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στον οποίο μεταφέρονται τα απορρίμματα των Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών του Δήμου Αστακού.

Με την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ τα απορρίμματα δεν εναποτίθενται πλέον στην κοίτη του ποταμού Αχελώου ή σε άλλους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης, αλλά μεταφέρονται σε έναν σύγχρονο και οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής, γεγονός συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των νέων μας, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, παρακαλούμε να εντάξετε στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τις επισκέψεις των μαθητών στον παραπάνω χώρο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή των όποιων διευκρινίσεων ή διευκολύνσεων απαιτούνται, ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο