Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κώστας Γεροκωστόπουλος: Πληρώνουμε το προπατορικό αμάρτημα…

Η συζήτηση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας χαρακτηρίστηκε: Από την απόδοση ευθυνών στην προηγούμενη Δημοτική αρχή Ανακτορίου για τα χρήματα που είχε εισπράξει μετά τον σεισμό για το σχολείο Βόνιτσας και τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τελικά και ομόφωνα είπαν όχι στην συγχώνευση των Λυκειακών τάξεων Παλαίρου.

Πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή 18/03/2011, το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ύστερα από την πρόταση της αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. που είχε ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγχώνευση των Λυκειακών τάξεων Παλαίρου με το Λύκειο Βόνιτσας.
Το συμβούλιο άνοιξε ο κύριος Βίτσας ο οποίος μας εξέπληξε με την ηγετική του παρουσία (αφού απουσίαζε ο κύριος Αποστολάκης σε ραντεβού στην Αθήνα). Μας παρουσίασε την άποψή του με επιχειρήματα...

και απέδειξε ότι υπάρχουν ικανότερα άτομα από την ‘ηγεσία’ τα οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της αντιπολίτευσης. Το μόνο... μειονέκτημα ότι κάλυψε εντέχνως και δεν ασχολήθηκε καθόλου με την αιτία που προκάλεσε το κτιριακό πρόβλημα στην Βόνιτσα μη αναφερόμενος στις λάθος κινήσεις της τελευταίας δημοτικής αρχής στον δήμο Ανακτορίου.

Στην συνέχεια υπήρξε η ενημέρωση από τον δήμαρχο κύριο Σολδάτο ο οποίος ανέφερε χρονολογικά όλες τις κινήσεις του Δήμου έως σήμερα όπως τις αρνητικές απαντήσεις που έστειλε στο υπουργείο, το ραντεβού με την υφυπουργό την περασμένη εβδομάδα και την επιστολή διαμαρτυρίας προς όλους τους φορείς.

Ο μόνος από την αντιπολίτευση (η οποία κάλεσε και το έκτακτο συμβούλιο) που ήρθε με έτοιμες προτάσεις εγγράφως, όπως και περιμέναμε, ήταν ο κύριος Kώστας Γεροκωστόπουλος ο οποίος μίλησε έξω από τα δόντια και αναφέρθηκε στο ‘Προπατορικό αμάρτημα’, που μας έφτασε στην σημερινή κατάσταση. Κατά πρώτον αναφέρθηκε στην ύπαρξη λυκειακών τάξεων στην Πάλαιρο και όχι λυκείου και δεύτερον και σημαντικότερο στα χρήματα που είχε εισπράξει ο δήμος Ανακτορίου μετά τον σεισμό για το σχολείο και τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τελικά.

Οι αντιδήμαρχοι κύριοι Φερεντίνος και Κομποτιάτης πήραν τον λόγο οπού με την σειρά τους ο μεν πρώτος ανέλυσε περαιτέρω το πρόβλημα που πρόεκυψε και ενημέρωσε ότι ο δήμος φυσικά και είναι κατά και ο δεύτερος σαν μηχανικός στάθηκε στην ρίζα του προβλήματος αναφέροντας ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά (σφάζοντας με το βαμβάκι) αν τα χρήματα από τα σεισμόπληκτα του 2003 έπεφταν όλα εκεί που έπρεπε και επισκευαζόταν το σχολείο των παιδιών μας.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων αλλά και πολίτες.

Όλοι συμφώνησαν ‘διαφωνώντας’ φυσικά στις λεπτομέρειες ότι κανείς δεν θέλει να καταργηθούν οι λυκειακές τάξεις της Παλαίρου. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι χρήματα δεν υπάρχουν για νέο σχολείο στην Βόνιτσα και ότι τότε που υπήρχαν ‘χάθηκαν’.

Όσο ζω ελπίζω λένε και στην Βόνιτσα θα ελπίζουμε και θα απαιτούμε αυτά που άλλοι θεωρούν αυτονόητα. Λογική υπάρχει, ευθύνες επίσης ο κάθε ένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο