Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Χρήστος Σαλτογιάννης: «Τα δύο κεφαλοχώρια του Ξηρομέρου (Κατούνα-Φυτείες) δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που πρέπει να τα κρατούν ενωμένα»


Την δεδομένη χρονική περίοδο, η κοινωνία των Φυτειών είναι αντιμέτωπη με ένα σημαντικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου.

Το μοναδικό μέλημα μας πρέπει να είναι η αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου, δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθούν οι Λυκειακές τάξεις, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την τοπική μας κοινωνία.
Ευθύνες για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, πράγματι υπάρχουν ωστόσο δεν είναι της παρούσης, κάποια άλλη στιγμή ίσως.
Οφείλουμε αφενός να αποτρέψουμε την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων και αφετέρου να ενισχυθεί το σχολείο και εν συνεχεία να μετατραπεί σε Λύκειο, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια και που δυστυχώς η κατάσταση αυτή βόλευε και βολεύει ακόμη κάποιους.


Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος, στον οποίο πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι, διότι κάθε άλλη «παράμετρος» των γεγονότων μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει.
Από την άλλη, η «δήθεν αντιπαράθεση» μεταξύ Κατούνας-Φυτείες είναι μια τέτοια «παράμετρος» που μας κάνει όλους να ξεφεύγουμε από τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας, τα οποία είναι κοινά και σίγουρα αντιμετωπίζονται μαζικά και ενωμένα.
Κατά την άποψη μου τα δύο κεφαλοχώρια του Ξηρομέρου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που πρέπει να τα κρατούν ενωμένα.
Εν τέλει λοιπόν, δεν πρέπει να χάνεται η ουσία και να μην ολισθαίνουμε σε τέτοιες επικίνδυνες παγίδες γιατί χαμένο θα είναι για άλλη μια φορά το ΞΗΡΟΜΕΡΟ!


*Ο Χρήστος Σαλτογιάννης είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών "Το Λιγοβίτσι" και εκδότης της εφημερίδας "Φυτειώτικα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο