Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για το ζήτημα της κατάργησης του 239 Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Καραγκούνης προς τον Υπουργό Άμυνας για το ζήτημα της κατάργησης του 239 Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι. Η ερώτηση έχει ως εξής...

Προς τον
Υπουργό Άμυνας

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» γίνεται αναφορά σε πρόθεση του Υπουργείου Αμύνης για «στρατιωτικό Καλλικράτη» και συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ σκέφτεται να προχωρήσει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης.
Ανάμεσα στα Κέντρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και το 239 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.

Κύριε Υπουργέ,
 πρέπει να γνωρίζετε ότι μια τέτοια εξέλιξη, αν βεβαίως αληθεύει, είναι ιδιαιτέρως δυσμενής για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου όχι μόνο για λόγους ιστορικούς αλλά βεβαίως και για οικονομικούς. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοινώσεις που υπήρξαν στον τοπικό Τύπο στα τέλη Ιανουαρίου επιβεβαιώνεται σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην οποία συνάντηση όπως ανακοινώθηκε, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαβεβαιώσει πως δεν υφίσταται ζήτημα ή σκέψη υποβάθμισης του στρατοπέδου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, διαλαμβανομένων των ανωτέρω, αν έχει σκοπό να προχωρήσει στις εν λόγω καταργήσεις, αν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά του το 239 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι και αν δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρήσει στην συγκεκριμένη κατάργηση.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο