Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εννέα κουκουλοφόρους λαθροκυνηγούς αναζητούν οι αρχές στον Αμβρακικό



Εντολές για συνεχείς ελέγχους στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Αμβρακικού Κόλπου, αλλά και στη χερσαία ζώνη αυτού, έχουν λάβει οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροθηρίας καθώς και για την εφαρμογή των προβλεπομένων κυρώσεων σε βάρος των παραβατών που εντοπίζονται...

Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ενημερώνει ότι «από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, για την αστυνόμευση της χερσαίας περιοχής αυτού, διενεργούνται τακτικές περιπολίες, ενώ παράλληλα παρέχεται συνδρομή στην οικεία Δασική Υπηρεσία, καθώς και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την πρόληψη και καταστολή των φαινομένων λαθροθηρίας» .

Το θέμα έφτασε στη Βουλή όταν οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ κατήγγειλαν με ερώτησή τους, ότι πριν από λίγες ημέρες «εννέα κουκουλοφόροι με πέντε ταχύπλοα σκάφη σκότωσαν 50 φαλαρίδες, πάπιες και άλλα πουλιά, ενώ τρόμαξαν και τους αργυροπελεκάνους που άφησαν προσωρινά τις φωλιές τους, γεγονός για το οποίο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγή τους» .

Οι βουλευτές κ.κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης επικαλούνται καταγγελίες της Ορνιθολογικής Εταιρείας ότι «για μιάμιση ώρα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, οι λαθροκυνηγοί αλώνιζαν τον υδροβιότοπο εξολοθρεύοντας όποιο φτερωτό βρισκόταν μπροστά τους» .

Για την επίθεση των κουκουλοφόρων στον υδροβιότοπο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι «η αναφερόμενη περιοχή είναι δυσπρόσιτη από τη θάλασσα, καθόσον περικλείεται από αναχώματα που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σκαφών σε αυτή», διαβεβαιώνει, όμως, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο