Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το Π.Α.ΜΕ την Π.Α.ΣΥ το Μ.Α.Σ και την Ο.Γ.Ε
10:00 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
Συνάδελφε επαγγελµατία, µικρέµπορε, βιοτέχνη,
Στο χρόνο που πέρασε είδαµε χιλιάδες µικροµάγαζα να βάζουν λουκέτο και πολλούς συναδέλφους να οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η θέση µας συνεχώς θα χειροτερεύει...

Τα φερέφωνα της κυβέρνησης και των µονοπωλιακών οµίλων, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, το ΕΒΕΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ καθηµερινά µας «γανώνουν» τα αφτιά ότι φταίνε οι πορείες, οι απεργίες και η κακή ψυχολογία που εµποδίζουν τον κόσµο να ψωνίσει.

Και όµως:
Οι γειτονιές της Αθήνας, ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου, της ευρύτερης περιοχής, όπως και όλης της χώρας ερηµώνουν και ο τζίρος πέφτει, χωρίς πορείες και απεργίες. Δεν µπαίνει πελάτης στα µαγαζιά µας γιατί µε τις χιλιάδες απολύσεις φούντωσε η ανεργία και η φτώχια.

Γιατί το χρήµα που άδειασαν από τις τσέπες των λαϊκών στρωµάτων οι πολιτικές της κυβέρνησης ,της «τρόικα» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης µε τη µείωση των µισθών, των συντάξεων και το πετσόκοµµα των δώρων, το πρόσφεραν απλόχερα στις τράπεζες τους βιοµήχανους και τα πολυκαταστήµατα µε νέες φοροαπαλλαγές και προνόµια.

Την ίδια στιγµή σέρνουν χιλιάδες συναδέλφους στα δικαστήρια και απειλούν µε κατασχέσεις αν δεν µπορούν να πληρώσουν την τράπεζα, τον ΟΑΕΕ, την εφορία και τους κόβουν το ρεύµα αν δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ.

Μας εκβιάζουν µε το χαράτσι της περαίωσης για να µη «µπουκάρει η εφορία», ενώ µας ληστεύουν µε ληστρικά πανωτόκια για να µην ζηµιωθούν τα «αγαπηµένα παιδιά» της Ε.Ε, οι τράπεζες.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ

O στόχος τους είναι ξεκάθαρος.
Η αγορά πρέπει να απαλλαγεί από το ενοχλητικό «αγκάθι» των µικροεπιχειρήσεων
Γι ‘αυτό σε συκοφαντούν ότι είσαι φοροφυγάς και προνοµιούχος. Γι ‘αυτό επιµένουν στο άνοιγµα των κλειστών» επαγγελµάτων για να εξαπλωθούν κι άλλο τα µονοπώλια, τα «ΤΖΑΜΠΟ», τα «ΙΚΕΑ».
Τα ίδια κάνουν και µε τους εργαζόµενους. Προνοµιούχος ο ένας, συντεχνία ο άλλος.
Τους συκοφαντούν για να µειώνουν τους µισθούς αδιαμαρτύρητα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

Συνάδελφε,
Ότι µπορούσες να κανείς µόνος σου για να εξασφαλίσεις ένα εισόδηµα ικανό να θρέψει την οικογένεια σου, το έκανες. Δεν υπάρχει προοπτική αν µείνεις κλεισµένος στους τέσσερις τοίχους του µαγαζιού σου.

Όλοι στο δρόµο του ΑΓΩΝΑ. Στο δίκαιο αγώνα που επιτάσσει η αξιοπρέπεια µας για µια ανθρώπινη ζωή για µας και τις οικογένειές µας.

Όλοι ΜΑΖΙ.
Με τους εργαζόµενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, τις γυναίκες.

Με όλους αυτούς που αντιµετωπίζουν τις συνέπειες µιας απάνθρωπης πολιτικής. Κανένας νόµος, καµιά υπουργική απόφαση και καµιά εξουσία δεν µπορεί να σταθεί, να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, αν βρεθεί αντιµέτωπη µε την καθολική αντίδραση των θυµάτων της. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
με το Π.Α.ΜΕ την Π.Α.ΣΥ το Μ.Α.Σ και την Ο.Γ.Ε
10:00 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ 18/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο