Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για να καθιερωθεί ο εορτασμός της Ναυμαχίας του Ακτίου την 2α Σεπτεμβρίου

Ερώτηση – πρόταση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για να καθιερωθεί ο εορτασμός της Ναυμαχίας του Ακτίου την 2α Σεπτεμβρίου...
Προς τον
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού



Γνωρίζετε Κύριε Υπουργέ ότι στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., υπήρξε η ημερομηνία που έγινε η Ναυμαχία του Ακτίου, ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος για την Ρωμαική Αυτοκρατορία που έκρινε την τύχη της ανώτατης ηγεσίας του ρωμαϊκού Κράτους.
Το Άκτιο είναι το ακροτελεύτιο ακρωτήριο της Ακαρνανίας, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, απέναντι από την Πρέβεζα, από την οποία απέχει μόλις 725 μέτρα.
Η Ναυμαχία αυτή έχει ευρύτερο ιστορικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον και σαφέστατα θα μπορούσε να αποκτήσει τουριστικό ενδιαφέρον.

Σε συνέχεια των όσων έχω δηλώσει στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής ότι οφείλει το κράτος να αξιοποιήσει τουριστικά και συνεπακόλουθα οικονομικά την ιστορική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας, σας προτείνω να καθιερώσετε τον εορτασμό της ως άνω Ναυμαχίας στον τόπο τέλεσής της και βεβαίως στη συγκεκριμένη προαναφερθείσα ημερομηνία.

 Θα μπορούσατε σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής αλλά βεβαίως και με την Ιταλική Δημοκρατία να διοργανώνετε κάθε χρόνο την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ακτίου. Αν η οργάνωση είναι άρτια και σωστά μελετημένη να είστε σίγουρος ότι θα προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και προσοχή και σαφώς θα προσδώσει τεράστια οικονομικά ωφέλη στην περιοχή. Σημειώνω δε ότι λειτουργεί ο αερολιμένας του Ακτίου που υποδέχεται κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες πτήσεις του εξωτερικού και αυτό διευκολύνει την προσέλευση τουριστών απ΄όλο τον κόσμο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι σκοπεύει να κάνει σε συνάρτηση με τα προεκτεθέντα, αν σκέπτεται να υιοθετήσει την ως άνω πρόταση ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός της Ναυμαχίας του Ακτίου την 2α Σεπτεμβρίου σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο που μόνο πολιτιστικά και οικονομικά ωφέλη μπορεί να προσδώσει στην περιοχή και στη χώρα μας.

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο