Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χοροεσπερίδα Στρογγυλοβουνιωτών: Ας κρατήσουν οι χοροί…

Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό μεσημέρι πέρασαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Στρογγυλοβουνιωτών (Δήμος Ξηρομέρου) στην χοροεσπερίδα που διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στο κέντρο ΠΙΠΕΡΙ, στο Περιστέρι...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ (PΗΟΤΟΤSΕΛΙΟS)

Στην είσοδο του κέντρου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χαντζή Πηγή, Μαργώνη Ευγενία, Χολέβα Καίτη, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Χαντζή Χρυσούλα, υποδέχονταν και καλωσόριζαν τους καλεσμένους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Αγραμπελιώτης αξιοσέβαστος ιερέας, ο παπά-Βασίλης Πόπης, πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά ο οποίος και εξήρε τις δραστηριότητες του συλλόγου και τόνισε ότι οι προγονοί τους πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και στην ιστορία του τόπου μας.

Λίγο μετά την κοπή της πίττας, η Γραμματέας Ευγενία Μαργώνη ξεκίνησε την προσφώνηση των επισήμων που τους τίμησαν με την παρουσία τους και τον λόγο πήραν για ευχές ο Βουλευτής Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Στριγγυλοβουνίου Κωνσταντίνος Ράπτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Στεργίου Δημήτρης.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος Πηγή Χαντζή αφού ευχήθηκε υγεία και δημιουργία για το νέο έτος, μίλησε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του Συλλόγου. Τόνισε ότι αν και η επίσημη λειτουργία του Συλλόγου μετράει μόλις ενάμισι χρόνο ζωής, οι δραστηριότητες του είναι πολλές. Κάλεσε όλους τους συγχωριανούς να είναι κοντά στον Σύλλογο, έτσι ώστε να μπορέσουν να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους διατηρώντας τα ήθη και έθιμά τους αναλλοίωτα και τις παραδόσεις τους ζωντανές. Μίλησε για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την έκδοση της εφημερίδας, τόνισε ότι είναι προς διάθεση και το ημερολόγιο του 2011 αφιερωμένο στην φύση και κατέληξε με το τραγούδι του Σαββόπουλου: «Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς…».

Μετά το πέρας της τελετής οι καλεσμένοι με φαγητό και άφθονο κρασί γλέντησαν και χόρεψαν με πολύ κέφι με την ορχήστρα του κέντρου με τους υπέροχους τραγουδιστές, τους οποίους συνόδευσε και ο πατριώτης τραγουδιστής Θανάσης Αναγνωστέλος. Η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη, όπου αρκετοί χορευτές προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παρισταμένων με την ιδιαίτερη επίδοσή τους, στους χορούς, όπως μόνον οι Στρογγυλοβουνιώτες ξέρουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του χωριού Ράπτης Κωνσταντίνος, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Ζορμπάς Γιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Στεργίου Δημήτρης, ο Γραμματέας του συλλόγου Βελανιδιάς Ζορμπάς Μάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Τσέλιος Γιώργος, , ο Γραμματέας Γαζέτας Χρήστος της Ξηρομερίτικης εταιρείας λόγου και τέχνης, κ.α.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο