Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη συνέντευξη του δημάρχου Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά στην εφημερίδα «Πολιτεία»

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς δίνει το στίγμα του…
Δεν επέστρεψα στην πολιτική για να κάνω τον "υπάλληλο – Δήμαρχο".
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου προαναγγέλλει την ανέγερση πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων σε Αστακό, Αλυζία αλλά και στο Αγρίνιο και απαντά στις επικρίσεις για την αντιδημαρχία της συζύγου του…. 

Από τη θεωρία στην πράξη και μάλιστα άμεσα επιδιώκει να περάσει ο νέος δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς, ο οποίος με την ιδιότητα του επιχειρηματία προγραμματίζει μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στο νομό.

Προεκλογικά ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί για ανέγερση νέων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Αστακού και όχι μόνο, οι οποίες μάλιστα θα έδιναν δουλειά αποκλειστικά σε νέους της περιοχής. Η δήλωσή του αυτή, είχε σχολιασθεί έως ένα βαθμό σαν υπερβολική ή τουλάχιστον προεκλογικών διαστάσεων και σκοπιμοτήτων. Κάποιοι μάλιστα είχαν βιαστεί να της αποδώσουν ακόμη και το χαρακτήρα της γραφικότητας.

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς ωστόσο ότι έλεγε μάλλον το εννοούσε, αφού από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ανέγερσης τριών νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, μια στον Αστακό, μία στην Αλυζία και μια (την μεγαλύτερη) στο Αγρίνιο. Σκοπός του ίδιου όπως επισημαίνει δεν είναι η διαχείριση απλά των διαδικαστικών υποθέσεων του δήμου, αλλά η μετάβαση από την θεωρεία απευθείας στην πράξη! Για τον ίδιο, ισχύει πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και από αυτή ο νομός έχει αρκετή. Κατά συνέπεια χρειάζονται περισσότερο δράσεις και λιγότερη θεωρεία και «αναπτυξιακές ημερίδες» για τη «χάραξη πολιτικής», «πλαισίου δράσεων», «ολοκληρωμένης στρατηγικής» κ.λ.π. κ.λ.π.

Τουριστική ανάπτυξη για τον ίδιο, σημαίνει ξενοδοχεία, σημαίνει προσέλκυση ενδιαφέροντος και κίνητρα επενδύσεων… «Δεν περιμένω να διαχειριστώ χαρτιά ούτε επέστρεψα στην πολιτική για να κάνω τον "υπάλληλο – Δήμαρχο". Ποτέ δεν ήμουν, ποτέ δεν θα γίνω ακόμα και αν χρειαστεί να δώσω μέρος της περιουσίας μου για να μετουσιώσω σε έργο τις δεσμεύσεις μου.
Είμαι πρακτικός άνθρωπος και μου αρέσει να εφαρμόσω όσα έχω πει. Για τον Αστακό σύντομα ξεκινά μια νέα πορεία και για να αρθούν οι ανισότητες του παρελθόντος. Πέρα από την ανάπτυξη του Πλατυγιαλιού η οποία θα αποτελέσει κύρια προσπάθεια μας... πρέπει να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματική πρωτοβουλία και να προσελκύσουμε ντόπια αλλά και ξένα κεφάλαια.

Εκτός από την απόφαση μου να ασκήσω διοίκηση με τα ίδια χαρακτηριστικά, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα έχω αποφασίσει να επενδύσω και τα οφέλη από την επαγγελματική προσπάθεια μου στην περιοχή, δημιουργώντας επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τουρισμό και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας στο Ξηρόμερο και τους νέους της περιοχής που τους τιμώ και αγαπώ. Σας το επανέλαβα και πριν δεν ήρθα να φτιάξω τον εαυτό μου από την πολιτική και το Δήμο, στον τόπο θέλω να προσφέρω!
Ο ίδιος προσωπικά θα δώσω το παράδειγμα και ήδη προχωρώ στην κατασκευή τριών πεντάστερων ξενοδοχειακών καταλυμάτων .... στον Αστακό στην Αλυζία και στο Αγρίνιο γιατί δεν αρκεί μόνο ο ανεξάντλητος φυσικός πλούτος… χρειάζονται και υποδομές για να αναπτυχθεί ο τουρισμός» λέει χαρακτηριστικά στην «Π».

Ο Πυθαγόρας Σαμαράς ωστόσο απαντά και στις επικρίσεις που δέχθηκε ο ίδιος για τον ορισμό της συζύγου του ως αντιδημάρχου. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η Ντίνα Κουμανδράκη – Σαμαρά που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του συζύγου της, ήλθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης και ανέλαβε μία εκ των τεσσάρων αντιδημαρχιών του νέου δήμου. Κατά της συγκεκριμένης επιλογής έβαλλαν τοπικοί παράγοντες.

Απαντώντας στην «Π» για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Ξηρομέρου Π. Σαμαράς σημειώνει πως «…H προγραμματική μου πρόταση κατατέθηκε στους ΠΟΛΙΤΕΣ προς αξιολόγηση οι οποίοι και την επικύρωσαν πλειοψηφικά. Είχε συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο με σαφή οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Στους πολίτες παράλληλα κατέθεσα προς αξιολόγηση και τους συνεργάτες μου με τους οποίους θα υλοποιούσα το πρόγραμμα και τις θέσεις μου.
Οι δημότες αποφάσισαν και επέλεξαν τους συνεργάτες μου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σεβόμενος τις επιλογές τους και σε συνεργασία μαζί τους ξεκινώ την μεγάλη προσπάθεια για το Ξηρόμερο. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκίστικοι εντυπωσιασμοί προς δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Ο κάθε Αντιδήμαρχος – συνεργάτης μου έχει το δικαίωμα της επιλογής και της αξιολόγησης και θα κριθεί από τα έργα του.

Θα εργαστώ για να δω τον Αστακό ένα σύγχρονο και ισχυρό αστικό συγκοινωνιακό κόμβο, με το Πλατυγιάλι σε λειτουργία και την περιοχή σε επιχειρηματική δραστηριότητα με εμπόριο και υπηρεσίες. Τον Μύτικα και την Αλυζία να αποκτούν τουριστική δυνατότητα με σύγχρονες υποδομές και ποιότητα.
Τις Φυτείες και τις αγροτικές περιοχές του Δήμου να ξαναπαίρνουν ζωή, τα προϊόντα να βρίσκουν αγορές και τα χωριά να αποκτούν και πάλι παραγωγική δραστηριότητα, ένταση και δημιουργία. Είμαι αποφασισμένος και για όλα αυτά θα εργαστώ με τους συνεργάτες μου.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο