Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Διοργάνωση Σεμιναρίου στο Αγρίνιο από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείων Αγρινίου-Θέρμου

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει αύριο 15 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, βιωματικό σεμινάριο για δασκάλους – νηπιαγωγούς και ειδικότητες, με Θέμα:…. 

«Μεθοδολογικές και βιωματικές προσεγγίσεις, της διδασκαλίας της Μουσικής για την προσχολική και σχολική ηλικία».

Κύριος στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις πρακτικές τους, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις του διδακτικού πακέτου (έντυπου και υποστηρικτικού) για τη Μουσική, ειδικά στις μικρές τάξεις. Η διαμόρφωση του προγράμματος στοχεύει στην ενίσχυση ενός ανοικτού και ευέλικτου συστήματος για τη Μουσική Εκπαίδευση, αξιοποιώντας την ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, τις δημιουργικές τους δυνατότητες και το διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα εργαστηριακά μαθήματα περιλαμβάνουν επιπλέον επιλεγμένη παρουσίαση των διδακτικών ενοτήτων για το Νηπιαγωγείο, την Α΄ και Β΄ Δημοτικού και έχουν βιωματικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, οι δειγματικές διδασκαλίες θα προετοιμάσουν τον εκπαιδευτικό, αξιοποιώντας υλικά, βιβλιογραφία και εποπτικά μέσα με συγκεκριμένη διδακτική φιλοσοφία και μεθοδολογία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

9.00 - 9. 30 π.μ. Προσέλευση.

9.30 - 11.30 π.μ. Επιστημονικό – θεωρητικό πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος / Ενδεικτικές διαθεματικές προσεγγίσεις μέσα από τα διδακτικά αντικείμενα της Α΄και Β΄ Δημοτικού και το Μουσικό Ανθολόγιο.

11.30 – 12.30 μ.μ. Διάλειμμα.

12.30 - 2.30 μ.μ. Διδακτικές ενότητες για την Α΄ και Β΄/ εργαστηριακά μαθήματα / Επιλογές από το Μουσικό Ρεπερτόριο της Α΄και Β΄τάξης και απλές ενορχηστρώσεις.

2.30 – 4.00 μ.μ. Διάλειμμα.

4.00 – 6.00 μ.μ. Επεξεργασία ηχοϊστοριών / Βιωματικές προσεγγίσεις / κατασκευές αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων / θεατρικό παιχνίδι / μουσικοκινητικά παιχνίδια και αναπαραστάσεις παιχνιδοτράγουδων από τον ελληνικό εθιμικό κύκλο / μουσικά παιχνίδια με διαπολιτισμικό περιεχόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν μαζί τους τα βιβλία της A΄ και Β΄ Δημοτικού για τη Μουσική, το βιβλίο δασκάλου, το Μουσικό Ανθολόγιο Α΄- ΣΤ και τον οδηγό της Νηπιαγωγού.

Τηλέφωνα Προέδρου, Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων : 26410-95257, 6974095068.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο