Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή Απόστολου Κατσιφάρα σε Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την υπαγωγή του νομού Αχαΐας στην Γ’ Ζώνη κινήτρων που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Το ζήτημα της υπαγωγής και του νομού Αχαΐας στην Γ’ Ζώνη κινήτρων που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας σε επιστολή που έστειλε σήμερα το πρωί στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.



Όπως είναι γνωστό στην Γ’ Ζώνη έχει περιληφθεί πρόβλεψη να ενταχθούν οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και απομένει η ένταξη και του νομού Αχαΐας.
Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, αναφέρθηκε πρόθεση σύμφωνα με την οποία ο νομός Αχαΐας πρόκειται να υπαχθεί στη Β΄ ζώνη κινήτρων και άρα οι επενδύσεις να επιδοτούνται με μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τους νομούς που υπάγονται στη Γ΄ ζώνη κινήτρων».   
Και προσθέτει: «Είναι γνωστό ότι ο νομός Αχαΐας και η Πάτρα βρίσκονται στο κέντρο του δυτικού άξονα της χώρας που με βάση όλους τους δείκτες ανάπτυξης υστερεί αισθητά σε σχέση με τον ανατολικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Είναι, επίσης, γνωστό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αποτελεί την πιο φτωχή Περιφέρεια της χώρας μας.
Επιπροσθέτως σας υπενθυμίζω πως το αιτιολογικό ότι ο νομός Αχαΐας υπερβαίνει το 75% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όλη τη χώρα, δεν ίσχυσε σε μια σειρά άλλων νομών γεγονός που συνιστά διακριτική και δυσμενή μεταχείριση της Αχαΐας που μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές και σεισμούς ενώ επίσης διατηρεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη χώρα, γεγονός που έχει προκαλέσει την ύπαρξη θυλάκων κοινωνικού αποκλεισμού».
Και η επιστολή του κ. Κατσιφάρα καταλήγει ως εξής: «Δεδομένου, κύριε Υπουργέ, ότι η βασική προτεραιότητα της αιρετής Περιφέρειας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Δυτικής Ελλάδας και η κάλυψη της συνολικής της υστέρησης, σας ζητώ της υπαγωγή ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Γ΄ Ζώνη κινήτρων.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή η πρόταση θα ληφθεί υπ’ όψιν και θα ενσωματωθεί στο νέο αναπτυξιακό νόμο στον οποίο προσβλέπουμε όλοι ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην χώρα και στην Περιφέρειά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο