Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη

Θέμα της συζήτησης ήταν το εργοστάσιο επεξεργασίας Αποβλήτων στο Μονοδένδρι Στράτου.
Την πολιτική βούληση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την κατασκευή του Εργοστασίου Μηχανικής και Βιομηχανικής Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, στην περιοχή Μονοδένδρι Στράτου Αιτωλοακαρνανίας....  

 εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραϊτης σε σύσκεψη που συνεκλήθη στην Αθήνα παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα....
Ο κ. Μωραϊτης τόνισε ότι το Υπουργείο έχει ήδη κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε το έργο του Εργοστασίου να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη) και να χρηματοδοτηθεί από αυτό.

«Πρόκειται για μια υποδομή που έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με τρόπο σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς το περιβάλλον», τόνισε στη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας η διασφάλιση των πόρων ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την κατασκευή του Εργοστασίου.

Ωστόσο, θα πρέπει να προηγηθεί μια περίοδος αναμόρφωσης των μελετών ώστε να εξασφαλισθεί η πλήρης ωρίμανση του έργου και όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «θα δώσουμε μάχη με τον χρόνο ώστε οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε, επίσης, ότι η δημοπράτηση του έργου θα πρέπει να γίνει με διεθνή διαγωνισμό, με τρόπο διαφανή και ανοικτό σε όλες τις τεχνολογίες, ώστε να επιλεγεί η προσφορότερη και η πιο αποτελεσματική για την διαχείριση των απορριμμάτων. «Η θωράκιση της διαφάνειας και των ανοικτών διαδικασιών είναι ζήτημα που δεν διαπραγματευόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε ότι «η κατασκευή του Εργοστασίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί μια σημαντική επένδυση πράσινης ανάπτυξης στην περιοχή. Σήμερα ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μωραϊτης, με την αναγγελία ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ άνοιξε τον δρόμο για την διασφάλιση της χρηματοδότησης. Δικό μας καθήκον είναι να εργαστούμε μεθοδικά ώστε να μην χαθεί ούτε μέρα για την αναμόρφωση των μελετών και την πλήρη ωρίμανση του έργου. Σύντομα, με το Εργοστάσιο στον Στράτο αλλά και με το Εργοστάσιο στη θέση Φλόκα, στη Δυτική Αχαΐα, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Δυτική Ελλάδα θα γίνεται με τον πλέον σύγχρονο και υποδειγματικό τρόπο».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο