Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση μελών της ΠΕΝΑ με τον Κάρολο Παπούλια. Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ ο Ξηρομερίτης Γιάννης Ζαφείρης

Σε πολύτιμο θεσμικό σύμμαχο για τους Νέους Αγρότες της χώρας αναδεικνύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, όπως επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

 
Η ΠΕΝΑ βρέθηκε για τρίτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, με τον οποίο συζητήθηκαν για περίπου 45 λεπτά οι εξελίξεις στη νέα ΚΑΠ, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα άλλα επίκαιρα ζητήματα του αγροτικού κόσμου: η ψαλίδα μεταξύ τιμών παραγωγού και τιμών στο ράφι, καθώς και των τιμών ελληνικών και ξένων προϊόντων, ο ορισμός του αγροτουρισμού ως αγροτικού επαγγέλματος, η έννοια του «ενεργού αγρότη».
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, ενώ ο κ. Κάρολος Παπούλιας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είστε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας. Ο τόπος περιμένει πολλά από εσάς. Τα επόμενα χρόνια περιμένουμε δυσκολίες, δεν μας πτοεί όμως, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Αν αρχίσει να ξεπερνιέται η κρίση στο δικό σας τομέα, το μήνυμα θα είναι αισιόδοξο για όλη τη χώρα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι θα ήθελε στη συνάντηση να βρίσκεται και ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Όπως τόνισε, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από το ΥΠΑΑΤ, με τα καλάθια των περιφερειών για τη διαφήμιση των προϊόντων. «Ο υπουργός πρέπει να έχει μια πολύ καλή συνεργασία με εσάς. Ο ίδιος δίνει μάχη στις Βρυξέλλες», επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Ο πρώτος τη τάξει πολιτειακός άρχοντας της χώρας επανέλαβε την επιθυμία του να βοηθήσει τους Νέους Αγρότες με όποιον τρόπο μπορεί, καθώς και να διατηρηθεί ο άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Βασίλης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για το έμπρακτο ενδιαφέρον του στις αγωνίες του αγροτικού κόσμου: «Έχετε ευαισθησία για τους ανθρώπους που ασχολούνται στην πρωτογενή παραγωγή και βέβαια θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή. Εμείς ζητάμε την καταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος, το οποίο επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομίας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη της υπαίθρου, τον τουρισμό και την κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακολουθεί βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο