Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το λάβαρο της ζωοκλοπής έχει υψωθεί στην ενδοχώρα του Ξηρομέρου!

Με ολοένα αυξανόμενη ανοδική τάση παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στο Ξηρόμερο το φαινόμενο της ζωοκλοπής. Έως και σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης αυτής της παράνομης δραστηριότητας η οποία, σε ορισμένα Χωριά παρουσιάζει τρομερή έξαρση με τους ζωοκλέφτες να δρουν ανεξέλεγκτα και αλόγιστα πλέον…

Το τραγικό στην ιστορία αυτή είναι, ότι σχεδόν όλα τα επεισόδια διαδραματίζονται στα χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος, όπου έχει υψωθεί το λάβαρο της ζωοκλοπής με επίκεντρο το Χωριό μας, την Κωνωπίνα.   

Οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και να επιβάλλουν την έννομη τάξη είτε γιατί εμφανίζονται αδύναμες από μια σειρά λειτουργικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν και με την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, που αστυνομεύει το νευραλγικό αυτό κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου είτε γιατί η τοπική κοινωνία επιβάλλει τις δικές της ισορροπίες και έχει τους δικούς της κανόνες.

Φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί εάν καταργηθεί και το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας στα πλαίσια του μελλούμενου Αστυνομικού Καλλικράτη!

Τα μηνύματα των τελευταίων χρόνων είναι ανησυχητικά και σχεδόν στο σύνολό τους καταλήγουν στο αρχείο της δικαιοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει μια γενικότερη "απορρύθμιση" και έντονοι κραδασμοί προκαλούνται στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της μικρής μας κοινωνίας.

Οι παραβατικές συμπεριφορές δεν περιορίζονται μονομερώς στους κτηνοτρόφους, καθώς στο Χωριό μας έχουμε και διαρρήξεις οικιών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αποτελούν η πρόσφατη κλοπή 10 χοιρινών του Νώντα Τσαμποδήμου στις αρχές Σεπτεμβρίου, έξι (6) αμνοεριφίων του Σιούλα Γούπιου, τριών (3) αμνοεριφίων του Τάκη Καψογιώργου, οι διαρρήξεις των οικιών του Νίκου Πανταζή και του Άγγελου Τσαμποδήμου, κλοπή πετρογκάζ και φιάλης υγραερίου από το σπίτι της Βασιλικής Νικ. Χαϊδάκη …. και πάει λέγοντας !

Το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας το τελευταίο τετράμηνο έχει να επιδείξει δύο εξιχνιάσεις ζωοκλοπών και συγκεκριμένα: στις 3-8-2010 συνέλαβε 33χρονο διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο προβατίνες αξίας τετρακοσίων (400.00) €, τα οποία νωρίτερα είχε αφαιρέσει με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα από αφύλακτο μαντρί, ιδιοκτησίας 50χρονου που βρίσκεται στην θέση ΄΄Βάλτα΄΄ Δ.Δ. Αετού Δήμου Μεδεώνος.

Ο δράστης, εξεταζόμενος ομολόγησε ότι το τελευταίο εξάμηνο στην περιοχή της Κωνωπίνας διέπραξε άλλες δύο (2) ζωοκλοπές εις βάρος των συγχωριανών μας με συνολική λεία πέντε (5) αρνιά αξίας εξακοσίων πενήντα (650.00) €.

Επίσης, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ατόμων, οι οποίοι από κοινού ενεργούντες τις νυχτερινές ώρες της 28/29-12-2010 στην Κατούνα, αφαίρεσαν από αφύλακτο στάβλο ιδιοκτησίας 48χρονου Κατουνιώτη κτηνοτρόφου, δώδεκα (12) αρνιά, τρείς (3) πάπιες και είκοσι πέντε (25) κότες συνολικής αξίας δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ. Τα κλαπέντα ζώα, δέκα (10) αρνιά, τρείς (3) πάπιες, είκοσι πέντε (25) κότες και δύο (2) δέρματα αρνιών, εντοπίστηκαν σε μαντρί στις Φυτείες όπου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει η αυτόφωρος διαδικασία.

Η Εφημερίδα μας (ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ) σε παλαιότερα φύλα της έχει αναδείξει το θέμα της ζωοκλοπής ως μεγάλη μάστιγα για την περιοχή μας που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους επισημαίνοντας ότι, η μορφή αυτή του εγκλήματος είναι εξόχως επικίνδυνη και γεννά από μόνη της ανεξέλεγκτες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχουν οδυνηρά αποτελέσματα.

Οι πράξεις αυτές υποβαθμίζουν τις πατροπαράδοτες ηθικές μας αξίες, επιφέροντας καίριο πλήγμα στη συνοχή της μικρής μας κοινωνίας.

Παράλληλα προσβάλλουν βάναυσα τους περήφανους Ξηρομερίτες, αμαυρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο την εικόνα του τόπου μας.

Εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από αυτή που διαφαίνεται, θέτουμε σε προβληματισμό συνολικά την κοινωνία μας, αναλαμβάνοντας στο ακέραιο και τις δικές μας ευθύνες που μας αναλογούν.

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο