Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Προτάσεις του Κώστα Καραγκούνη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Στη προχθεσινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα με τους βουλευτές της περιφέρειας από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία συμμετείχε ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων...

Ο βουλευτής κος Καραγκούνης Κωνσταντίνος στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι πρώτο μέλημα του νέου Περιφερειάρχη θα πρέπει να είναι η απογραφή και η καταγραφή της σημερινής κατάστασης στην Περιφέρεια και κυρίως ποιά είναι η οικονομική δυνατότητα, ποιοί είναι οι πόροι που υπάρχουν αλλά και ποιοί πόροι θα μπορούσαν να εξευρεθούν μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των νομών.
Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι απαραίτητο να τεθούν και να ιεραρχηθούν άμεσα οι στόχοι που οφείλει η Περιφέρεια να επιτύχει, στόχοι ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι.
Οφείλουμε, τόνισε ο κος Καραγκούνης, να εξετάσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα τόσο στον αγροτικό τομέα όσο στον τουρισμό και γενικότερα στις υπηρεσίες και να προχωρήσουμε άμεσα στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Οι ενέργειες της Περιφέρειας και η κατανομή των πόρων θα πρέπει να γίνονται ισόρροπα και με τρόπο που δεν θα αδικούνται νομοί έναντι άλλων.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα προηγούμενα χρόνια ο νομός Αιτωλοακαρνανίας παρότι έχει δώσει πολλά σε πολλούς δυστυχώς ελάχιστα ήταν τα ανταλλάγματα που πήρε.
Χαιρέτισε την πρωτοβουλία της συνάντησης των βουλευτών με τον Περιφερειάρχη και για το λόγο αυτό εξήγησε ότι είναι απαραίτητο να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι για την περιφέρεια ώστε σε χρόνο περιοδικό να είναι δυνατόν από τους βουλευτές να ελέγχουν τον Περιφερειάρχη για την πορεία των δράσεων και των έργων.
Για την Αιτωλοακαρνανία τόνισε ότι η Περιφέρεια οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε έργα και δομές και να δρομολογήσει ό,τι είχε μέχρι τώρα σχεδιαστεί και προταθεί. (φράγμα Αχυρών, Άκτιο-Αμβρακία αλλά και Θέρμο–Ναύπακτος, Αγρίνιο–Καρπενήσι, κ.α.).
Οφείλουμε κατέληξε να στρέψουμε την προσοχή μας ειδικά στον αγροτικό τομέα και στην καλύτερη οργάνωση της παραγωγής ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα προιόν ανταγωνιστικό και εμπορικό.
Ζήτησε μάλιστα ενημέρωση για την πορεία της μελέτης που αφορά τη σύνδεση Αστακού- Βονίτσης καθώς και την εξέλιξη που υπάρχει για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ που αφορά τον Αμβρακικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο