Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Οι μισθοί Δημάρχων και Αντιδημάρχων - Τι θα συμβεί στους 2 δήμους του Ξηρομέρου

Ποια θα είναι τα χρήματα τα οποία θα λαμβάνουν στους 2 Δήμους της επαρχίας Βονίτσης και Ξηρομέρου, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων...


Ως αμοιβή των δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων ορίζεται η «αντιμισθία» αντί των μέχρι τώρα εξόδων παραστάσεων. Η αμοιβή αυτή είναι ανάλογη με τον πληθυσμό του νέου δήμου.

Ετσι:
- Δήμαρχοι σε δήμους μέχρι 20.000 κατοίκων θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Οι αποδοχές του δημάρχου οριοθετούν και τις αποδοχές των αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων. Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνουν οι δήμαρχοι σε κάθε δήμο και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων το 40%.

Όσοι εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα θα επιλέγουν είτε τις αποδοχές που παίρνουν από την υπηρεσία τους είτε την αντιμισθία που τους προσφέρει το αξίωμά τους. Αν τύχει κάποιος αιρετός να έχει και δεύτερο αξίωμα στην Αυτοδιοίκηση θα εισπράττει την αντιμισθία μόνον από ένα αξίωμα.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

Ας δούμε τα χρήματα τα οποία θα λαμβάνουν οι 2 Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων στους 2 δήμους του Ξηρομέρου. Για να ξέρετε κι εσείς τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, οι οποίες για το 2010 ανέρχονται σε 6.195 €.

Επομένως για τους 2 δήμους του Ξηρομέρου –με δεδομένο ότι οι αποδοχές γ.γ. υπουργείου είναι 6.195 €- ισχύουν τα παρακάτω:

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί:

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ (Πληθυσμός 18.374): Ο Δήμαρχος Νίκος Σολδάτος θα λαμβάνει μισθό 3.717 €. Οι 4 αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από 1.858 € ο καθένας, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1.486 €.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Πληθυσμός 13.717): Ο Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς θα λαμβάνει μισθό 3.717 €. Οι 4 αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από 1.858 € ο καθένας, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1.486 €.

ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ…

Αν είσαι εκπρόσωπος τοπικών κοινοτήτων και απέχεις έως 10 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου (Αστακός ή Βόνιτσα) θα παίρνεις 300 € τον μήνα ως έξοδα κίνησης

Στα 10 χιλιόμετρα συν ένα μέτρο και πάνω, μέχρι τα 20 χιλ. ο μισθός γίνεται ακόμα καλύτερα. Αύξηση στα 350 ευρώ.

Για αυτούς που θα απέχουν από την έδρα του δήμου πάνω από 20 χιλιόμετρα συν ένα μέτρο και πάνω, θα παίρνουν 400 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα έξοδα κίνησης θα καταβάλλονται κάθε μήνα. Και δεν πρόκειται για μισθό αλλά πρόκειται για έξοδα κίνησης και τα οποία έχουν σχέση με την απόσταση από την έδρα του δήμου.

Όλα αυτά καθορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης για τα χρήματα που θα εισπράττουν οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο