Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο και το πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου, την Κυριακή 3 Οκτώβρη, στην Κυψέλη.

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτ/νιας
Η Ο.Α.Σ. σε καλεί να δώσεις αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο και το πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου την Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 11π.μ. στην Κυψέλη (στο χώρο του Μνημείου).
Η Ο.Α.Σ. τιμούσε, τιμά και θα συνεχίσει να τιμά με αγώνες και όχι με λόγια αυτούς που στο μετερίζι του αγώνα έχασαν τη ζωή τους. Κάποιοι έδωσαν 48 χρόνια πριν εντολή να παρεμποδιστεί αγροτική κινητοποίηση , δεν δίστασαν να αφαιρέσουν και ανθρώπινη ζωή.
Σήμερα δε διστάζουν να «χτυπούν» ανελέητα την αγροτιά και τα δικαιώματά της.
Το αγροτικό εισόδημα την τελευταία 10ετία μειώθηκε δραματικά. Οι χαμηλές τιμές παραγωγού, η απούλητη παραγωγή, τα χρέη δημιουργούν και νέα φτώχεια. Αυξάνουν το κόστος παραγωγής (μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων), το Φ.Π.Α. στο 23%, τα τιμολόγια για αγροτικό ρεύμα στο 60%, τις εισφορές στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ. Πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις απειλούνται με κατασχέσεις. Το 75% περίπου δεν μπορεί να ζήσει , αφού το ετήσιο ακαθάριστο αγροτικό εισόδημα κυμαίνεται από 1200 μέχρι 9600 ευρώ. Η ανάγκη επιβίωσης εξαναγκάζει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να αναζητεί κύριο εισόδημα από άλλη πηγή και ΑΝ μπορεί να το βρει στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Αυξάνεται η ανεργία καθημερινά.
Ταυτόχρονα, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, εμποροβιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγαλοαγρότες γίνονται πλουσιότεροι. Μάλιστα οι τελευταίοι υπερδιπλασίασαν την τελευταία 20ετία την κατοχή της γη και τα κέρδη τους. Με το μητρώο των αγροτών πετάγονται εκτός επιδοτήσεων και ενισχύσεων οι μικροπαραγωγοί, ενώ την ίδια στιγμή οι μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις πιο γρήγορα θα συγκεντρώσουν επιδοτήσεις, γη και παραγωγή. Αυτοί μόνο μπορεί να ωφεληθούν από την αλλαγή χρήσης γης μέσο των φωτοβολταϊκών. Για την προώθηση αυτής της πολιτικής οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρήκαν και βρίσκουν την αμέριστη συμπαράσταση των ηγεσιών του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων των Νομαρχιών και των Δήμων.
Αυτούς τους στόχους εξυπηρετούν τα μέτρα του μνημονίου κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, που άμεσα στήριξε ο ΛΑ.Ο.Σ. και στην ουσία η Ν.Δ.
Η αντιμετώπιση των οδυνηρών συνεπειών στη λαϊκή αγροτική οικογένεια δεν χωρά αναμονή. ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Αυτή την απάντηση να δώσει ο κόσμος της αγροτιάς.
Με συμμάχους τους εργάτες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να βάλουμε φρένο στα σχέδια των μονοπωλούν, των τραπεζιτών, των μεγαλοαγροτών και της πολιτικής τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτ/νιας
http://prototypia.blogspot.com/

Ζούμε Δυτικά" η ονομασία του συνδυασμού Γ. Παπαναστασίου.

«Ζούμε Δυτικά» είναι η ονομασία του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της Ν.Δ. Γιώργου Παπαναστασίου

Το σύμβολο
Το καραβάκι της ελπίδας και της νέας εποχής στη Δυτική Ελλάδα, άνοιξε πανιά. Η ρότα του συνδέει τρεις νομούς: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία. Ευλογημένος ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, αλλά και βασανισμένος από τις ίδιες πάνω - κάτω αιτίες.
Είναι τρεις νομοί που κοιτάνε τον ίδιο ορίζοντα και πρέπει να αναζητήσουν το μέλλον τους σε αυτόν, μέσα από διαφορετικές πορείες, που η μία δίπλα στην άλλη όμως, θα δημιουργήσουν τη μεγάλη λεωφόρο του μέλλοντος.
Τα καράβια συμβολίζουν τη κίνηση προς τα εμπρός
, την ανακάλυψη και τη νέα γη. Οι τόποι που φιλοξενούν καράβια, θεωρούνται πλούσιοι τόποι, στους οποίους κατοικούν άνθρωποι με ανοικτά μυαλά και όρεξη για δημιουργία και δράση.
Πόσο μάλλον όταν το «σκαρί» τους γίνεται ένα με τη θάλασσα στην οποία πλέουν και αυτή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας… αρχαίος ελληνικός κίονας. Και ευτυχώς, στην Δυτική Ελλάδα το δικαίωμα να ανοίξουμε πανιά, μας το δίνει, πρώτα – πρώτα, η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά μας. Που είναι μοναδική, όχι μόνο στο πανελλήνιο, αλλά στο παγκόσμιο στερέωμα!
Το καράβι της Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε λοιπόν. Και πάνω στο πανί του τοποθετήσαμε ένα άλλο έμβλημα: Τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της σύγχρονης Ελλάδας και σύμβολο, παράλληλα, πολλαπλών γεφυρώσεων. Γιατί στην εποχή που έρχεται, οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές. Να γεφυρώσουν το χθες με το σήμερα και το αύριο. Να γεφυρώσουν το όνειρο με την αλήθεια και το όραμα με την πράξη.

Το όνομα
Από την Αχαΐα της μεγάλης μητρόπολης των Πατρών και του λίκνου της εθνικής μας παλιγγεννεσίας στην Αιτωλοακαρνανία των ελεύθερων πολιορκημένων και του ανεξάντλητου φυσικού πλούτου και από εκεί, στην Ηλεία του Ολυμπισμού και των χρυσαφένιων αμμουδιών, η Δυτική Ελλάδα σε κάθε βήμα, σου αποκαλύπτει τους θησαυρούς της και θυμίζει πόσα θα μπορούσε να έχει πετύχει, αν είχε απελευθερωθεί από τα βαρίδια που επί χρόνια σέρνει σαν κατάδικος.
Πολλές φορές χαρακτηρίστηκε ασύνδετη, ως Περιφέρεια. Έως και τεχνητό μόρφωμα, την αποκάλεσαν. Και ίσως όχι άδικα, καθώς κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, να της δώσει χαρακτήρα και στόχο. Κανένας δεν κοίταξε πως θα σμιλέψει τις διαφορετικότητές της για να συνθέσει το πρόσωπό της.
Το πρώτο και μεγάλο μειονέκτημα είναι πως σε αυτό τον τόπο αισθανόμαστε ξένοι μεταξύ μας. Καθένας, αισθάνεται διαφορετικός από τον άλλο και όλοι διεκδικούμε τα ίδια, χωρίς να έχουμε καταλάβει πως η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη σύνθεση των διαφορών και τη κοινή εκμετάλλευση των επιμέρους πλεονεκτημάτων.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου, μπαίνει συνειδητά στην μάχη των περιφερειακών εκλογών και επισημαίνει πως πρώτο μεγάλο του στοίχημα είναι να κάνει τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας να αισθανθούν την Περιφέρεια ως τη μεγάλη γειτονιά τους.
Σε δύσκολους καιρούς για όλους, οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και παράλληλα, ο ένας στον άλλο. Ενωμένοι, να αρνηθούν τη συνέχιση του κατήφορου. Να πάψουν να θεωρούνται δεδομένοι, υποτακτικοί και ανίσχυροι. Να αντιπαλέψουν τις πολιτικές της φτώχειας, της υπανάπτυξης και της ύφεσης. Στηριζόμενοι πρωτίστως στις δικές τους δυνάμεις, αλλά και με συμμάχους εκείνους που μπορούν να γεννήσουν τη νέα ελπίδα, να αρχίσουν το χτίσιμο μιας «νέας» Περιφέρειας.
Με συγκεκριμένες και απολύτως στοχευμένες προτάσεις για άμεσο αποτέλεσμα και παράλληλα με… καλή πυξίδα για το που θα πρέπει να πάει το «σκαρί», ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη, Γιώργου Παπαναστασίου, σχεδιάζει ήδη μία Περιφέρεια, της οποίας ο κάθε κάτοικος θα λέει με περηφάνεια: «Ζω Δυτικά»!
Γιατί σε όποια πόλη και χωριό της Δυτικής Ελλάδας κι αν ζούμε, ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ!

Παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Ελλάδα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Ελλάδα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η παρουσίαση του βασικού αριθμού των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Ελλάδα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας έγινε χτες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, στην οποία παραβρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Καραθανασόπουλος.
Οι υποψήφιοι είναι:
Σολτάτος Γιώργος
(Δ. Αγρινίου, οικονομολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας 2002-2010).
Αλεξάκης Θανάσης (Δ. Αγρινίου - Πρόεδρος της ΝΕ Αιτ/νιας της ΠΕΑΕΑ - πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου).
Βασιλάκης Πάνος ( Δ. Ξηρομέρου - Συνταξιούχος Ναυτικός).
Δημητρουλής Γιώργος (Δ. Ξηρομέρου - Συνταξιούχος - μέλος του ΔΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ - Στέλεχος του ΠΑΜΕ Αγρινίου).
Δρόλια Κατερίνα (Δ. Ακτίου - Βόνιτσας - Συνεταιριστικός Υπάλληλος - μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας).
Δρόσου Θεώνη - Μαρίνα (Δ. Μεσολογγίου - Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών).
Κομπλίτσης Χριστόφορος (Δ. Αγρινίου - Γεωπόνος - Ταμίας του ΔΣ Γεωπόνων Αιτ/νιας - μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ Αιτ/νιας).
Κόμπος Κων/νος (Δ. Αμφιλοχίας - Φοιτητής στο Πολυτεχνείο Πάτρας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών).
Κοτοπούλης Σπύρος (Δ. Αγρινίου - Αγρότης - Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων - Υπεύθυνος ΠΑΣΥ Αιτ/νιας).
Κοτσανάς Δημήτρης (Δ. Ναυπάκτου - Υπάλληλος ΟΤΑ - μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ναυπακτίας - Δωρίδας).
Κούσουλας Δημήτρης (Δ. Οινιάδων - Γιατρός).
Κωνσταντακοπούλου Ειρήνη (Δ. Αμφιλοχίας - Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης - μέλος του ΝΓ Αιτ/νιας του ΚΚΕ - πρώην υποψ. δήμαρχος Αμφιλοχίας).
Λόης Γρηγόρης (Δ. Μεσολογγίου - συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος - πρώην Δημοτικός Σύμβουλος. Δ. Αιτωλικού).
Μαργιώλης Κων/νος (Δ. Αγρινίου - Οικοδόμος - Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αγρινίου).
Μπίμπας Δημήτριος. Ναυπάκτου - Οικοδόμος - μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου).
Μπλέτσα Μαρία (Δ. Αγρινίου - Δασκάλα στην Π.Ε.- μέλος του ΝΓ Αιτ/νιας της ΚΝΕ).
Νικολόπουλος Πάνος (Δ. Μεσολογγίου - Νοσηλευτής - μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου).
Παπανικολάου Τίμος. Αγρινίου - Εφοριακός - μέλος της ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ - Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτ/νιας 1998-2006).
Ραμμόπουλος Βαγγέλης (Δ. Αγρινίου - Ιδ. Υπάλληλος - μέλος του ΔΣ Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων - Γραμ. του ΝΣ Αιτ/νιας της ΚΝΕ).
Τριάντη Πένυ (Δ. Αγρινίου - Δασκάλα ΠΕ - μέλος του ΝΓ Αιτ/νιας του ΚΚΕ).

Κλοπή και ζημιές από 54χρόνο στην Περατιά


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόνιτσας, 52χρονος Έλληνας, ο οποίος τις νυχτερινές ώρες της 28/29-9-2010 διέρρηξε αποθήκη ζωοτροφών, ιδιοκτησίας 54χρονου η που βρίσκεται στην Περατιά και αφαίρεσε ένα γερανοφόρο κλαρκ, 50 τσουβάλια καλαμπόκι και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ κατά την αποχώρησή του πυροβόλησε δύο φορές με δίκανο κυνηγετικό όπλο και προκάλεσε υλικές ζημιές στο παμπρίζ και την καρότσα σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτ/του ιδιοκτησίας παθόντα.
Ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γερανοφόρο κλαρκ
, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ένα κυνηγετικό όπλο και δύο κάλυκες. Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Λευκάδας. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός στον Άγιο Στέφανο Παπαδάτου (Δήμος Φυτειών), να μεταφέρει λαθρομετανάστη.


Την 29-9-2010 και περί ώρα 20.00 στον Άγιο Στέφανο Παπαδάτου (Δήμος Φυτειών) από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. / Α.Δ. Ακαρνανίας κατελήφθη 30χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το όχημα κατασχέθηκε, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί συνελήφθησαν και με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Στην Αιτωλοακαρνανία, 692 αγρότες (οι περισσότεροι μέσω της ΕΑΣ Αγρινίου) πήγαν στη ΔΕΗ για εγκατάσταση "αγροτικών" φωτοβολταϊκών.

Πέντε χιλιάδες επτακόσιοι πενήντα πέντε (5.755) αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας έχουν ως τώρα καταθέσει αίτηση στη ΔΕΗ, για να λάβουν άδεια να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάρκα στα χωράφια τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ.
Αιτήσεις, όπως είπαμε, έχουν γίνει σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στην Καρδίτσα, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχουν καταθέσει αίτηση διακόσιοι οκτώ (208) αγρότες, ενώ στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, στην Αιτωλοακαρνανία, εξακόσιοι ενενήντα δύο (692) αγρότες (οι περισσότεροι μέσω της ΕΑΣ Αγρινίου) πήγαν στη ΔΕΗ για να καταθέσουν το σχετικό φάκελο. Τέλος, στο νομό Αργολίδας εκατόν δώδεκα (112) συνολικά.
Όσον αφορά τώρα γενικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, οι κατατεθειμένες αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελς στη χώρα -μικρά και μεγάλα, αγροτικά και μη αγροτικά, σε ταράτσες και έξω από ταράτσες- όλες δηλαδή οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά ξεπερνούν τα 5.000 MW.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας γίνεται η κατανομή της «πίτας» για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2020 και ενδιάμεσα μέχρι το 2014, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά δεν μπορεί να υπερβαίνει στη χώρα μας τα 2.200 MW, κι ενώ ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις (συνολικά) για 5.000 MW.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μανιάτης στη βουλή, «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απάντηση αν όλες οι αιτήσεις ανά νομό μπορούν να ικανοποιηθούν, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, που ήδη είναι σε εξέλιξη. Αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα για το πόσο αντέχει η εσωτερική ισορροπία του συστήματος να υποδεχθεί την κάθε διαφορετική τεχνολογία, δηλαδή, φωτοβολταϊκά, αιολικά, γεωθερμία κ.ο.κ.
Όμως, η εικόνα που μας έχει δώσει, όχι η ΔΕΗ, αλλά ο ΔΕΣΜΗΕ, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, είναι ότι μάλλον σοβαρό πρόβλημα δεν θα έχουμε σε κανένα νομό της χώρας, ίσως με την εξαίρεση ενός ή δύο νομών. Άρα, γενικά έχουμε μία αρκετά καλή ισορροπία ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών και στη δυνατότητα της εθνικής οικονομίας και του συστήματος να τα υποδεχθεί».
Αλέξανδρος Μπίκας-ΠΑΣΕΓΕΣ

Ποίηση: «φάγαμε .....φάγαμε» του Καστρινού!!

Οξύτατη σάτιρα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες «τα φάγαμε όλοι μαζί τα λεφτά» ασκεί με το ποίημά του και ο Καστρινός. To ποίημα του είναι μία παραλλαγή και συνέχεια του ποιήματος του Άρη Μπιτσώρη «Μαζί.. τα φάγαμε;». Η αφίσα που συνοδεύει το ποίημα «φάγαμε .....φάγαμε», κυκλοφόρησε πρόσφατα από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και είναι δείγμα της αγανάκτησης τους. Απολαύστε το ποίημα..


ΦΑΓΑΜΕ .....ΦΑΓΑΜΕ
του Καστρινού

Λέγανε κάτω στο χωριό
κάτι σοφά γερόντια
μέτρησε την κουβέντα σου
και κράτα την στα δόντια.

Μα δεν ακούει ο Πάγκαλος
και όλα τα χαλάει,
τρώει πολύ ο άνθρωπος
και τρώει μα και μιλάει.

Και λέει μαζί τα φάγαμε
και πάτωσε η Ελλάδα,
λες κι όσα τρώει ένας λαγός
τρώει και μια αγελάδα.

Μα είναι φίλτατοι γνωστό
ποιοι φάγαν τα λεφτά,
ποιοι γλύψανε τα κόκαλα
και έμειναν στα σκατά.

Της μάσας ο εκπρόσωπος
θαρρώ είναι η αφεντιά του,
που μια γεφυροπλάστιγγα
δεν πιάνει τα κιλά του.

Και ρίχνει τα σοσιαλιστικά
να κρύψει τις κομπίνες,
και στην επάρατη δεξιά
μοιράζει τις ευθύνες.

Να μπει στο ζύγι θέλω εγώ
αν ειν΄ σωστός κι ωραίος
το ξύγκι να πουλήσουμε
να μειωθεί το χρέος.

Καστρινός

YΓ 1: ΞΗΡΟΜΕΡΟΝEWS: Το ποίημα του κ. Καστρινού είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή από το πρωτότυπο ποίημα του Άρη Μπιτσώρη, «Μαζί.. τα φάγαμε;». Ενδεχομένως ο ποιητής να κατέγραψε τους στίχους, έχοντας λησμονήσει την αρχική πηγή τους. Θερμή παράκληση η παράλειψη αυτή να διορθωθεί και να αποδοθεί η πρωτογενή πηγή του ποιήματος, όπως είναι το σωστό στον συγγραφέα του, Άρη Μπιτσώρη.

ΥΓ 2: ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ: Κύριε Καστρινέ, πολύ ωραία "πειράξατε" τους στίχους μου. Πάντοτε έχουν ενδιαφέρον οι διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στο ίδιο θέμα. Όμως, για λόγους δεοντολογίας, όταν χρησιμοποιούμε στοιχεία από άλλον δημιουργό πρέπει να αναφέρουμε την πηγή από την οποία αντλήσαμε το υλικό.
Άρης Μπιτσώρης
Γιαννούλη 20 Ν. Κορδελιό
56334 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310771630, 2310765777
κιν.: 6938552382
e-mail: arbits@vip.gr
http://arisbitsoris.blogspot.com/

Γιώργος Μπούρχας: Υποψήφιος με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του Νίκου Μωραΐτη για το «δήμο Ακτίου – Βόνιτσας»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο λιμπεραλιστής οικονομικός αναλυτής Desmond Lachman, που έγινε πρόσφατα γνωστός στην Ελλάδα από ένα άρθρο του στους Financial Times με τον τίτλο «Why Greece will have to leave the eurozone», σε συνέντευξή του στο newstime.gr αναφέρει:

Ερ: Πιστεύετε λοιπόν ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος;
-Απ: Ποτέ μου δεν υποστήριξα, ότι η επιλογή της Ελλάδας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι εύκολη. Αυτό το οποίο υποστηρίζω, είναι, ότι αυτό είναι αναπόφευκτο στο τέλος. Και στο βαθμό που αυτό είναι αναπόφευκτο, γιατί επιθυμεί η Ελλάδα να περάσει από την κόλαση των δυο τριών ετών αποπληθωρισμού που απλά θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ανάκαμψη της οικονομίας; Δεν λέω, ότι είναι εύκολη επιλογή. Λέω απλά, ότι η έξοδος από το ευρώ είναι καλύτερο από το να προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που σου λέει η Ευρώπη ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο τέλος να αποτύχεις.
Ερ:
Ένα τελευταίο σχόλιο;
-Απ: Να θυμόσαστε πάντοτε, ότι η βοήθεια που σας προσφέρει η ΕΚΤ η το ΔΝΤ για να εμποδίσει την έξοδο σας από την ευρωζώνη, δεν θα οφείλεται στο γεγονός ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελλάδα. Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι η βιωσιμότητα της ευρωζώνης και η αποφυγή των αλυσιδωτών επιπτώσεων και σε άλλες χώρες, που μετά την αποχώρηση της Ελλάδας θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των αγορών. Η βοήθεια θα είναι για το καλό της ευρωζώνης και για το κακό της Ελλάδας.
Ο εγχώριος μεταπολιτευτικός φασιστοειδής νταβαντζίδικος παρεοκρατικός καπιταλισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ευθύνεται για την σημερινή χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από τις διεθνείς αγορές.
Οι νέοι άνθρωποι, ιδιαίτερα, βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλον τις σημερινές εντάσεις και τα αδιέξοδα, στα οποία έχει οδηγηθεί η χώρα. Απογοήτευση, απάθεια, βαρεμάρα και αίσθημα αδυναμίας χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις τους. Οι σκοτεινές προοπτικές και τα κυκλώματα, που διαφεντεύουν την κοινωνία, ακρωτηριάζουν τα όνειρά τους. «Τι σπουδές εξυπνάδα και σκληρή δουλειά; Μέσον, γλείψιμο, σκύψιμο και ….. φραγκάτες γνωριμίες, αυτό μετράει εδώ!», αναφωνούν.
Οι επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν τον καταλύτη για την Αλλαγή και την Αναγέννηση της χώρας.
Να καταδικαστεί το φασιστοειδές και παρεοκρατικό μεταπολιτευτικό σύστημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μέσα από την καταδίκη του, να δημιουργηθούν νέες κοινωνικοπολιτικές διεργασίες, από τις οποίες να αναδειχθούν νέες δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις, που θα χαρακτηρίζονται από κοινωνική ευθύνη και αξιοπρέπεια.
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για το «ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ» θα είμαι, ως συνεργαζόμενος, υποψήφιος με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του Νίκου Μωραΐτη.

Γιώργος Μπούρχας
Δικηγόρος
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2 – Τ.Κ. 30002
ΒΟΝΙΤΣΑ – Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2643022622 – 6972889108

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Έριξαν ξανά επικίνδυνο φυτοφάρμακο στο Λύκειο της Κατούνας.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δήμου Μεδεώνος, η ενέργεια αγνώστων (κακόγουστο αστείο) να ρίξουν επικίνδυνο φυτοφάρμακο στο Γενικό Λύκειο Κατούνας.
Έριξαν φυτοφάρμακο μέσα στις αίθουσες, μια επικίνδυνη τοξική ουσία, με συνέπεια η κατάσταση να είναι αφόρητη από τη δυσωδία. Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 και παρά το γεγονός ότι έγινε απολύμανση, οι μαθητές σήμερα δεν πηγαν σχολείο λογω δυσοσμίας και είναι άγνωστο πότε θα μπουν ξανά στις αίθουσες.
Να σημειωθεί ότι ανάλογο περιστατικό στο ίδιο Λύκειο είχε συμβεί ξανά τον Ιανουάριο του 2009 και το σχολείο είχε παραμείνει κλειστό για μια εβδομάδα προκειμένου να γίνει καθαρισμός και απόσμηση του χώρου.

Ημερίδα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου με θέμα: «Το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό με το νέο νόμο του 2010»


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Γραφείων Αγρινίου – Θέρμου
«Κοσμάς ο Αιτωλός»
Ταχ. Διεύθυνση: Τσαλδάρη 49
Ταχ. Κώδικας: 30100 Αγρίνιο
Πληροφορίες: Κόκκοτος Βασίλης
Τηλ: 2641021136 - FAX: 26410-27113
e-mail: daskaloi@otenet.gr

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείων Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Τετάρτη 29-09-2010 και ώρα 18:00, με θέμα «το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό όπως αυτό διαμορφώνεται με το νέο νόμο του 2010», με ομιλητή τον Γιάννη Μπαλάγκα μέλος του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μορφές» του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης, οι αιρετοί του κλάδου Καραγιάννης Θ. και Παληγιάννης Β., όπως και εκπρόσωποι παρατάξεων της ΔΟΕ. Θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση για θέματα που απασχολούν το χώρο και τους συναδέλφους.
Με βάση τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και της «καταιγίδας», που πλήττει βάναυσα τον εκπαιδευτικό χώρο αλλά και το κοινωνικό σύνολο, η παρουσία σας και ειδικότερα των αναπληρωτών και αδιόριστων συναδέλφων μας, κρίνεται περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.

Τηλέφωνα Προέδρου:
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου : 26410-22037, 6974095068
.

Συνάντηση στην Αθήνα του Γιάννη Λύτρα, με τους ετεροδημότες από την Παλαιομάνινα και το Αγράμπελο.


Χθες Τρίτη 28/9/2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δημοτών από το Αγράμπελο και την Παλαιομάνινα, που διαμένουν στην Αθήνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη ΛΥΤΡΑ και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους Κώστα ΜΠΑΜΠΟΥΡΗ και Κώστα ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ.
Η αγωνία των κατοίκων για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν επί δεκαετίες τα χωριά τους, κυριάρχησε στη συζήτηση και τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν τα κάτωθι:
Να εξέλθουν από την απομόνωση τα χωριά δημιουργώντας νέες και συχνότερες διόδους επικοινωνίας με την έδρα του Δήμου .
Σε ότι αφορά την Παλαιομάνινα ελέχθησαν:
1. Άμεση αποκατάσταση του δρόμου Αστακού - Παλαιομάνινας.
2. Κατασκευή περιφερειακού δρόμου στην Παλαιομάνινα.
3. Συγκοινωνία με την έδρα του Δήμου.
Σε ότι αφορά το Αγράμπελο συζητήθηκε:
Α. Nα ολοκληρωθεί άμεσα ο δρόμος Αγράμπελο - Πηγάδια.
Β. Ασφαλτόστρωση - βελτίωση του δρόμου που συνδέει το χωριό με τον κάμπο.
Γ. Συγκοινωνία μεταξύ Αγραμπέλου – Αστακού.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας αφού έκανε μια ενημέρωση για τα νέα δεδομένα του Δήμου, όπως νέες αρμοδιότητες, οργάνωση των υπηρεσιών, υποδομές, δεσμεύτηκε πως θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα που έθεσαν οι δημότες της Παλαιομάνινας και του Αγραμπέλου, γιατί τα θεωρεί απαραίτητα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Προχθές 27-9-2010 και περί ώρα 17:50΄ στο Δ.Δ. Άγιος Νικόλαος του Δήμου Ανακτορίου – Αιτωλ/νίας, Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 56χρονος Έλληνας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.
Ο τραυματισθείς
ο οποίος δεν φορούσε κατά την οδήγηση ζώνη ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας όπου και εξέπνευσε την 03:30΄ ώρα της 28-9-2010.
Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή και ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Περιοδεία υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Λύτρα σε Μαχαιρά και Μπαμπίνη

Kαθημερινές είναι οι επαφές του υποψηφίου Δημάρχου Γ. Λύτρα με τους δημότες των νέων διαμερισμάτων του Δήμου Ξηρομέρου. Την Δευτέρα ο κ. Λύτρας πραγματοποίησε επίσκεψη μαζί με υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του στα Δ.Δ Μαχαιρά και Μπαμπίνη. «Η πολιτική μας για το νέο δήμο Ξηρομέρου θα βασίζεται στην απόλυτη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση, τη δουλειά, την πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.». «Οι πολίτες» ανέφερε επίσης ο κ. Λύτρας «έχουν απαιτήσεις και επιζητούν χειροπιαστά δείγματα γραφής» και δεσμεύτηκε να παράσχει σωστές και ουσιαστικές υποδομές και σύγχρονα έργα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νέων Δ.Δ. του δήμου στο πλαίσιο μιας γνήσια αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης ως αυριανός δήμαρχος Ξηρομέρου.

Γιώργος Παπαναστασίου : Επιφυλάξεις για Αστακό

«Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί Νομό μείζονος ενδιαφέροντος σε ότι αφορά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Οι επενδύσεις στον τομέα των Α.Π.Ε. προσδίδουν αυτή τη στιγμή μια νέα δυναμική και ταυτόχρονα μια πολυδιάστατη ευκαιρία» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου κατά τον χαιρετισμό του σε ημερίδα του ΤΕΕ.
Ωστόσο κατέθεσε ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό για την σχεδιαζόμενη επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσο και με πιο τρόπο η τοπική κοινωνία, είναι επαρκώς ενημερωμένη για το ζήτημα καθώς επίσης και το αν μια τόσο μεγάλη και φιλόδοξη επένδυση, η οποία είναι δεδομένο πως θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, θα διασφαλίσει συνθήκες «Προστιθέμενης αξίας» για την περιοχή και τους κατοίκους της.

ΠΟΙΗΣΗ: «Ουδέν λάθος» του Άρη Μπιτσώρη!!

Ο Άρης Μπιτσώρης στο νέο ποίημα του «Ουδέν Λάθος» σατιρίζει εύστοχα τις Δημοτικές Εκλογές, οι όποιες όπου νάναι πλησιάζουν. Χαρείτε το…
ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ
του Άρη Μπιτσώρη

Του Καλλικράτη οι εκλογές
στην τελική ευθεία
κι οι υποψήφιοι μετρούν
τις μέρες μία μία.

Καιρός δε είναι κι ο λαός
την κούτρα του να ξύσει
να το σκεφτεί πολύ καλά
και να αποφασίσει;

Γιατί αν ψηφίσει αυτούς ξανά
που τα ’χουν κάνει ρόιδο
αδικαιολόγητος αν πει:
«με πιάσανε κορόιδο».

Αν πάλι εκλέξει αμνών προβιές
που κρύβουνε ζουλάπια
θα φταίει γιατί δεν έπλυνε
τις τσίμπλες απ’ τα μάτια.

Πριν απ’ την κάλπη το λοιπόν,
το φάκελο πριν κλείσει
σε μερικά διλήμματα
πρέπει να δώσει λύση.

Ψηφίζει όσους πορεύτηκαν
με μπάρμπα απ’ την Κορώνη
ή αν σφυρηλατήθηκαν
στου βίου το αμόνι;

Όσους γλύφουν τα κόκαλα
που ρίχνει η εξουσία
ή όσους δείχνουν στη ζωή
σθένος και παρρησία;

Όσους ξέρουν να γράφουνε
σωστά το όνομά τους
ή εκείνους που ανορθόδοξα
πήραν το δίπλωμά τους;


Αυτούς κι αυτές που έτυχε
να ’ναι απ’ το ίδιο σόι
ή όσους δίχως όφελος
φορτώνονται τ’ αγώι;

Ως Διογένης ο λαός
ν’ ανάψει το λυχνάρι
στα ψηφοδέλτια να βρεί
την ήρα και το στάρι.

Απ’ τις φακές τα τσάχαλα
θα πρέπει να πετάξει
προτού μπούνε στον τέντζερη
και εκ των υστέρων κλάψει.

Η πινακίδα άλλωστε
το γράφει και στον τοίχο:
«ουδέν αναγνωρίζεται
λάθος, μετά την ψήφο».

28-9-2010 Άρης Μπιτσώρης
http://arisbitsoris.blogspot.com/

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παπαναστασίου κοντά στους Πυροπαθείς της Ηλείας.




Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, όπου γράφτηκε η χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών στην Δυτική Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου.
Σε αυτή την πρώτη του επίσκεψη στην πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας, ο κ. Παπαναστασίου προτίμησε να πάει ως απλός επισκέπτης, χωρίς κουστωδίες και τυμπανοκρουσίες, να τιμήσει τους 30 νεκρούς του πύρινου ολέθρου και να συναντήσει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Τους ανθρώπους που έζησαν τον όλεθρο και που επί χρόνια περιμένουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της πολιτείας. Εκείνους που είδαν τα παιδιά τους να μετακομίζουν σε άλλους τόπους γιατί η μέχρι πρότινος, εύφορη και πράσινη γη τους, δεν μπορεί πλέον να τους θρέψει.
Και αυτό έπραξε. Προσκυνητής στο σημείο που γράφτηκε η μεγάλη τραγωδία του καλοκαιριού του 2008 και περιηγητής στα χωριά του πόνου και της εγκατάλειψης, συνομίλησε με απλούς ανθρώπους αλλά και παράγοντες της περιοχής.
«Τραγωδίες σαν κι αυτή που ζήσατε εσείς, δεν αντέχουν σε ατέρμονες πολιτικολογίες. Ούτε όμως και τα εύκολα λόγια οποιουδήποτε πολιτικού ή κυβέρνησης. Εγώ ένα θέλω να σας πω: Ότι θα κάνω σημαία μου την ανάγκη να μην ξεχαστεί η τραγωδία και η Ηλεία να χαμογελάσει και πάλι! Το ταμείο πυρόπληκτων, που συγκέντρωσε τα χρήματα πολλών ευαίσθητων Ελλήνων για εσάς, πρέπει να επιστρέψει σε εσάς και όχι να καταργηθεί και να μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για να μπαλώσει άλλες τρύπες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστασίου στις επαφές του με τους πολίτες, σχολιάζοντας μάλιστα την… αφωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετά τον περασμένο Οκτώβριο.
«Πού πήγαν όλοι οι λαλίστατοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ; Κανένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος μετά τον περασμένο Οκτώβριο δεν τόλμησε να… θυμηθεί τις φωνές και τις απαιτήσεις για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που έβγαζαν επί κυβέρνησης της Ν.Δ. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν για τον κ. Κατσιφάρα, έστω και τώρα, έστω και για προεκλογικούς λόγους, να βγει και να καταδικάσει την κατάργηση του ταμείου πυρόπληκτων! Να τολμήσει να απαιτήσει το σχέδιο ανασυγκρότησης, που ο ίδιος και οι σύντροφοί του, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι θα υπάρξει επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Ελλάδα! Προσωπικά, δεσμεύομαι πως απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και σε κάθε εποχή δεν θα σταματήσω μέχρι να τηρηθούν τα υπεσχημένα» τόνισε.
Παράλληλα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανακοίνωσε και ορισμένα άμεσα μέτρα που θα λάβει για την Ηλεία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου. Μεταξύ αυτών:
Την οδική σύνδεση της Ολυμπίας με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου – Τσακώνας.
• Το συντονισμό όλων των μεταφορικών δυνάμεων του νομού
, ώστε οι τουρίστες που φτάνουν κάθε μέρα στο Κατάκολο, να μπορούν να φτάνουν εύκολα και γρήγορα στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Θα αξιοποιηθεί άμεσα η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμής, σε συνεργασία με όλους όσους εκτελούν μεταφορικό έργο στο νομό.
• Πρόγραμμα επαναπατρισμού των Ηλείων που εγκατέλειψαν σπίτια και περιουσίες. Αυτό θα επιτευχθεί με μία μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και τον συντονισμό του αγροτικού τομέα, ώστε: α) να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων και να μεγαλώσει το κέρδος των αγροτών και β) την παραγωγή και τυποποίηση επωνύμων αγροτικών προϊόντων που με ίδιες δυνάμεις και σύγχρονες πολιτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης, θα προωθηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.
• Πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού. «Ήδη έχουμε έτοιμο το σχέδιο για την θεσμοθέτηση ενός μεγάλου αθλητικού – πολιτιστικού φεστιβάλ, σε ετήσια βάση στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε το λίκνο του Ολυμπισμού να μην αναδεικνύεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Στόχος μας, κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, να φθάνουν σε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου
«Με δικές μας δυνάμεις, μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα από αυτά που οι άλλοι θα κάνουν για μας!» ήταν το σύνθημα του κ. Παπαναστασίου που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους πολίτες της περιοχής.

ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας: Ημερίδα για την οικονομία και Επίσκεψη του Χρ. Σταϊκούρα.

Ημερίδα για την Οικονομία από τη ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας

«Στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από την κρίση» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι βουλευτές και Τομεάρχες της Ν.Δ.:
Χρήστος Σταϊκούρας «Η πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την οικονομική κρίση» και
Μάριος Σαλμάς: «Πως φτάσαμε στην υπονόμευση του μέλλοντος της Ελλάδας».

Επίσκεψη του αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα

Ο αν. Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας επισκέπτεται την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το νομό Αιτωλ/νίας, όπου στις 9.00 το πρωί θα συναντηθεί με μέλη του Εμπορ/κού Συλλόγου Μεσολογγίου, ενώ αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Γιώργο Πρεβεζάνο καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ).
Στις 10.30 ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί στο Αγρίνιο με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου καθώς και τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α, ενώ ακολούθως θα συμμετέχει στις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει η ΝΟΔΕ στον ίδιο χώρο.

Δολωματικός ψεκασμός στη Ρίγανη (Δ.Δ. Στράτου), την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί ψεκασμοί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010, στις κτηματικές εκτάσεις των πιο κάτω Δήμων και στα εξής Δημοτικά Διαμερίσματα:
Δήμο Χάλκειας.
Δήμο Ναυπάκτου (εκτός των Δ.Δ. Αφροξυλιάς, Βομβοκούς και Ριγανίου).
Δήμο Στράτου (Δ.Δ. Ρίγανης).
Δήμο Αντιρρίου

Ποίηση: «Μαζί τα φάγαμε;» του Άρη Μπιτσώρη!!

Επαναδημοσιεύουμε μετά από απαίτηση δεκάδων επισκεπτών μας το εύστοχο ποίημα του Άρη Μπιτσώρη για τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Ως γνωστόν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του, κάνει λόγο για κοινή ευθύνη πολιτών και πολιτικών όσον αφορά στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, λέγοντας ότι «τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί».
Συγκεκριμένα, ο Πάγκαλος, μιλώντας είπε όταν οι πολίτες τον ρωτούν «πού τα φάγατε τα λεφτά», εκείνος απαντά «τα φάγαμε όλοι μαζί, όταν σας διορίζαμε στο πλαίσιο μιας πρακτικής αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Την δήλωση του Πάγκαλου, σχολιάζει σατυρικά ο Άρης Μπιτσώρης με το νέο ποίημά του «Μαζί τα φάγαμε;»!!. Απολαύστε το!!.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;
του Άρη Μπιτσώρη

Τρανή κουβέντα να μην πεις
λεν τα σοφά γερόντια,
καλλίτερα τρανή μπουκιά
να μασουλάς στα δόντια.

Μα ο Θόδωρος ο Πάγκαλος
εδώ μας τα χαλάει,
σε υπέρογκες ποσότητες
και τρώει και μιλάει.


Κι είπε: «Μαζί τα φάγαμε
τα φράγκα στην Ελλάδα»,

μα ίδιο τρώει ένας αμνός
και ίδιο μια αγελάδα;

Ηλίου φαεινότερο
ποιοι φάγανε την κρέμα
και ποιοι γλύψαν τα κόκαλα
που βρήκανε στο ρέμα.

Των πρώτων ο εκπρόσωπος
είναι η αφεντιά του,
σαράντα πέντε ζυγαριές
δεν πιάνουν τα κιλά του.

Αυτοί ως καπιταλιστές
χειρίζονται κομπίνες,
όμως σοσιαλιστικά
μοιράζουνε ευθύνες.

Γι’ αυτό προτείνω να ελεγχθεί
του Πάγκαλου το ξύγκι,
κάθε γραμμάριο τόσα δις
το χρέος να ξεσφίγγει.

Άρης 23-9-2010

Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό.

Eρώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα: Θερμοηλεκτρικός Σταθμός στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας
Προς τους Υπουργούς Επικρατείας – Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής – Εξωτερικών
Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για την αμφιλεγόμενη επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που αδειοδοτήθηκε σπάζοντας κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών.
Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις υπογραφές μνημονίων, η κυβέρνηση ακυρώνει το άρθρο 24 του Συντάγματος, περιορίζει την δικαιοδοσία των Διοικητικών Δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέτει υπό αμφισβήτηση το θέμα της ισότητας όλων απέναντι στους νόμους και αγνοεί την γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Χαρακτηριστικό είναι πως απέσυρε την υποστήριξή του ο δημάρχους Αστακού, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
Προβληματισμό δημιουργούν
επίσης σχετικά δημοσιεύματα (Ελευθεροτυπία 22-6-2010 & 25-7-2010) που μεταξύ άλλων αναφέρουν τα παρακάτω.
Στην κοινοπραξία του Αστακού, βασικός επενδυτής είναι η QPI (Qatar Petroleum International) με έδρα το Κατάρ που συμμετείχε, με 33%, ενώ με το ίδιο ποσοστό (33%) συμμετέχει και η Shabbagh & Khoury SAL, του κατασκευαστικού κολοσσού της CCC – δύο εταιρείες με διεθνή φήμη.
Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) είναι μία άγνωστη εταιρεία, η Rosebud (δημιουργήθηκε τον Μάρτιο με κεφάλαιο 25.000 ευρώ, ως θυγατρική της Rosebud Energie Deutschland GmbH με έδρα τη Γερμανία).
Ο επικοινωνιολόγος Γ. Σεφερτζής, επί χρόνια σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, έχει επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή, συμμετέχοντας ακόμα και σε νομαρχιακά συμβούλια, όταν συνεδρίαζαν για το θέμα, προσπαθώντας να πείσει ότι η επένδυση θα έχει μόνο θετικές συνέπειες για την περιοχή.
Για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της επένδυσης έχουμε ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση (αριθ. Πρωτ 10224/17-5-2010).
Έχει ήδη κατατεθεί από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, αίτηση κατάθεσης του μνημονίου συνεργασίας για επενδύσεις που υπέγραψε ο κ. πρωθυπουργός στην Νέα Υόρκη.
Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στη διαφάνεια των διαδικασιών.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Ποιος ο ρόλος του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην επένδυση του Αστακού;
2. Έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες και έρευνες σχετικά με την εταιρία Rosebud και τον εκπρόσωπό της κ. Ι. Αντωνιάδη, με δεδομένο το επιχειρηματικό παρελθόν του, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

H Δημοκρατική Αριστερά στο Αγρίνιο στηρίζει τον Παύλο Μοσχολιό

Την στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού «Σύγχρονο Αγρίνιο, Νέος Δήμος – Νέα Εποχή», επισημοποίησε με την επίσκεψη του στο Αγρίνιο, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη και βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκο Τσούκαλη, τους υποψηφίους στον συνδυασμό «Σύγχρονο Αγρίνιο» κ. Παύλο Θεοδωρίδη και Λεωνίδα Φραγκούλη και μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του κόμματος στον νομό, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου τον κ. Μοσχολιό, στο δημαρχείο Αγρινίου.
Εκεί, κατά την προσφώνησή του ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για θετική και σημαντική αξιολόγηση του έργου του δημάρχου, συμπληρώνοντας: «Τα μεγάλα αυτοδιοικητικά σχήματα, οι ιδιαιτέρες υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ανάδειξη του κοινωνικού της χαρακτήρα μέσα σε περίοδο κρίσης, δημιουργούν νέα δεδομένα . Πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή του Αγρινίου, με επικεφαλής τον Παύλο Μοσχολιό, πράγματι θα ανταποκριθεί στις αξιώσεις και απαιτήσεις που έχει ο νέος δήμος Αγρινίου.»
Ο δήμαρχος Αγρινίου από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξέφρασε την χαρά του, για την αυτοδιοικητική συνεργασία που επιτεύχθηκε στον δήμο Αγρινίου. Μια συνεργασία που, όπως είπε, έχει ξεχωριστή σημασία μιας και ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα πρέπει να πορευτούν μαζί, ώστε το εγχείρημα του Καλλικράτη να έχει αίσιο αποτέλεσμα.
«Η συνεργασία αυτών των δυνάμεων, μέσα από το ψηφοδέλτιό μας είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δημιουργεί επιπλέον σιγουριά για την επιτυχία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιοχή για την στήριξη και πιστεύω πως σε πολλά σημεία θα βρούμε κοινό τόπο για να συμπορευτούμε και να τα καταφέρουμε στις προκλήσεις που δημιουργεί το σχέδιο Καλλικράτης, για το καλό του τόπου και των δημοτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχολιός.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕΔΕ.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για επαγγελματική εκπαίδευση στο χώρο των Πωλήσεων, πρωτοπορεί και παρουσιάζει σε συνεργασία με το INSTITUTE OF SALES & MARKETING MANAGEMENT της Μ. Βρετανίας ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που οδηγεί – μετά από εξετάσεις- σε: Certificate in Advanced Sales & Marketing.
Το Certificate in Advanced Sales & Marketing απευθύνεται σε επαγγελματίες πωλητές, επιθεωρητές πωλήσεων καθώς και σε όσους επιδιώκουν επιτυχή σταδιοδρομία και εξέλιξη στο συναρπαστικό κόσμο των πωλήσεων.
Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς στο χώρο των Πωλήσεων και του Marketing που έχουν εκπαιδευτεί στη Μ. Βρετανία ειδικά για το ανωτέρω πρόγραμμα.
Η διδασκόμενη ύλη περιλαμβάνει μεταφρασμένες και εμπλουτισμένες στα ελληνικά σημειώσεις, οι δε παρουσιάσεις γίνονται με τη χρησιμοποίηση των πλέον σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας: case studies,syndicate cases, ασκήσεις κ.α. Τα μαθήματα καθώς και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στην Ελληνική γλώσσα.
Διάρκεια (4) τέσσερις μήνες, ανά δεύτερο Σαββατοκύριακο. (Παρασκευή απόγευμα –Σάββατο πρωί).
Κόστος συμμετοχής 1.500 ευρώ ανά άτομο. Το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί με το 0,45% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλουν οι εταιρείες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.
Η έναρξη του Certificate in Advanced Sales & Marketing θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας τον Οκτώβριο του 2010.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Επιμελητηριακή Εταιρεία Ανάπτυξης Αιτωλοακαρνανίας (ΕΠ.ΕΤ.ΑΝ.ΑΙΤ.), Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο. Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Λάμπρος Σαμαρτζής,
τηλ.: 26410 74621, 26410 74500.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νώντας Τάνταρος πρωτοπορεί και προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να καταθέσουν μέσω διαδίκτυου τις προτάσεις τους.

Για μία ακόμη φορά πρωτοτυπεί ο υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νώντας Τάνταρος και προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να καταθέσουν μέσω διαδίκτυου τις προτάσεις τους, τα προβλήματα της περιοχή τους, τις ιδέες τους, τις απόψεις τους, τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Συμμαχία προσφοράς».
Μέχρι τώρα ο Νώντας Τάνταρος μας έχει συνηθίσει σε ουσιαστικές και μετρημένες κινήσεις, οι οποίες αποτελούν ένα πρώτο καλό δείγμα γραφής. Μένει να αποδείξει την επομένη των εκλογών ότι και ως Δήμαρχος θα είναι εξίσου δραστήριος και δυναμικός.
Αν θέλετε μπορείτε να τον επισκεφθείτε στο Blog:
http://nontastantaros.blogspot.com/

Περιοδεία υποψηφίου Δημάρχου Νώντα Τάνταρου στο Μοναστηράκι και στην Κομποτή.



Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Κομποτής και του Μοναστηρακίου στον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας Νώντα Τάνταρο, ο οποίος και συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού «Συμμαχία Προσφοράς», στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Κοινότητες του νέου Δήμου, επισκέφθηκε τις εν λόγω περιοχές.
Ο κ. Τάνταρος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με δημότες και να διαπιστώσει το μεγάλο έλλειμμα υποδομών. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις οδικές προσβάσεις και τη μη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και των λοιπών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, αναδεικνύοντας ως μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους το γεγονός ότι… δεν έχουν νερό!
Ο υποψήφιος δήμαρχος Νώντας Τάνταρος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και δεσμεύτηκε πως εφόσον εκλεγεί θα φροντίσει άμεσα να ηλεκτροδοτηθεί η ανενεργή σήμερα γεώτρηση και να υδρευτεί η Κομποτή, για το δε Μοναστηράκι τόνισε ότι θα αναλάβει προσωπικά την προώθηση των διαδικασιών για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης και αξιοποίησης της περιοχής.
Πηγή: http://nontastantaros.blogspot.com/

Ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και κάνοντας το "τρία στα τρία" έπιασε κορυφή.

Την εκπληκτική του πορεία στο πρωτάθλημα της Football League, συνέχισε ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου για την 3η αγωνιστική επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού κάνοντας το "τρία στα τρία" και "πιάνοντας" τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κορυφή της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς.
Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα. Από την άλλη ο Λεβαδειακός ο οποίος προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος χωρίς αποτέλεσμα, έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμο, καθώς σε τρεις αγώνες έχει ισάριθμες ήττες.
Ο Λεβαδειακός ήταν αυτό που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 7ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά από το πλασέ του Ζαχάρια η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζενάμο.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναιτωλικός ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και "έκλεισε" τον Λεβαδειακό στα καρέ του. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 32', όταν ο Παππάς έδωσε ωραία πάσα στον Καραμαλίκη ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στρατηλάτη για να κάνει το 1-0 για τον Παναιτωλικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός με τις αλλαγές που έκανε ο Βασίλης Βούζας προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που σημείωσε και δεύτερο γκολ.
Συγκεκριμένα, στο 78' ο Καούνος έγινε αποδέκτης της μπάλας βγήκε τετ α τετ με τον Στρατηλάτη πλάσαρε σωστά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον Παναιτωλικό.
Ο διαιτητής του αγώνα Τοπούζης (Θράκης), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουμάλ, Γκούρμα, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου και Τάσιτς.
Παναιτωλικός: Τζενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Εντζενγκουέλε, Μουμίν, Γκούνκελ, Παππάς (77' Ρότσα), Θεοδωρίδης, Μπουμάλ (70' Δέντσας), Καραμαλίκης (62' λ.τρ Καούνος).
Λεβαδειακός:
Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Μουρατίδης (46' Πόποβιτς), Τάσιτς, Ζαχάρια (58' Σερζίνιο), Ναπολεόνι (69'' Βασιλείου).
Πηγή: sport24.gr

Σύσκεψη της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Με αντικείμενο συζήτησης τις περιφερειακές εκλογές συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 24-9-2010 η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο, με την συμμετοχή των υποψηφίων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το δήμο Αγρινίου αντίστοιχα Γιώργου Παπαναστασίου και Δημήτρη Σταμάτη.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος έθεσε γενικότερα οργανωτικά θέματα που αφορούν την πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες διαχείρισης της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είτε σε περιφερειακό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Όπως τόνισε, στόχος της Ν.Δ. παραμένει η καταψήφιση της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ακολούθως αναφέρθηκε ειδικά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαναστασίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώνοντας πως ο ίδιος συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που συνιστούν μια υποψηφιότητα η οποία ενώνει και τους τρεις νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Άλλωστε αυτό, όπως τόνισε διεφάνη από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου και ο Δημήτρης Σταμάτης, κατά την τοποθέτησή τους χαρακτήρισαν ως αυτονόητη την συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία και συμμετοχή νέων ανθρώπων είτε αυτή αφορά στελέχωση ψηφοδελτίων στο νομό, είτε ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες. Παράλληλα δε, σημείωσαν πως μπορεί μεν η εκλογική «μάχη» της Περιφέρειας να είναι δύσκολη, σε καμία περίπτωση όμως δεν χαρακτηρίζεται χαμένη. Επικεντρώνεται δε στο πρόσωπο ενός νέου υποψηφίου που έχει τις ικανότητες αλλά και την δυνατότητα ανατροπής των μέχρι τώρα πολιτικών δεδομένων στην περιοχή.

Περισσότεροι δικαιούχοι για "Μεταποίηση Σε Νέες Συνθήκες"

EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διευρύνονται οι δικαιούχοι, αυξάνονται τα ποσοστά Δημόσιας
Χρηματοδότησης – Παράταση Προγραμμάτων
«Ένδυση – Υπόδηση: Νέες Προοπτικές» και
«Μεταποίηση στις Νέες συνθήκες»

Με στόχο την τόνωση της αγοράς, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποφάσισε την παράταση προγραμμάτων ενίσχυσης ΜΜΕ επιχειρήσεων, ανταποκρινόμενος και στα αιτήματα των παραγωγικών φορέων. Με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται η διεύρυνση των δικαιούχων και παράλληλα αυξάνονται τα ποσοστά της δημόσιας χρηματοδότησης ενώ μειώνεται το ελάχιστο ύψος των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ένδυσης υπόδησης και μεταποίησης.
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Ειδικότερα:
1) Διευρύνονται οι δικαιούχοι ενισχύσεων του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» καθώς δίδεται δικαίωμα συμμετοχής και στις Μεσαίες Επιχειρήσεις οποιασδήποτε δραστηριότητας καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τουλάχιστον κατά 5% (επιχορήγηση 50%) και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα 30.000,00€. Τέλος παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2010.
2) Για το πρόγραμμα
«Ένδυση και Υπόδηση: Νέες Προοπτικές», αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5%, και μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μεσαίες επιχειρήσεις στα 50.000,00€. Τέλος παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2010.
Σημειώνεται ότι, για καθαρά τεχνικούς λόγους προσαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προτάσεων στα νέα δεδομένα, θα σημειωθεί ολιγοήμερη διακοπή της δυνατότητας υποβολής προτάσεων και στα δύο προγράμματα από 24 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για υποβολή προτάσεων από την Παρασκευή 1/10 από τις 8:00 π.μ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφτηκε τις Φυτείες και το Αιτωλικό.




Τους δήμους Αιτωλικού και Φυτειών επισκέφθηκε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπαναστασίου, συμμετέχοντας παράλληλα στις εκεί πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Το βράδυ του Σάββατου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στο Αιτωλικό όπου συναντήθηκε με μέλη της ΟΝΝΕΔ καθώς και τοπικά στελέχη της Ν.Δ. Στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την βεβαιότητα πως η ίδια η κοινωνία θα είναι αυτή που θα δώσει στις επερχόμενες εκλογές ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Τα αξιοποιήσιμα και μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της λιμνοθάλασσας αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης αμέσως μετά με τους πολίτες του δήμου, με τους οποίους ο Γιώργος Παπαναστασίου αντάλλαξε απόψεις και προτάσεις σχετικά με το μέλλον, τις δυνατότητες παρέμβασης αλλά και τα προβλήματα που σήμερα αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες ανάπτυξης. Ειδικεύοντας δε στην αλιευτική παραγωγή, σημείωσε πως είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός πως ένας εκ των πλέον σημαντικών προστατευόμενων οικοτόπων της Μεσογείου, σήμερα να παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλή παραγωγικότητα. Κατά συνέπεια όπως τόνισε, οι παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες, προκειμένου τόσο για οικονομικούς όσο και περιβαλλοντικούς λόγους να σταθεί δυνατή η ανάκαμψη της αλιευτικής παραγωγής.
Το πρωί της Κυριακής 25/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Φυτειών, όπου παρευρέθηκε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Ακολούθως, σε συναντήσεις του οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Φυτειών κατέθεσαν την έντονη ανησυχία τους για το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης αλλά και λειτουργίας του Φράγματος Αχυρών, ένα έργο «ζωής» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν για ολόκληρη την περιοχή.
«Ένας συνολικός περιφερειακός σχεδιασμός στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ισχυρό κίνητρο ειδικά για τους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους κατοίκους, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «…η περιοχή ζητά εδώ και χρόνια την ολοκλήρωση επιτέλους του Φράγματος, το οποίο όμως κατά μη λογικό τρόπο σήμερα καθυστερεί, στερώντας ένα αυτονόητο αγαθό όπως είναι το νερό».
Αναφερόμενος δε σε ζητήματα που αφορούν ειδικότερα την αγροτική παραγωγή, επεσήμανε πως μετά την εγκατάλειψη καλλιεργειών όπως ο καπνός, η ανάγκη αναδιάρθρωσης παραμένει ισχυρή, όπως αντίστοιχα διασφαλισμένος θα πρέπει να είναι και ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, ενώ καταλήγοντας επανέλαβε πως ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός προϋποθέτει τουλάχιστον επάρκεια υδάτινων πόρων στην περιοχή του Ξηρομέρου.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νόμιμο δουλεμπόριο και Βίβα Λας Βέγκας...

Νόμιμο δουλεμπόριο και Βίβα Λας Βέγκας...
της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Είμαι ξύλινη και ντεμοντέ. Είμαι με το ΚΚΕ. Ευτυχώς που υπάρχει δηλαδή, να έχω πού να πάω. Και πού να στείλω να δουν τον «ανθρώπινο άνθρωπο» που λέει κι ο ποιητής, όσοι απέμειναν να σέβονται την κοινή ζωή, πορεία και πολιτισμό της χούφτας των Ελλήνων που απέμειναν ως ελεύθεροι εργαζόμενοι πολιορκημένοι στον εφιάλτη των ταξικών μνημονίων.
Το σημερινό πατριδογνωμόνιο είναι στιφό και οργισμένο και συνάμα πεισμωμένο προειδοποιώ συντρόφους κι οχτρούς.
Τα κόκαλα της γιαγιάς μου στον Αστακό θα έχουν σίγουρα θρυμματιστεί από τις ορδές των αμερικανοαραβικών κεφαλαίων. Πού να το φανταζόταν, χήρα με τρία κορίτσια ορφανά το '40-'45, επιταγμένο το σπίτι από την Κομαντατούρ στο Αγρίνιο ότι το... κράτος του Κατάρ και κάτι ιδιώτες ράμπο θα φτύνουν συμφέροντα στον τάφο της.
Στο όνομα της ανάπτυξης τώρα.
Τότε, ήταν οι αντάρτες που μπήκαν στο στρατηγείο των ναζί και κάποιος φώναξε «το πιάνο κι οι κουρτίνες είναι της χήρας». Κι ήταν οι αντάρτες που γύρισαν τα πράγματα στο σπίτι να προστατευτούν τα κορίτσια κι η χήρα γιαγιά Νιόκο, η Λενιώ... Αη στο διάολο αναπτυξιακά φρικιά που δεν αφήνετε αμόλυντο τίποτα και σε καμιά γωνιά του τόπου.
Αχόρταγοι καπιτάλες με το κλειδί της χώρας της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας του δικομματισμού, ποιος σας επιτρέπει να φτύνετε στους τάφους μας ωσάν πορτιέρηδες του πλούτου της ζωής και της δουλειάς μας; Και μισός ΚΚΕ να μείνει θα γεννάει αντάρτες να προστατεύουν, κι όχι να παράγουν όπως εσείς, χήρες κι ορφανά.
Στο πρώην Ελληνικό, βίβα Λας Βέγκας! Ολοι γκαρσόνια, όχι κανονικά αλλά γιουσουφάκια επενδυταράδων θα γίνουμε. Υπόδειγμα απογόνων του Νικ δε Γκρικ, τζογαδόροι, χαρτοπαίκτες, στοιχηματίες, τσόλια της απελπισίας και μιας επιβεβλημένης φτώχειας που θέλει τα φιλέτα της θάλασσας ιδιοκτησία των εμίρηδων στη χώρα των ευρωκακομοίρηδων.
Ουστ! μωρέ, μοιραίοι κι άβουλοι και προσωρινά εξουσιαστές. Μνημόνιο ΔΝΤ. Μνημόνιο με Κατάρ. Ο Ρόντος στα Βαλκάνια να τα κάνει αιματηρό Ροντέο για την παρέα του Σόρος και τ' άλλα τα καλόπαιδα του χρηματοπιστωτικού καζίνο.
Ετσι που οδεύει η χώρα μας, όσο η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν γίνεται ουσιαστική πραγματικότητα και βόλι στις επερχόμενες εκλογές, ας βγούμε να κοιταχτούμε στους καθρέφτες της ιστορίας και της κοινωνίας. Ολοι οι εργαζόμενοι. Γιατί δεν μπορεί να εξέλιπε η ντροπή, η αιδώς συλλογικά και μαζικά. Αυτή η μπόχα και νεκρούς ανασταίνει να μοσχομυρίσει η άβυσσος. Ακούτε ωρέ τσινάρια τι λέει ο πρωθυπουργός στις ρούγες των δολαρίων, των ευρώ και του χρυσού;
Λέει πως πριν και πέρα από τη γη που ξεπουλάει, απ' τον πολιτισμό που τον κατεβάζει στο επίπεδο φτηνού καζίνο του «ευρωλασβέγκας», κυρίως πουλάει φτηνούς εργάτες!..
Τσάκισε τους εργαζόμενους, ξεπνόησε γέρους συνταξιούχους και γυναίκες με παιδιά, λύγισε άντρες και τρομοκράτησε νέους. Δεκαπλασίασε τα χρέη τους με ανέβασμα του επιτοκίου δανεισμού μέσα σ' ένα χρόνο και υποθήκευσε εγγόνια και δισέγγονα των τωρινών Ελλήνων.
Και κραυγάζει: Ελάτε! Εδώ. Να φάτε και να πιείτε κι από τις μύγες - ψηφοφόρους μου ό,τι ξύγκι απέμεινε, εδώ οι καλοί δούλοι. Ιστορικής αξίας και μειωμένης αντίστασης...
Τέτοια κυνική εκπόρνευση της μαζικής, συλλογικής και ταξικής συνείδησης δεν έχει ματαδεί ο τόπος. Μιλάμε για γενικευμένο μαυρογοριτισμό στην αγορά ανθρώπων. Το καράβι πατρίδα πάει φούντο. Θυμηθείτε. Δεν ανοίγεις πανιά χωρίς αέρα. Ρουφήξτε τον για να σταματήσει πριν μας πετάξει στα βράχια.
Πηγή: http://www2.rizospastis.gr/

Επισπεύδονται με προεδρικό διάταγμα τα έργα στον Αστακό.

Επισπεύδονται με προεδρικό διάταγμα τα έργα στον Αστακό
Του Μ. ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ
Με την ένδειξη «κατεπείγον» προχωρεί ο φάκελος «επένδυση στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή Πλατυγιαλίου Αστακού».
Ενα έργο, που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «απάντηση στο φάντασμα της ύφεσης», αλλά που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς εξαιτίας του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί (LPG).
Στην επένδυση που αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος θα δοκιμαστεί το περίφημο fast tracking, σημείωνε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή, καθώς η ελληνική πλευρά φαίνεται να βάζει σε δεύτερη μοίρα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει το πλαίσιο «αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολεοδομικών θεμάτων» (ΦΕΚ 386 της 7/9 με Φ/Α 5/29/9840/1349). Με αυτό τροποποιεί προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση, γεγονός που δείχνει τη σπουδή της κυβέρνησης.
Παράλληλα, όμως, όπως υποστηρίζει επιχειρηματίας του κλάδου, η αναφορά και μόνο στο σχετικό ΦΕΚ (β 2.1. Ατμόσφαιρα) για «αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρο, νικέλιο και πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας του βαθμού... φιλικότητας προς το περιβάλλον της σχεδιαζόμενης επένδυσης ύψους τριών δισ. ευρώ.
Πρόκειται, όπως έχει αναφερθεί από την «Κ.Ε.» (20/6 και 25/7), για σχέδιο επένδυσης, που αρχικά παρουσιάστηκε ως μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Θα δημιουργούνταν περί τις 500 θέσεις εργασίας μόνο στην περιοχή της κατασκευής και θα ήταν φιλική προς το περιβάλλον.
Κύριος επενδυτής, η Qatar Petroleum International (QPI) που συμμετέχει, ωστόσο, μόνο με 33%. Η Shabbagh & Khoury SAL (του κατασκευαστικού κολοσσού CCC) έχει επίσης το ένα τρίτο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από την Rodebud Energie. Η τελευταία εδρεύει στη Φραγκφούρτη και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Αντωνιάδη-Σπορίδη.
Ερωτηθείς σχετικά (στις 20/6 από την «Κ.Ε.») για το εάν διαθέτει το απαιτούμενο ένα δισ. ευρώ για να συνεισφέρει ως μέτοχος, απάντησε πως «δεν χρειάζεται να διαθέσει χρήματα, καθώς είχε αναθέσει το έργο σε εργολάβο», ονοματίζοντας ως υποψήφιες να αναλάβουν τις Mitsubishi, General Electric και Siemens. Μέχρι σήμερα καμία ανάθεση εργολαβίας δεν φέρεται να έχει υπογραφεί μεταξύ της Rosebud Energie και ξένου υπεργολάβου, ενώ παρά το ότι η «Κ.Ε.» επιχείρησε τρις να επικοινωνήσει με τον επιχειρηματία δεν κατέστη δυνατόν.
Στις αρχικές επαφές είχε συμμετάσχει και ο Γ. Σεφερτζής, συνεργάτης του Ι. Αντωνιάδη, πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και φίλος του αδελφού του, Νίκου. Ο Γ. Σεφερτζής ερωτηθείς από την «Κ.Ε.» είχε δηλώσει πως «τον είχαν επιλέξει οι Αραβες».
Ωστόσο αραβική πηγή, υποστηρίζει πως «[...] οι Αραβες είχαν δεχτεί την παρουσία του, καθώς τους είχε συστηθεί ως (εν ενεργεία) σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού».
Το έργο, που αρχικά είχε παρουσιαστεί από τους αρμόδιους ως μονάδα επεξεργασίας LNG, φάνηκε, έπειτα από δήλωση του επικεφαλής της Edison, Ουμπέρτο Κουαντρίνο, πως θα αφορούσε κυρίως LPG.
Το LPG είναι καύσιμο από το μείγμα προπανίου και βουτανίου με άλλα αέρια, με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, που όμως αποφεύγεται στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας. Λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητας σήμερα λειτουργούν μόλις τρεις μονάδες (μία στο Πακιστάν για 775 MW και δύο σε Yokkaishi 1.245 MW και Anegasaki 3600 MW στην Ιαπωνία).
Η Ελλάδα προσφέρει χώρο για εγκατάσταση και παραγωγή ρεύματος, που θα πωλείται κυρίως στην Ιταλία, η οποία μετά το περυσινό δυστύχημα στην Τοσκάνη (εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε LPG με 15 νεκρούς) έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους. Και στέλνει επενδύσεις ανάλογης επικινδυνότητας σε χώρες όπως το Μαυροβούνιο ή η Αλβανία.
Βάσει του αρχικού σχεδιασμού υπολογίζεται πως στην ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ του Αστακού θα αποθηκεύεται τεράστιος όγκος LPG, για τη δε λειτουργία της μονάδας θα πραγματοποιούνται περί τα 50 δρομολόγια ειδικών δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ.
Πηγή: http://www.enet.gr/

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ψαράκης από την διεκδίκηση του Δήμου Μεσολογγίου.

Την παραίτησή από τη διεκδίκηση του Δήμου Μεσολογγίου κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ψαράκης με επιστολή που έστειλε στο γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στην επιστολή παραίτησής του προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη είναι ιδιαίτερα δηκτικός για την στάση τοπικών βουλευτών και αυτοδιοικητικών απέναντί του και χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία και δεν κατονομάζει. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, προσφάτως η αρμόδια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, ότι, με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού η αναμφισβήτητη υπεροχή μου καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις που διενήργησε το κίνημά μας, γεγονός που τιμούσε τη μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά και γι αυτό το λόγο εξάλλου αποδέχθηκα τη στήριξη.
Ξεκινώντας την προσπάθεια δημιουργίας ευρύτερου μετώπου για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αυτού, με σκοπό την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα νέα δεδομένα και με δεδομένη επίσης την αίγλη του ιστορικού βάρους του, διαπίστωσα με ευχαρίστηση, την άμεση και ζεστή αποδοχή της υποψηφιότητάς μου απ’ όλη την κοινωνία και τους σκεπτόμενους πολίτες του νέου Δήμου.
Όμως, με έκπληξη και πικρία, κατά τη διαδρομή αυτή εισέπραξα και δέχθηκα εμφανή και υπόγειο πόλεμο –κατά κυριολεξία- από θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η δε ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μου, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας.
Επειδή η αξιοπρέπεια, το ήθος μου και η πολιτική μου μέχρι τώρα πορεία, δεν επιτρέπουν να ανεχθώ ή να συμβαδίσω με τη νοσηρή και προσβλητική για σκεπτόμενο άνθρωπο τακτική και στρατηγική ιδιοτελών και διαπλεκόμενων εγκεφάλων, με την παρούσα, σας δηλώνω ότι, αποσύρομαι οριστικά και αμετάκλητα από την υποψηφιότητα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, προς διαφύλαξη της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.
Με τιμή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ»