Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Σολδάτος: Ετοιμαζόμαστε με υπευθυνότητα για την ανάληψη του νέου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

-Προετοιμάζεται για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας, Ν. Σολδάτος, έχοντας όπως λέει την εμπειρία ενός άψογα οργανωμένου δήμου.
- Πρώτο μέλημά του η καλλιέργεια δημοτικής συνείδησης για όλους τους κατοίκους.
.
Χαρά και ικανοποίηση αισθάνεται ο νέος δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Ν. Σολδάτος για την εκλογή του, αποτέλεσμα μια μεγάλης προεκλογικής μάχης, ομολογώντας ότι υπήρχαν αρκετές δυσκολίες, αφού και ο αντίπαλος μάλλον δεν ήταν εύκολος.
Μιλώντας στο ΑΙΧΜΗ radio (http:// radio.aixmi-news.gr) ο κ. Σολδάτος υπογράμμισε ότι η συνταγή της επιτυχίας ήταν μόνο και μόνο ότι ως αυτοδιοικητικός άνθρωπος έκανε αυτοδιοικητικές εκλογές, πλησιάζοντας τον κόσμο και μπαίνοντας στο σφυγμό της κοινωνίας, μεταφέροντας μηνύματα που είχαν ως βάση τη λογική και χωρίς υποσχέσεις που δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, όπως για παράδειγμα θέσεις εργασίας.
.
Σε ότι αφορά το νέο δήμο θεωρεί ότι η οργάνωσή του δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση, αφού όπως λέει ήδη υπηρετεί έναν δήμο άψογα οργανωμένο που ακόμα και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου δεν σταμάτησε την κανονική του λειτουργία. Έτσι χαρακτηρίζει τη λειτουργία του δήμου Παλαίρου «στρωμένη» και δεν θα χρειαστεί καμιά προσπάθεια οργάνωσης από το νέο πρόεδρο που θα αναλάβει το τιμόνι αυτής της δημοτικής ενότητας. «Από χθες ήδη ξεκινήσαμε δουλειά στο νέο δήμο, στο πλαίσιο βέβαια των δυνατοτήτων που μας παρέχονται, ώστε να έχουμε εικόνα για το σύνολο του νέου δήμου», ανέφερε ο κ. Σολδάτος.
.
Τα οικονομικά απασχολούν και το νέο δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων σε όλη την προεκλογική περίοδο και για όλους τους δήμους, γι’ αυτό και θα αναζητήσει τα στοιχεία από τους δήμους που συνενώνονται, ώστε να δει που πρόκειται να βαδίσει. «Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να παραλάβουμε κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σολδάτος, εξηγώντας πως οτιδήποτε είναι συμβασιοποιημένο, ή με απόφαση δημαρχιακής επιτροπής και νόμιμα κατοχυρωμένο, σαφώς και θα πληρωθεί. «Όμως σε κάθε άλλη περίπτωση θα ελεγχθούν τα πάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί δέσμευση του ιδίου και της ομάδας του, αλλά αποτελεί και απαίτηση της κοινωνίας.
.
Ως προτεραιότητα θέτει την ανατροπή σε οτιδήποτε δεν συνάδει με το όραμα και τη φιλοσοφία του ίδιου και των συνεργατών του και τη συνέχιση σε ότι είναι δημιουργικά αποδεκτό και αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας στο πλαίσιο του εφικτού, αφού, όπως υποστηρίζει, αυτό ήταν και το πλαίσιο του προγράμματός του που κατατέθηκε στην κοινωνία και είχε απήχηση στον κόσμο. Η ομοιογένεια και η συνοχή των τριών δήμων που συνενώνονται είναι ένα στοίχημα που έχει βάλει και πρέπει να πετύχει, προκειμένου να έρθουν κοντά τρεις δήμοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα ο δήμος Μεδεώνος που είναι ένας κτηνοτροφικός δήμος, πρέπει να έρθει κοντά με το δήμο Παλαίρου που βρίσκεται σε μια τουριστική κατεύθυνση, ενώ απαιτείται και ενίσχυση του αστικού κέντρου της πρωτεύουσας του δήμου.
.
Οι αποστάσεις πάντως μεταξύ των κόσμων και της κουλτούρας της κάθε περιοχής που καλούνται οι νέοι δήμαρχοι να φέρουν κοντά, δεν είναι μεγάλες, κατά την άποψη του κ. Σολδάτου, οπότε η δουλειά αυτή δεν θα έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Άλλωστε όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτό το διάστημα, που επισκέφτηκε όλο το νέο δήμο που καλείται να διοικήσει, διαπίστωσε ότι παρά τις διαφορές, παντού υπάρχει το Ξηρομερίτικο στοιχείο, και μια ανθρωπογεωγραφία χωρίς αποκλίσεις.
.
Οι μόνες διαφορές αφορούν κυρίως τη δραστηριότητα των κατοίκων, ανάλογα με το ανάγλυφο της κάθε περιοχής. Από ’κει και πέρα ο κ. Σολδάτος αυτό που βάζει πάνω από όλα είναι η κάλυψη των αναγκών που είναι διαφορετικές σε κάθε τόπο, αλλά πρέπει να συγκεραστούν και να αποτελέσουν έναν ενιαίο στόχο.
BAΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο