Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Στάϊκος Παναγιώτης: Επειδή οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ με έναν τρόπο ανέντιμο δολοφόνησαν το δήμαρχο Αστακού, υπήρχε το φάντασμά του…

Ο δήμαρχος Αστακού εξήγησε στο ΑΙΧΜΗ Radio τους λόγους επικράτησης του Π. Σαμαρά
.
Μέχρι και πολιτική στέγη άλλαξε ο δήμαρχος Αστακού Π. Στάϊκος, κάνοντας βήματα αριστερά προς το ΚΚΕ, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν μέχρι πρότινος μέλος, όχι μόνο γιατί δεν επέλεξε εκείνον για διεκδικητή του νέου δήμου Ξηρομέρου, αλλά και για να εκφράσει μια γενικότερη αντίδραση για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Ο ίδιος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε μιλήσει για αυτή του τη δυσαρέσκεια αλλά πάντα τόνιζε ότι θα τα πει όλα μετά τις εκλογές. Έτσι προχθές φιλοξενούμενος στο ΑΙΧΜΗ radio (http://radio.aixmi-news.gr) κατέθεσε την άποψή του για όλη την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώθηκε, ξεκινώντας από το εκλογικό αποτέλεσμα που ανάδειξε τον κ. Σαμαρά ως δήμαρχο Ξηρομέρου, το οποίο χαρακτήρισε φυσιολογικό και αναμενόμενο.
.
Και μάλιστα είπε ότι «ήταν έκπληξη που δεν κριθήκαν οι εκλογές από τον πρώτο γύρο για λίγες ψήφους». Κατά τον κ. Στάϊκο η νίκη του κ. Σαμαρά είχε αρκετούς συντελεστές, όπως ότι στηρίχτηκε από τη βάση του ΠΑΣΟΚ και όχι από το χώρο από τον οποίο προέρχεται δηλαδή από τη Ν.Δ., διότι όχι μόνο οι πολίτες διαφωνούν με την τακτική της κυβέρνησης, αλλά και γιατί με αυτό τον τρόπο εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του υποψηφίου, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
.
Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Στάϊκος, αν ο ίδιος ήταν υποψήφιος για το δήμο Ξηρομέρου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα κατέβαινε. «Επειδή οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ με έναν τρόπο ανέντιμο δολοφόνησαν το δήμαρχο Αστακού, υπήρχε το φάντασμά του. Και επειδή αυτοί πιστεύουν στα φαντάσματα το έβρισκαν παντού μπροστά αυτό το φάντασμα που δάγκωνε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάϊκος.
.
Ένας ακόμη λόγος που σύμφωνα με το δήμαρχο Αστακού επηρέασε το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κ. Λύτρας «αναγκάστηκε να έχει δίπλα του φθαρμένα υλικά, και ως εκ τούτου μια καταδίκη ήταν γραφτή». Εκτός όλων αυτών υπήρχε και μια λάθος τακτική, «η οποία έκανε τον κ. Λύτρα να πάθει βέρτιγκο, όπως παθαίνουν οι πιλότοι και μπερδεύουν τον ουρανό με τη θάλασσα. Νόμιζε ότι αντίπαλός του ήμουν εγώ και εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον μου», είπε ο κ. Στάικος θέλοντας να εξηγήσει ότι δεν ήταν εκείνος που τελικά στήριξε τον κ. Σαμαρά.
.
Στο μεταξύ ο κ. Στάϊκος σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον κ. Λύτρα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, η οποία είχε ως αντικείμενο συζήτησης την υποψηφιότητα του κ. Λύτρα για την περιφέρεια και του κ. Στάϊκου για το δήμο Ξηρομέρου. Στο ότι όμως δεν επετεύχθη αυτό, ο κ. Στάϊκος το αποδίδει στον «φθόνο» του κ. Μπαμπούρη προς τον ίδιο, με αποτέλεσμα ως κομματικό στέλεχος να προωθήσει τον κ. Λύτρα για να «θάψει» το δήμαρχο, και τελικά, παρόλο που υποσχέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο πολλά, αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυαν με αποτέλεσμα να καταποντιστεί η υποψηφιότητα.
.
«Έτσι λοιπόν μπήκαν στο παιχνίδι των εσωκομματικών διαδικασιών και η τράπουλα ήταν σημαδεμένη από όλους», είπε ο κ. Στάϊκος υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο πόλεμος εναντίον του και μάλιστα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν, λόγω του ότι ήθελαν έναν δικό τους άνθρωπο για να στηρίξει την επένδυση στο Πλατυγιάλι.
.
«Αλήθεια θα υπάρξει καμιά ευθιξία από πλευράς νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθούνε μετά από αυτόν τον κόλαφο ή κανένας βουλευτής θα ζητήσει συγνώμη;» διερωτάται ο κ. Στάϊκος. Αναφερόμενος και στον κ. Μακρυπίδη, που το προηγούμενο διάστημα θεωρούσε υπεύθυνο για όλη αυτή την κατάσταση, σήμερα πλέον δεν έχει καμιά οργή εναντίον του, λέγοντας μάλιστα ότι θα τον φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο στον Αστακό, όμως θέλει να του θέσει ένα ερώτημα: «Αυτό που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», αναφερόμενος βέβαια στην κυβερνητική πολιτική.
.
Αισθάνεται οίκτο λέει ο κ. Στάϊκος για τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντας τον εαυτό του με τον ήρωα του Μπαλζάκ ο οποίος ήταν και γιατρός και δήμαρχος και έλεγε: «υπάρχουν κάτι δυστυχισμένα πλάσματα που σέρνουν ένα σωρό από σάρκες μέσα στο βούρκο και μου προκαλούν ενστικτώδικα τον δίχως όρια οίκτο μου». Ωστόσο όμως εξέφρασε μια πικρία για το ότι δεν αναγνωρίστηκε το έργο του στον Αστακό ούτε και η κοινωνική του προσφορά ως γιατρός και δανειζόμενος ένα απόσπασμα από έναν τούρκο ποιητή είπε: «εγώ δεν έχω τίποτε άλλο να προσφέρω στο λαό μου πάρα μόνο ένα κόκκινο μήλο, την καρδιά μου».
.
Στο μεταξύ όμως λέει ότι ούτως ή άλλως τα πράγματα για τους Καλλικρατικους δήμους είναι ιδιαίτερα σοβαρά σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, εκτιμώντας ότι οι πόροι θα είναι ελάχιστοι, άρα η προσπάθειά τους δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Και επειδή όλα αυτά ο κ. Στάϊκος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ήταν πράγματα που τα έλεγε εδώ και πολύ καιρό, δεν ήταν αρεστός στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και η κατάσταση έφτασε εδώ, αλλά το κακό, όπως λέει, δεν το έπαθε ο ίδιος διότι αυτοσκοπός του δεν ήταν η δημαρχιακή καρέκλα, αλλά τα πάντα είναι εις βάρος των πολιτών που αναγκάζονται να βρίσκονται κάτω από μια τέτοια πολιτική τακτική.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο