Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ, της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Αστακό με την Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου (Αστακού), σε συνέντευξή του στο ρ/σ «105,5 στο κόκκινο» (Μπάμπης Αγρολάμπος) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα ήθελα να σας επισημάνω 5 σημεία που αποκρύπτονται από τα μεγάλα ΜΜΕ:
.
1. Η βρώμικη επένδυση του Κατάρ στον Αστακό εκτός από επιχειρηματικούς λόγους ή ενδεχόμενες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες ακυρώθηκε και εξ αιτίας των αντιδράσεων του λαού της περιοχής. Με αυτή την έννοια αποτελεί νίκη του μαζικού κινήματος που ανοίγει δρόμους και για άλλες επιτυχίες του σε άλλα κοινωνικά μέτωπα.
.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφισβήτητα ήταν η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη που από την αρχή, με συνεχείς πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και στο δρόμο, αγωνίστηκε μαζί με τους κατοίκους του Αστακού και της ευρύτερης περιοχής να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για το περιβάλλον και την απασχόληση επένδυση, όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την προωθούσαν ή την ήθελαν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σφύριζαν αδιάφορα.
.
3. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να σταματήσει ο Αστακός να θεωρείται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού ένα «καταραμένο» μέρος που σπρώχνουν σταθερά την τελευταία 20ετία προς αυτόν βρώμικές ύποπτες και αδιαφανείς επενδύσεις. Να υπάρξει επιτέλους ένα αναπτυξιακό σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο Πλατυγυάλι Αστακού ως διαμετακομιστικό εμπορικό κέντρο, όπως εξάλλου είχε αρχικά σχεδιαστεί και γι’ αυτό επιδοτηθεί από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, με ήπια βιομηχανική παραγωγή που να αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής (επεξεργασία – συσκευασία –τυποποίηση αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, αλιευμάτων κλπ) για να υπάρξει οικονομική αναζωογόνηση και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή με σεβασμό στο περιβάλλον.
.
4. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όσους τόσο χρόνια κρατούν έρημες τόσο μεγάλες και σύγχρονες υποδομές στον Αστακό και σε όσους εν συνεχεία τις ξεπούλησαν έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες.
.
5. Οι πολίτες του Αστακού σε λίγες ημέρες θα πρέπει να τιμωρήσουν τους συνδυασμούς που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί συμφωνούσαν με αυτή επένδυση αλλά και γιατί τους υπόσχονταν έναντι ψήφων διορισμούς σε αυτή. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιβραβεύσουν και με την ψήφο τους την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ που με επικεφαλής τον ακτιβιστή οδοντογιατρό Ηλία Γεωργαλή σήκωσε από την αρχή κατασυκοφαντούμενη από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και τους ντόπιους προθύμους συμμάχους τους το μεγάλο βάρος της αντίστασης και του σκληρού και άνισου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο