Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΝΔ: Πρόωρη η κυβερνητική θριαμβολογία για Αστακό


Κοινή δήλωση για τη ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό έκαναν ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης. Όπως αναφέρουν:
«Η ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό, του επιχειρηματικού σχήματος το οποίο στηριζόταν και σε κρατικά κεφάλαια από το Κατάρ, υπογραμμίζει δυο πράγματα:
- Την πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης για το θέμα, η οποία με επίσημη, νυχτερινή μάλιστα ανακοίνωσή της πριν από μερικούς μήνες, είχε εμφανίσει έμμεσα τον εαυτό της ως μέρος ενός ιδιωτικού επιχειρηματικού σχεδίου.
- Και το δισυπόστατο της κυβερνητικής πολιτικής για τη συγκεκριμένη επένδυση. Ένα μέρος από τους εμπλεκόμενους υπουργούς φαινόταν να επιδιώκει την επιτάχυνση της επένδυσης και ένα άλλο μέρος την επιβράδυνση. Οι κ.κ. Παμπούκης και Κουβέλης εμφανίζονταν θετικοί απέναντι σε αυτό το σχέδιο και η κ. Μπιρμπίλη με επιφυλάξεις.
Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε αυτό που σημειώσαμε και χθες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεγάλες επενδύσεις (fast track) στη Βουλή: Για μας οι επενδύσεις, ξένες και ελληνικές, είναι ευπρόσδεκτες και αναγκαίες. Με δυο προϋποθέσεις: Σεβασμός στο περιβάλλον και απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία της υλοποίησής τους.
Οι σημερινές εξελίξεις δικαιώνουν την θέση μας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει “στο πόδιτο ενεργειακό μέλλον της χώρας και υποβαθμίζει την επενδυτική μας αξιοπιστία».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο