Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Παντελή Ψηλού προς τους συνδημότες των Δ.Δ. Φυτειών και Παπαδάτου.

Αγαπητοί συνδημότες/ συνδημότισσες,
Οι εκλογές της 7 Νοέμβρη που έρχονται σηματοδοτούν κάτι καινούργιο για τα χωριά μας. Παλιά ήμασταν μια δυναμική κοινότητα, ένα κεφαλοχώρι. Στη συνέχεια, ήμασταν ένας δήμος, με έδρα τις Φυτείες και μαζί με την Παπαδάτου γίναμε ένα χωριό.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Στο νέο δήμο θα είμαστε ένα δημοτικό διαμέρισμα και μάλιστα το μικρότερο σε σχέση με τον Αστακό και την Αλυζία (Αστακός 7.000 πληθυσμό, Αλυζία 3.500, Φυτείες 2.500).
Ο παλιός δήμος αποτελούταν από δημότες που είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ασχολίες. Κατά κύριο λόγο τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Οι άλλοι δήμοι έχουν διαφορετικές ασχολίες (εκτός από τα χωριά της ενδοχώρας), έχουν τη θάλασσα και ότι εκπορεύεται από αυτή (Ιχθυοκαλλιέργειες, Αλιεία, Πλατυγυάλι, τουριστικές επιχειρήσεις, κλπ ), δηλαδή τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα από εμάς.
Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως γίνεται ένα πάντρεμα που για να πετύχει χρειάζεται πολλή προσπάθεια από το νέο Δ.Σ. ώστε η ανάπτυξη να είναι ισομερής προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στο νέο Δ.Σ. από τους 27 δημοτικούς συμβούλους ο δήμος Φυτειών θα εκπροσωπείται μόνο με 5 (3 συμπολίτευση, 2 αντιπολίτευση).
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπούν τις Φυτείες και την Παπαδάτου θα πρέπει να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το βέλτιστο για τα τοπικά συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα να συμμετέχουν ενεργά και με ιδέες να επιδιώκουν τη δυναμική ανάπτυξη σε όλο το νέο δήμο.
Χρειάζονται φωνές με εμπειρία και γνώση των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων του τόπου μας. Δώστε μου τη δύναμη με την ψήφο σας να είμαι και εγώ μια από αυτές τις φωνές και να είστε σίγουροι ότι θα τιμήσω την επιλογή σας και δεν θα σας απογοητεύσω.
Είμαι σίγουρος πως στο τέλος της τετραετίας θα μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια και να είμαστε ευχαριστημένοι και για την προσπάθεια και για το αποτέλεσμα.

Με αγάπη και εκτίμηση,
Παντελής Ψηλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο