Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

"Τελεσίγραφο" για 1ο-2ο Δημοτικό Βόνιτσας. Γονείς και μαθητές παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.


"Τελεσίγραφο" για 1ο-2ο Δημοτικό Βόνιτσας. Γονείς και μαθητές παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Της Νανάς Θεοδωροπούλου

Ένα μήνα διορία δίνουν μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας προκειμένου να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Θυμίζουμε πως το κτίριο χτυπημένο από το μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή το καλοκαίρι του 2003 εγκυμονεί κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους.
Ένα πρόβλημα που χρονίζει εδώ και αρκετό καιρό τώρα και που παρ’ όλες τις κατά καιρούς φρούδες ελπίδες που καλλιεργούταν από τους υπεύθυνους, διαιωνίζεται και δεν διαφαίνεται καμιά διάθεση από την πλευρά της πολιτείας να δώσει λύση στο πρόβλημα.
O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας στα πλαίσια των ενεργειών του για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκε τον εισαγγελέα Λευκάδος στις 6/9/2010 και ζήτησε την συνδρομή του για τη δικαστική διερεύνηση του ζητήματος.
Συγκάλεσε επίσης Γενική Συνέλευση στις 8/9/2010 για να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση του Συλλόγου. Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε, κατόπιν συζητήσεως και ψηφοφορίας, να δοθεί παράταση ενός μήνα σε Νομαρχία και ΟΣΚ, μήπως προχωρήσουν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη δημοπράτηση του έργου καθώς και στο Δήμο Ανακτορίου για να προωθήσει τη χρηματοδότηση του έργου «ανακατασκευή των χώρων υγιεινής Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας» προϋπολογισμού δαπάνης 45.000,00€ από ΣΑΤΑ και να προχωρήσει σε διαγωνισμό.
Στη συνέχεια, αν δεν υπάρξει εξέλιξη, θα επανεξεταστούν οι τρόποι δράσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Η άποψη του Νομάρχη
Μιλώντας πάντως για το θέμα στην «Π» ο νομάρχης Θύμιος Σώκος υποστήριξε: «Δεν είναι μόνο η Βόνιτσα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, απλά έρχεται στην επικαιρότητα γιατί διαμαρτύρονται περισσότερο. Υπάρχουν και άλλες περιοχές που είναι σε χειρότερη κατάσταση. Η προσπάθεια μας είναι διαρκής, αισθάνομαι την ανάγκη να πω και να επιμείνω για μια ακόμη φορά ότι μερικές φορές η πολιτεία δεν θέλει να κάνει σχολεία και αυτό το ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΟΣΚ δεν χρειάζεται, αποτελεί εμπόδιο και αυξάνει την γραφειοκρατία. Και θα πω στην αρμόδιο Υπουργό την κ. Διαμαντοπούλου ότι δεν είναι δυνατόν από την μια μεριά να επιχειρούμε βιοκλιματικά κτήρια και άλλες πολυτέλειες και στη διπλανή γειτονιά τα παιδιά να κάνουνε μάθημα σε νοικιαζόμενα μαγαζιά»
Πηγή: Εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων»
http://e-politeia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο