Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Πολιτική συγκέντρωση – Μήνυμα για Νίκη στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.»

Βροντερό παρόν έδωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, 150 στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τους δύο Καλλικράτειους Δήμους Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου, το βράδυ της Τετάρτης 18 Αυγούστου στο «Ηλιοτρόπιο» στο Μύτικα.
Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Βουλευτή και συμμετείχε στην πολιτική συγκέντρωση με θέρμη και ενθουσιασμό παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα της θερινής περιόδου και παρά τις δυσαρέσκειες και τους προβληματισμούς που προκαλεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η συγκέντρωση αυτή γίνεται από τον Βουλευτή για 9η συνεχόμενη χρονιά, την ίδια πάντα περίοδο, και έχει καθιερωθεί ως «ραντεβού» και βήμα ανταλλαγής απόψεων και εκτιμήσεων για την πολιτική κατάσταση, αναφορά στα προβλήματα και κατάθεση προτάσεων για την επίλυση τους.
Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που παρά τις αντίξοες πολιτικές και καιρικές συνθήκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μεγάλη παρουσία σας, δείχνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρά τις δύσκολες, επώδυνες και σκληρές αποφάσεις που αναγκάστηκε να λάβει, είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια και κύρια από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει προοπτική στην χώρα και ελπίδα στους πολίτες. Για αυτόν τον λόγο στηρίζεται καθημερινά από όλους εμάς και η σημερινή εκδήλωση το επιβεβαιώνει περίτρανα.»
Στην συνέχεια ο Ανδρέας Μακρυπίδης προχώρησε σε έναν απολογισμό του Κυβερνητικού έργου των 10 τελευταίων μηνών. Αναφέρθηκε σε μια σειρά νομοθετικές και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως το φορολογικό νομοσχέδιο που υπήρξε τομή στο φορολογικό σύστημα, τα μέτρα για την Διαφάνεια, καθώς και την αποτελεσματική λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών, την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις μέσω του Α.Σ.Ε.Π., στις υπηρεσιακές μεταβολές και στον τρόπο επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης με το σχέδιο «Καλλικράτης» που προωθεί την αποκέντρωση με ουσιαστικές αρμοδιότητες και εξουσίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες.
Ακολούθως, ο Βουλευτής έκανε αναφορά στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα με επίκεντρο την Ανάπτυξη και την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με μια σειρά πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση όπως είναι ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), οι Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), τα προγράμματα στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ και τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, η απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεπεραστεί η κρίση και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλα αυτά είναι θέματα που θα αναφερθεί αναλυτικά και θα δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

Όσον αφορά τα Αυτοδιοικητικά, ο Βουλευτής υπογράμμισε την καθοριστική του συμβολή στο να δημιουργηθούν Δύο (2) Ισχυροί Πληθυσμιακά και Αναπτυξιακά Δήμοι στην περιοχή μας στα πλαίσια του «Καλλικράτη». Χαρακτήρισε μονόδρομο την νίκη των συνδυασμών με τους επικεφαλής που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ αφού διαθέτουν πρόγραμμα, στόχους, όραμα για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Επιπλέον ο Βουλευτής τόνισε την στήριξη του στην δημιουργία του νέου αποκεντρωμένου θεσμού του εκλεγμένου Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις διευρυμένες εξουσίες, αρμοδιότητες και δυνατότητες που δημιουργούν μια άλλη προοπτική για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αιτωλοακαρνανία. Τέλος, εξέφρασε την πίστη του για την νίκη στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Στην συνέχεια, ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται όπως το Φράγμα Αχυρών που αποπερατώνεται το καλοκαίρι του 2011, καθώς επίσης και αυτά που δημοπρατήθηκαν πρόσφατα και αρχίζει η κατασκευή τους, όπως ο Οδικός Άξονας Αμβρακία-Άκτιο, ο δρόμος που συνδέει τον Δυτικό Οδικό Άξονα με το Ξηρόμερο (Κουβαράς-Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας-Αστακός) και το οδικό δίκτυο Αγρινίου-Αγγελοκάστρου-Σταμνά-Πλατυγιάλι-Αστακός, έργα τα οποία θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και θα αλλάξουν το τοπίο της περιοχής.
Τέλος, ο Βουλευτής στήριξε την προοπτική που ανοίγει για τους Αγρότες με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και την δυνατότητα χρηματοδότησης μέσα από τις επιδοτήσεις, ιδιαίτερα για τους καπνοπαραγωγούς, παρέμβαση που αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αυξάνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες.
Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν πέραν των Υποψήφιων Δημάρχων, Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι για τα Τοπικά Συμβούλια, Μέλη των Συντονιστικών των Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων Συνεταιρισμών, Πολιτιστικών Συλλόγων και Μαζικών Φορέων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο