Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παναγιώτης Στάϊκος: «Με έκοψαν Μακρυπίδης - Τορουνίδης».

Δεν κάνει πίσω επ’ ουδενί ο Παναγιώτης Στάϊκος, που χτες δέχτηκε στο γραφείο του τον χρισμένο Γιάννη Λύτρα!
Μύδρους εξαπολύει κατά του βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη και του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Σ. Τορουνίδη, ο δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, κατηγορώντας τους για παρεμβάσεις ώστε να μην επιλεγεί ο ίδιος από το κόμμα ως ο χρισμένος υποψήφιος δήμαρχος, του νέου δήμου Ξηρομέρου.
Ο κ. Στάϊκος θεωρεί ότι δεν είχε καλή και αντικειμενική αντιμετώπιση από τα όργανα του κόμματος, καθώς, αν τα κριτήρια ήταν αξιοκρατικά θα έπρεπε να συνεκτιμηθεί το έργο του, οι επιτυχημένες θητείες του στην αυτοδιοίκηση και οι αγώνες του για την παράταξη.
«Εγώ δεν υπήρξα ποτέ κομματικό παιδί του σωλήνα, γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η εξέλιξη και, όπως είπε ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής κ. Τορουνίδης, δεν ήμουν συνεργάσιμος. Τι εννοεί όταν λέει συνεργάσιμος, να με πιάσει από το αυτάκι; Εγώ αχυράνθρωπος δεν υπήρξα ποτέ», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αλλά θα προχωρήσει στη διεκδίκηση του δήμου, αφού έχει την αποδοχή της κοινωνίας και τελικά του είναι αδιάφορη η αποδοχή του κόμματος. Βλέπει όμως ως αδικία το ότι το κόμμα δεν τον επέλεξε.
Σε ότι αφορά την πιθανότητα συνεργασίας με τον κ. Λύτρα αυτό είναι κάτι που το αποκλείει κάθετα και κατηγορηματικά. Μάλιστα λέει ότι ο κ. Λύτρας θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο και όλα θα είχαν λυθεί.
Ο ίδιος όμως θεωρεί ότι τώρα πλέον έχει δυο αντιπάλους στον εκλογικό αγώνα που είναι οι κύριοι Λύτρας και Σαμαράς. «Ο κ. Σαμαράς δεν μου χρωστάει τίποτα, ο κ. Λύτρας μου χρωστάει ηθικά, πολιτικά και ανθρώπινα», πράγμα που κατά την άποψή του έπρεπε να εκτιμηθεί από τον κ. Τορουνίδη, τον οποίο όπως λέει ο κ. Στάϊκος, επίσης στήριξε λόγω των πολιτικών του θέσεων και της στήριξής του στο Γ. Παπανδρέου.
Προσθέτει επίσης, ότι η στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Τορουνίδη ήταν απόρροια της διαφωνίας του με την πολιτική στάση Βενιζέλου όταν είχε προκύψει το ζήτημα της προεδρίας του κόμματος. Ο δήμαρχος Αστακού λέει επίσης, ότι αν εκλεγόταν ο κ. Βενιζέλος ως πρόεδρος του κόμματος, ο ίδιος θα έθετε τον εαυτό του εκτός ΠΑΣΟΚ. Λέγοντας όλα αυτά ο κ. Στάϊκος ουσιαστικά βγάζει μια μεγάλη πικρία για την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε από το κόμμα, αν και ο ίδιος διευκρινίζει ότι σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Λύτρα, η αντίδρασή του δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, αλλά με τις πολιτικές.
Ανάλογη είναι και η άποψή του για τον Ξηρομερίτη βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, ο οποίος δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα του εν ενεργεία δημάρχου.
Στο μεταξύ χθες ο κ. Λύτρας επισκέφθηκε τον κ. Στάϊκο στο γραφείο του, όπου συζήτησαν σε ένα κλίμα άκρως πολιτισμένο, για αρκετή ώρα. Όμως παρόλες τις καλές διαθέσεις αμφοτέρων των πλευρών, ο νυν δήμαρχος δεν φαίνεται να ενδίδει στο άνοιγμα που κάνει προς το μέρος του ο κ. Λύτρας.
Από την πλευρά του ο Γ. Λύτρας ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον προεκλογικό του αγώνα και μάλιστα λέει ότι ήδη έχει έτοιμο το συνδυασμό του. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας και παρουσίαση του συνδυασμού, ενώ σε ότι αφορά το πρόγραμμά του, αυτό βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, αφού, όπως λέει ο κ. Λύτρας, ακόμα γίνονται επαφές με φορείς της περιοχής προκειμένου να καταγράφουν τα προβλήματα και οι ανάγκες και να ιεραρχηθούν, ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις και λύσεις.
Τέλος στην ερώτηση αν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τον κ. Στάϊκο και αν έχει γίνει κάποια τέτοιου είδους προσέγγιση, ο κ. Λύτρας απαντά: «Εμείς είμαστε ανοικτοί στο να φτιάξουμε μια αυτοδιοικητική παράταξη και ένα ρεύμα αυτοδιοικητικό που θα συνθέτει ευρύτερες δυνάμεις, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο για τον τόπο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και σαφώς δεν περισσεύει πάνω από όλα ο δήμαρχος του Αστακού ο Παν. Στάϊκος, τον οποίο σέβομαι και τιμώ και με τον οποίο διατηρώ μια φιλία πάνω από 25 χρόνια.
Στην προσπάθειά μας αυτή, εγώ έχω απευθύνει πάντα ένα κάλεσμα και μια συστράτευση γιατί δεν είναι θέμα καρέκλας, αλλά όλοι μας έχουμε αγωνίες. Με τον κ. Στάϊκο συζητάμε τα προβλήματα της περιοχής και σε πολλά από αυτά υπάρχει συναντίληψη, και πιστεύω ότι έχει μια θέση σε αυτή την προσπάθεια, όπως έχουμε όλοι», λέει ο κ. Λύτρας προσθέτοντας ότι θεώρησε υποχρέωσή του να επισκεφτεί τον κ. Στάϊκο προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και για την πορεία του προεκλογικού αγώνα, όπου συμφώνησαν ότι πρέπει να διατηρηθεί ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού και αλληλεγγύης, αλλά πάνω από όλα συμφώνησαν στο ότι πρέπει να αναδειχθούν προτάσεις ώστε ο κόσμος να κρίνει και να αποφασίσει.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή Εφημερίδα "Αιχμή": http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο