Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα δίκτυα άρδευσης των νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με θέμα τη συντήρηση των αρδευτικών δικτύων των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει ότι τα δίκτυα άρδευσης των νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται σε πλήρη κατάρρευση. Επιπροσθέτως, η έλλειψη συντήρησης των απαρχαιωμένων αρδευτικών δικτύων της περιοχής, έχει συμβάλλει στη διόγκωση των προβλημάτων των παραγωγών και τη δημιουργία μίας αφόρητης δεινής πραγματικότητας. Ιδιαίτερα τα αρδευτικά δίκτυα στον κάτω ρου του Αχελώου βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις επείγουσες καλλιεργητικές ανάγκες της περιόδου.
Άμεση συνέπεια της εν λόγω κατάστασης είναι να απειλείται η παραγωγή με καταστροφή και οι παραγωγοί να απειλούνται αντίστοιχα από τα χρέη τους στις τράπεζες και την αδυναμία τους να παράγουν για να καλύψουν αυτές τις υποχρεώσεις. Στην ερώτησή του ο βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης σύγκλησης σύσκεψης με την παρουσία των βουλευτών των τριών νομών (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας), του Περιφερειάρχη, των Νομαρχών και εκπροσώπων του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), προκειμένου να συζητηθεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
Κατόπιν των ως άνω, ερωτάται η κα Υπουργός σε τι άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες θα προβεί η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να ανταποκριθεί στις επείγουσες και καταστροφικές καταστάσεις που απειλούν τόσο τους παραγωγούς όσο και την παραγωγή της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο