Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αστακού»


Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αστακού»
-Υπουργός Υγείας:«Γίνονται σοβαρές προσπάθειες»

Μετά από ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη προς την Υπουργό Υγείας κα.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που αφορούσε τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές του Κέντρου Υγείας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, η Υπουργός απάντησε περιγράφοντας τις σοβαρές προσπάθειες και ενέργειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση του, ο Βουλευτής ζητούσε να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται στις προβλεπόμενες εκ του οργανισμού ιατρικές, νοσηλευτικές και λοιπές θέσεις με συνέπεια το κέντρο Υγείας να λειτουργεί σε πρωινή βάρδια μόνο με δύο γιατρούς, να μην πραγματοποιούνται οι αναγκαίες εφημερίες, το ασθενοφόρο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, να λείπουν βασικές ιατρικές και μη ειδικότητες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.
Στην απάντηση της η Υπουργός όσον αφορά στο Ιατρικό Προσωπικό αναφέρει τα εξής: «Έχουν προκηρυχθεί για το Κέντρο Υγείας Αστακού δύο (2) θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας δύο φορές, αλλά δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι. Οι παραπάνω θέσεις πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν. Με εντολή του Διοικητή του Γ.Ν. Μεσολογγίου, Μικροβιολόγος θα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας Αστακού μια (1) φορά την εβδομάδα, για εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού, αρχής γενομένης από 26-5-2010. Επίκειται ο διορισμός ενός ακόμη ειδικευμένου Ιατρού, ο οποίος θα καταλάβει θέση Αγροτικού Ιατρού επί θητεία στο Κέντρο Υγείας.»
Για το θέμα της κάλυψης των εφημεριών η Υπουργός αναφέρει ότι: «Επανεξετάζεται σε νέα βάση η κατανομή των δαπανών για την κάλυψη των εφημεριών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αστακού και πάντα μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από τις ετήσιες εγκεκριμένες πιστώσεις του Ιδρύματος
Τέλος, σε σχέση με το διοικητικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό, η απάντηση αναφέρει πως προκηρύχτηκε μια (1) θέση ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και μία (1) θέση ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας, αλλά οι διορισθέντες σε αποδέχθηκαν τον διορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο