Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μάχη του Αετού, στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Ξηρομέρου.

















Με τη λαμπρότητα που ταιριάζει και με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου, γιορτάστηκαν χθες Δευτέρα 9 Αυγούστου, τα 188 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων (Αετού), στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Μεδεώνος Αετού, Κατούνας, Κωνωπίνας και Τρύφου, με την συμπαράσταση των κατοίκων του Συνοικισμού Αγίου Νικολάου.
Στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, εκπρόσωποι της δημοτικής ηγεσίας του τόπου μας, όλες οι τοπικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους.
Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών στο Ηρώων του μοναστηριού και στη συνέχεια άρχισε η ομιλία από τον ιστορικό Γεώργιο Φερεντίνο, από το Θύρρειο, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορική σημασία της Μάχης του Αετού και απέτησε φόρο τιμής στους πεσόντες της.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης έγινε εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης Αετού μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων κάτω από τον επιβλητικό μοναστήρι και επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Λεπενούς, που ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.
Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου μέχρι το πρωί.
Αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους Αετού, Κατούνας, Κωνωπίνας και Τρύφου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ήταν μια εκπληκτική εκδήλωση, η καλύτερη που έγινε ποτέ στην περιοχή μας χωρίς αμφιβολία. Είναι κάτι που πρέπει να αγκαλιαστεί από όλα τα χωριά του Ξηρομέρου, γιατί αφορά όλη την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο