Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010.

κάτοικοι του Δήμου Μεδεώνος καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την λεηλασία του τόπου μας, όπως την κατάργηση της ονομασίας «Ξηρόμερο» από το νέο δήμο, την απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος, την εκδίωξη των δημοσίων υπηρεσιών, κ.α. εκφράζοντας την πρωτοφανή αγανάκτηση των δημοτών μας.
Εναντιωνόμαστε σε συγκεκριμένους κύκλους και στοχεύουν στην υποβάθμιση της περιοχής μας και στην υπονόμευση των συμφερόντων της και οι υπόγειοι και αδιαφανείς σχεδιασμοί τους, πέρα από κάθε λογική καταστρατηγούν και υποσκάπτουν το μέλλον των κατοίκων μας, το μέλλον του τόπου μας.
Οι δημότες Μεδεώνος νοιώθουμε προσβεβλημένοι από τη μανία με την οποία χτυπηθήκαμε και τον τρόπο με τον οποίο εμπαιχτήκαμε. Το πολιτικό παιχνίδι με την απώλεια της έδρας και με την απόρριψη της ονομασίας του νέου δήμου «Ξηρόμερο» προσβάλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά μας.
Θλιβόμαστε για την κατρακύλα που ακολουθούν οι αρμόδιοι παράγοντες
. Τα εκβιαστικά διλήμματα, η κακοήθης ταπεινωτική υποβάθμιση της Κατούνας, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και η σκόπιμη διαστρέβλωση των δεδομένων, ανέτρεψαν τον Δήμο Μεδεώνος και καταδίκασαν την περιοχή μας σε συνεχή μαρασμό.
Το παρασκήνιο για άλλη μια φορά θριάμβευσε! Οι κομματικές αλχημείες ναρκοθέτησαν τη μελλοντική ανάπτυξη του τόπου μας.
Δεν είναι δυνατόν να διαγράφονται ιστορικά ονόματα και στη θέση τους να δίνονται καινούργια
. Η ιστορία της περιοχής μας, σίγουρα ταυτίζεται με την ονομασία «Ξηρόμερο» και είναι περιττή η προσπάθεια μερικών να την ξαναβαπτίσουν.
Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Μεδεώνος να σταθούν δίπλα μας και από σήμερα ξεκινάμε τη μάχη για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Αρνούμαστε να δεχτούμε την λεηλασία του Δήμου Μεδεώνος. Φτάνει πια η γελιοποίηση του τοπικού μας πληθυσμού που θα πρέπει να λέγονται Άκτιοι και όχι Ξηρομερίτες.
Η Κατούνα, ο Αετός, η Κωνωπίνα, η Κομποτή, η Τρύφου, το πραγματικό, το κεντρικό Ξηρομέρο, με τη μακραίωνη ιστορία του, δεν πρόκειται να λυγίσει στις «προτάσεις» αυτών που θέλουν να το σβήσουν από το χάρτη, καταργώντας το όνομά τους, την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, την ταυτότητά τους.
ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΟΤΗ, ΣΤΗΝ ΚΩΝΩΠΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ….
Ο Αγώνας τώρα αρχίζει..
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο