Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη Γ. Μαγκριώτη και Α. Μακρυπίδη στο Φράγμα Αχυρών. Α. Μακρυπίδης: « Επιτέλους ένα έργο ζωτικής σημασίας λαμβάνει «σάρκα και οστά».


Περιοδεία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Γιάννη Μαγκριώτη, αρμόδιου για τα Δημόσια Έργα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης πρότεινε και ο Υφυπουργός αποδέχθηκε να περιληφθεί στο πρόγραμμα των επισκέψεων του και το Φράγμα Αχυρών, έργο καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την αναδιάρθρωση της παραγωγής και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής μας, αφού με το σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ που δρομολογείται, θα καλυφθούν συνολικά 26.000 στρ. και επιπρόσθετα εξασφαλίζεται η πλήρης και μακροχρόνια υδροδότηση.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής του Φράγματος, τόσο της σήραγγας όσο και του αρδευτικού δικτύου και δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση έως το καλοκαίρι του 2011 του πρώτου μέρους του δικτύου που καλύπτει 8.000 στρ.
Επίσης δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα και η δημοπράτηση των έργων άρδευσης της Β΄ Φάσης για τα υπόλοιπα 18.000 στρ., αφού προχωρήσει η διαδικασία του αναδασμού. Μετά το πέρα της επίσκεψης ο Υφυπουργός έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Παρόλη τη δημοσιονομική στενότητα και την οικονομική κρίση εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τους πόρους για τη συνέχιση του έργου, επειδή το φράγμα και το αρδευτικό δίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Μιας περιοχής που έχει πάρα πολύ υψηλή ανεργία και έλλειψη άλλων αναπτυξιακών υποδομών. Ξεπεράστηκαν μια σειρά τεχνικά προβλήματα και όπως εκτιμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2011. Μένει η δημοπράτηση της Β΄ φάσης του αρδευτικού δικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011 αφού ολοκληρωθεί ο αναδασμός στην περιοχή».
Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης σχετικά με την παρουσία του Υφυπουργού στο Φράγμα Αχυρών είπε μεταξύ άλλων: «Με την παρουσία σας σήμερα εδώ, στον χώρο του Φράγματος των Αχυρών, επιβεβαιώνεται το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και σας προσωπικά, τόσο για τον νομό μας, όσο και για την παραμελημένη περιοχή του Ξηρομέρου.
Η δέσμευση σας ότι τα έργα για την ολοκλήρωση της σήραγγας και της Ά Φάσης του αρδευτικού δικτύου εντός του 2011 αλλά και η άμεση δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου της Β΄Φάσης, δηλαδή των υπολοίπων 18 χιλιάδων στρεμμάτων, καθώς επίσης και η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και επιτέλους ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας λαμβάνει «σάρκα και οστά
» επ΄ωφελεία της περιοχής και των κατοίκων της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο