Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αιχμηρά βέλη κατά του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) για τον «Καλλικράτη», από την εφημερίδα «Τα νέα της Κωνωπίνας».



Γράμμα στον Πρόεδρο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ
(Μέσω της εφημερίδας τα ΝΕΑ ΤΗΣ Κωνωπίνας)

Αθήνα, Ιούλιος 2010

Καλημέρα σας κύριε Πρόεδρε,

Αποφασίσαμε να σας γράψουμε ύστερα από περισυλλογή. Ενοχληθήκαμε αφάνταστα από τα “χαΐρια” του Καλλικράτη και τον εμπαιγμό περήφανων ανθρώπων, συμπατριωτών μας, από μεθοδεύσεις και αλισβερίσια ασυνείδητων καιροσκόπων, που δεν δίστασαν να διαμελίσουντα ιμάτια του Ξηρoμέρου” και να τα περιφέρουν σε παράλιους πλειστηριασμούς.
Tο Ξηρόμερο, φάνταζε μεγάλο κύριε Πρόεδρε, τόσο μεγάλο που εμπόδιζε προσωπικές φιλοδοξίες και δυσχέραινε ίδιες στρατηγικές τοπικών παραγοντίσκων αλλά και κοντόφθαλμων πολιτικών.
Και έτσι, επιδόθηκαν ως “χασάπηδες” στον διαμελισμό του έρμου τόπου, αποκόπτοντας με το έτσι θέλω αδελφωμένα χωριά, με καταγραφή αιώνων στην ενοιολογία της ιστορίας του Ξηρομέρου.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε δημοπρασία που στήσανε παρασκηνιακά, κατοχυρώσανε, λέει, την Ξηρομερίτικη ταυτότητα, μονομερώς, σε εκλεκτούς γηγενείς “Πατρίκιους”, αφήνοντας εκτός νυμφώνoς με “ακαθόριστη υπηκοότητα”, τα ιστορικά χωριά του Δήμου Μεδεώνος, που επί της ουσίας αποτελούν και την ραχοκοκαλιά του Ξηρομέρου.
Αλήθεια, εσείς δεν πήρατε χαμπάρι κύριε Πρόεδρε, όλα αυτά τα τεκταινόμενα;
Δεν αναρωτηθήκατε “Τι ήθελαν να πουν” ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Χρήστος Κλαδευτήρας και ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Τρυφιάτης, σε πρώιμα άρθρα τους, που επεσήμαναν τεκμηριωμένα την ανάγκη ενιαίου Δήμου στο Ξηρόμερο με παράθεση πληθώρας επιχειρημάτων;
Ούτε σας έκανε εντύπωση γιατί ο Δήμος Αγρινίου, επεδίωξε και πέτυχε να είναι ο 15ος μεγαλύτερος Δήμος της Χώρας μας;
Δεν πήρατε χαμπάρι ότι, για λίγους μήνες θα είστε ακόμα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, με την παρούσα της μορφή;
Η μήπως όλα αυτά τα γνωρίζετε και επιλέξατε συνειδητά «τη σιωπή των αμνών», για να διευκολύνετε με τη στάση – θέση σας την ομαλή και άνευ αντιδράσεων επέλαση του Καλλικράτη.
Κύριε Πρόεδρε, “οι κακές γλώσσες”
λένε ότι, αποπροσανατολιστήκατε από φίλιες αλλά κακές σειρήνες και αυτοπαγιδεύσατε και την Ομοσπονδία μας, φιμώνοντας την φωνή της.
Θα έπρεπε η Ο.Π.ΣΥ.Ξ να πρωτοστατήσει, αντιδρώντας στον διαμελισμό του Ξηρομέρου, που είναι πασιφανές πως περιχαρακώνει και αποδυναμώνει πρωτίστως και την ίδια.
Η Ομοσπονδίας μας, έστω, με το κύρος που αντλεί και μόνο από την ονομασία της, είχε τη δύναμη, αν οι κινήσεις γινότανε συντονισμένα - βλέπε τις κατά καιρούς επιτυχημένες ημερίδες – να αποτρέψει την ντε φάκτο διχοτόμηση ή τουλάχιστον να πετύχει την αρμονικότερη συνένωση των Δήμων.
Γιατί δεν κάνατε έκτακτη Γενική Συνέλευση
για το θέμα αυτό, ή μία απλή “σύναξη” όπως εσείς συνηθίζετε, καλώντας και αυτούς που έχουν την άλλη άποψη “του διαίρει και βασίλευε”, να μας εξηγήσουν γιατί θα έπρεπε να γίνει η διχοτόμηση του Ξηρομέρου και να μας αναπτύξουν τα επιχειρήματατά τους;
Δυστυχώς δεν κάνατε ούτε τα αυτονόητα δηλ. μια γραπτή παρέμβαση.
Για τον λιθάνθρακα, αν θυμόμαστε καλά, φτάσατε μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής και ορθώς πράξατε. Τώρα θεωρήσατε υποδεέστερο το πρόβλημα του Καλλικράτη και αδρανήσατε;
Χάσαμε όλοι κ. Πρόεδρε. Χάσαμε και ως Ομοσπονδία, το ελάχιστο κύρος που μας είχε απομείνει, καταγράφοντας “στο ταμπλό”, τα κατώτερα ιστορικά μας χαμηλά.
Όπως και να χει κ. Πρόεδρε, έχετε ακεραία την ευθύνη της απραξίας, για το εν λόγω θέμα, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, που προφανώς εσείς προσωπικά γνωρίζετε, χωρίς και εμείς να αποποιούμαστε των δικών μας ευθυνών για την ολιγωρία μας.
Αλλά όπως πολύ καλά λέει ο θυμόσοφος λαός στον τόπο μας και εσύ πολύ καλά γνωρίζεις: “Τα γκεσέμια οδηγούν τα κοπάδια”.
Καλή σας νύχτα κύριε Πρόεδρε...


Η Συντακτική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο