Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ερώτηση του ΚΚΕ με θέμα το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού.


ΕΡΩΤΗΣΗ: προς τον Υπουργό Εργασίας
ΘΕΜΑ:
«Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού»
Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 42χρονο εργάτη, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών, σημειώθηκε τη Δευτέρα 19. 07.2010 στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Αγριελιά Μεσολογγίου.
Μετά από ένα εξαντλητικό ωράριο μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το βαρύ όχημα-οδοστρωτήρας που χειριζόταν ο άτυχος εργάτης ανατράπηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, και τον καταπλάκωσε.
Πριν τρεις μήνες περίπου, ένας άλλος εργαζόμενος στο εργοτάξιο της Μακύνιας, τραυματίστηκε βαριά από σίδερο που του έπεσε στο κεφάλι. Οι άσχημες έως επικίνδυνες ακόμη και για την ίδια τη ζωή των εργατών συνθήκες δουλειάς στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στην περιοχή είναι πλέον καθεστώς. Πριν δύο μήνες περίπου, απαίτησαν από εργαζόμενους, να εκτελέσουν εργασίες μέσα στη στοά της Καλυδώνας χωρίς να είναι ειδικευμένοι και με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Όταν αυτοί αρνήθηκαν, η εργοδοσία τους απέλυσε.
Ακέραιη την ευθύνη, για το έγκλημα έχει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα ΝΔ και ΛΑΟΣ, που υπηρετούν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.
Έχουν ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική απέναντι στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να προτάξουν κι αυτοί τη δική τους στρατηγική, κόντρα στη βαρβαρότητα της πολιτικής του κεφαλαίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
· Τι άμεσα μέτρα
θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των εργατών στο χώρο δουλειάς.
· Ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην εταιρεία για το έγκλημα.
· Πώς θα προστατευθεί η οικογένεια του νεκρού από τον κίνδυνο της ανέχειας, ως ελάχιστη προσφορά για το δράμα που βιώνει.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραίτης
Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο