Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Ομηρική Ιθάκη»: Από τον δήμο Παλαίρου και την Αμφικτιονία Ακαρνάνων, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

"Ομηρική Ιθάκη": Από τον δήμο Παλαίρου και την Αμφικτιονία Ακαρνάνων, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

Οι σπουδαστές των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας, Moses Educational Establishment (Πιστοποίηση γνώσεων Microsoft Specialist & IC3), παρουσιάζουν με πολυμέσα την εργασία «ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ».
Ένα ταξίδι που αρχίζει από τα χρόνια πρό του Τρωικού πολέμου και φτάνει στα σημερινά χρόνια. Μια, εύκολη στην κατανόηση, παρουσίαση του προβλήματος «Ομηρική Ιθάκη», το πώς δημιουργήθηκε το ζήτημα του εντοπισμού της Ομηρικής Ιθάκης, τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, και τα εδάφια της Οδύσσειας που δημιουργούν τις θέσεις ή αντιθέσεις των θεωριών.
Όλα τα ανωτέρω, μέσα από τα βλέμματα και τις σκέψεις των σπουδαστών, που χωρίς «φίλτρα» ή σκοπιμότητες, φέρνουν τον θεατή στην παλαιά εποχή, τον τροφοδοτούν με όλες τις νέες σκέψεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί «που είναι η Ομηρική Ιθάκη».
Με απλό τρόπο αλλά και με ευθύνη παρουσιάζονται σχεδόν οι περισσότερες από τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, με τα κύρια σημεία τους, τις αντιρρήσεις των άλλων θεωριών, αλλά και τις απαντήσεις επί των αντιρρήσεων.
Σε δεύτερο επίπεδο, η εργασία, μέσα από νοσταλγικές ανθρώπινες στιγμές, που όλοι έχουμε ζήσει, φέρνει σε παράλληλο πλάνο την συναισθηματική «Ομηρική Ιθάκη», τον «Νόστο» κάθε ανθρώπινης ανάμνησης.
Μέσα σε 65 λεπτά
, με την δυναμική των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, και με την σύνδεση κάθε ενότητας με μουσική που «δένει» με το αντικείμενο, οι θεατές θα ζήσουν σε μια άλλη εποχή, θα ταξιδεύσουν πάνω από τις θεωρίες, θα ακουμπήσουν στο πρόβλημα της «Ομηρικής Ιθάκης», θα καταλάβουν τα σημεία τριβής των θεωριών, χωρίς να γίνουν υπέρμαχοι ή ενάντιοι κάποιας θεωρίας.
Οι σπουδαστές εργάστηκαν με τις Η/Υ γνώσεις τους, διάβασαν ψηφιακά ή συμβατικά συγγράμματα, έθεσαν σε επίπεδο ομάδων τα κύρια στοιχεία, και συγκλίνοντας όλα τα ανωτέρω συνέθεσαν την εργασία που θα παρουσιαστεί.

Σας καλούμε να βρεθείτε μαζί μας, να ταξιδεύσουμε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και από την ζωντανή ανάμνηση μέχρι τον ΝΟΣΤΟ.
Ελάτε για ένα ταξίδι γνώσης και ανάμνησης.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
Σύλλογος Αμφικτιονία Ακαρνάνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο