Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Νεαρό μοσχάρι κολύμπησε από την Πλαγιά Αιτ/νίας μέχρι τη Λευκάδα!!!


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τουρίστες που έκαναν βόλτα την περασμένη Κυριακή, με το σκάφος τους ανοιχτά της Νικιάνας στην Λευκάδα, όταν είδαν να κολυμπάει δίπλα τους ένα… μοσχάρι!...
Το δύστυχο ζώο προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει στην ακτή και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για να το καταφέρει!
Όπως αποδείχθηκε, το νεαρό μοσχάρι προερχόταν από κτηνοτροφική μονάδα που εδρεύει στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας… Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε στη θάλασσα –πιθανότατα αναζητώντας λίγη δροσιά- και φαίνεται ότι διάνυσε κολυμπώντας μια απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων ως την Λευκάδα!!!!
Με οδηγίες από το λιμεναρχείο Λευκάδας και με την βοήθεια σχοινιών, οι τουρίστες κατάφεραν να βγάλουν σώο το μηρυκαστικό στην ακτή όπου βρίσκονταν οι άνδρες του Λιμενικού και πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε την επιχείρηση…
Όμως, οι μπελάδες δεν είχαν τελειώσει, καθώς το μεγαλόσωμο ζώο είχε εξαγριωθεί και προσπαθούσε να επιτεθεί σε όποιον το πλησίαζε! Χρειάστηκε να εντοπιστεί ο νόμιμος ιδιοκτήτης του που έφτασε στην ακτή και μπόρεσε με δεξιοτεχνία να το δέσει έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνο! Αμέσως μετά, με την βοήθεια ενός εκσκαφέα, το μοσχάρι φορτώθηκε στο φορτηγό του ιδιοκτήτη και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα.
Η ατάκα που έκλεψε την παράσταση ήταν ενός περαστικού που σταμάτησε να δει το περιστατικό ο οποίος όταν έμαθε τι είχε γίνει μονολόγησε "Ε, ρε και σφίξουν οι ζέστες τι έχει να γίνει"
Πρώτη πηγή:
http://aktio2010.blogspot.com/
Κύρια Πηγή:
http://mylefkada.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο