Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Στις 14 Ιουνίου στο Αγρίνιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου - Θέρμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ι.Κ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Δήμου Αγρινίου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και την κοινωνική ασφάλιση με ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά, επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας που πραγματοποιεί και εκ της ιδιότητάς σειρά παρεμβάσεων και ομιλιών στη χώρα εξήγησε τα βασικά σημεία των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα της χώρας ενόψει και της κατάθεσης των νομοσχεδίων που αναμένεται να αλλάξουν το χάρτη στους τομείς αυτούς. Τον κ. Ρωμανιά παρουσίασε στο κοινό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής αφού τον καλωσόρισε στο Αγρίνιο και του εξέφρασε την χαρά όλων για την παρουσία του σε μια εκδήλωση που όπως ανέφερε αναμενόταν να φωτίσει πολλά σκοτεινά σημεία που υπάρχουν στα συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα που θα απασχολήσουν σύντομα τους εργαζομένους.
Ιδιαίτερα ο κ. Ρωμανιάς, που προσέλκυσε πλήθος κόσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, στάθηκε στην εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 65 χρόνια, που αναμένεται να φέρει μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καθώς και στο γεγονός ότι η τρόικα των δανειστών της χώρας φαίνεται να επιθυμεί οι όποιες αλλαγές υπάρξουν να ολοκληρωθούν μέχρι το 2013 κάτι που θα επιφέρει τεράστιο θέμα στην βιωσιμότητα του υπάρχοντος συστήματος.
Να σημειωθεί ότι υπήρξε πλήθος ερωτήσεων από εργαζόμενους και επαγγελματίες μετά το τέλος της ομιλίας του κυρίου Ρωμανιά και καταβλήθηκε προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα θέματα που προέκυψαν από ένα κοινό που ενδιαφέρθηκε, συμμετείχε αλλά και ανησύχησε από τα όσα άκουσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο