Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αγκάθι οι απαλλοτριώσεις για την πορεία της Ιόνιας, του δρόμου Άκτιου-Αμβρακίας και του Τμήματος Μενίδι - Ιωάννινα.

Επίσκεψη Μαγκριώτη στο Μενίδι, διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα στην Αιτωλοακαρνανία.
Το Μενίδι επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης για να εξετάσει ιδίοις όμμασι την πορεία του έργου της Ιόνιας οδού στο εργοτάξιο του Μενιδίου, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε τους νομούς της Ηπείρου όπου κάνει περιοδεία για την εξέλιξη του συγκεκριμένου οδικού άξονα και γενικά τα έργα υποδομών στην Ηπειρο.
Ο Υφυπουργός είχε συνάντηση με τον νομάρχη Αιτωλ/νίας Θύμιο Σώκο και φορείς-κατοίκους της περιοχής, όπως και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και για άλλη μια φορά ήρθε αντιμέτωπος με το γνωστό πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που ταλανίζει τους υπό κατασκευή οδικούς άξονες και κυρίως αυτόν της Ιόνιας οδού, αλλά και τον δρόμο Ακτιο Αμβρακία.
Το θέμα των απαλλοτριώσεων στο τμήμα της Ηπείρου είναι εξίσου αν όχι σοβαρότερο με αυτό στην Αιτωλ/νία και είναι παραδεκτό ως πρόβλημα με ζητούμενο βέβαια την εξεύρεση λύσης που θα απεμπλέξει το έργο που όπως είναι γνωστό βρίσκεται ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος.
Ο Υφυπουργός Υποδομών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα αυτά αλλά και την ανάγκη τα έργα στην Αιτωλ/νία να τρέξουν.σ. ως υπεύθυνος του τομέα δημοσίων έργων όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον νομό) πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αιτωλ/νία, η οποία πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή την 1η και 2 Ιουλίου δηλαδή.
Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν επισκέψεις και θα εξεταστούν από κοντά όλα τα μεγάλα έργα του νομού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο την Ιόνια οδό και το Ακτιο Αμβρακία.
Θεωρείται βέβαιο πάντως πως ψηλά στην ατζέντα αυτής της επίσκεψης θα τεθούν και άλλα σημαντικά έργα, ή ο προγραμματισμός οδικών αξόνων ζωτικής σημασίας, όπως το Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία κλπ. Πάντως ο Υφυπουργός χθες πήρε ήδη μια γεύση από τα αιτήματα που θα του τεθούν μιας και ο νομάρχης Θύμιος Σώκος, γνωρίζοντας πως ο κ. Μαγκριώτης ήρθε οδικώς στην περιοχή, του έθεσε το ζήτημα της απαράδεκτης κατάστασης της υφιστάμενης εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Πηγή: http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο