Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Tα δημοτικά συμβούλια Μεδεώνος και Αλυζίας πήραν απόφαση για τρίτο δήμο στο Ξηρόμερο και ελπίζουν..


Tα δημοτικά συμβούλια Μεδεώνος και Αλυζίας πήραν απόφαση για τρίτο δήμο στο Ξηρόμερο και ελπίζουν.. «Πρόλαβε» ο Ραγκούσης τα δημοτικά συμβούλια Μεδεώνος και Αλυζίας.
Σε έστω και την τελευταία στιγμή αλλαγή του χωροταξικού του Καλλικράτη στο Ξηρόμερο ελπίζουν οι δήμοι Αλυζίας και Μεδεώνος που την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασαν τα δημοτικά τους συμβούλια και ζητούν την συνένωση των δύο δήμων και τη δημιουργία έτσι τρίτου δήμου στο Ξηρόμερο.
Στην κοινή ανακοίνωση των δυο δημοτικών συμβουλίων, αναφέρεται:
«Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, σε έκτακτες συνεδριάσεις τους τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Μεδεώνος (13:00) και Αλυζίας (20:00) αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους να προτείνουν τη δημιουργία Νέου Ορεινού Δήμου με την ονομασία «Δήμος Μεδεώνος» και έδρα του την «Κανδήλα».
Βασικό επιχείρημα στο οποίο στηρίχθηκαν οι αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων μας ήταν το κριτήριο της ορεινότητας το οποίο στους Δήμους μας ξεπερνά το όριο του 50% και η επιχειρηματολογία του Υπουργού Εσωτερικών Κου Ραγκούση στο Υπουργικό Συμβούλιο παρόντος του Πρωθυπουργού της χώρας και ενώπιον του Ελληνικού λαού.
Οι αποφάσεις μας αυτές έτυχαν της καθολικής αποδοχής των τοπικών κοινωνιών και δημιούργησαν ένα πρωτοφανές κλίμα συναίνεσης - ομοψυχίας και ελπίδας για το αύριο του τόπου μας.
Ακράδαντα πιστεύουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα επικυρώσει, με την αποδοχή της κοινής μας πρότασης, τα λόγια του και θα πιστοποιήσει έτσι την αξία της διαβούλευσης, της δημοκρατίας και της συναίνεσης

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο