Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ερώτηση του βουλευτή Νίκου Μωραΐτη με θέμα τα σφαγεία της Κατούνας.



Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την λειτουργία των σφαγείων της Κατούνας.
Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας. Οι αρμόδιες αρχές οδεύουν στο κλείσιμο των σφαγείων με το πρόσχημα ότι τα σφαγεία είναι παλιά και ο εξοπλισμός δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Είναι δοκιμασμένη αυτή η συνταγή. Το ίδιο έγινε και με τα σφαγεία Αγρινίου, μόνο που αυτά εκσυγχρονίστηκαν και μετά παραδόθηκαν στο πιάτο του ιδιώτη.
Τα σφαγεία Κατούνας καλύπτουν περιοχή άγονη, ημιορεινή, με πολύ αναπτυγμένη κτηνοτροφία, ο αριθμός των ζώων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αν κλείσουν τα σφαγεία οι κτηνοτρόφοι της Κατούνας και των όμορων Δήμων θα αναγκαστούν να προβαίνουν στα ιδιωτικά σφαγεία του Αγρινίου.
Πρόκειται για πρακτική και σαφώς πολιτική που απαξιώνει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Που ξεπουλάει και κλείνει δημόσιες υπηρεσίες και ωθεί προς τον ιδιωτικό τομέα όπου το κόστος θα είναι δυσβάστακτο για τους κτηνοτρόφους. Το ΚΚΕ πιστεύει πως τα Σφαγεία πρέπει να παραμείνουν Δημόσια, να εξοπλιστούν με σύγχρονα μέσα για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες απαιτήσεις και τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της περιοχής.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
• Θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων.
• Θα παρθούν μέτρα ώστε τα σφαγεία να λειτουργούν ως δημοτικά.
Πηγή: http://inagrinio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο