Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το επισκέψιμο Αγρόκτημα του Γιώργου Καπότη στην Κομπωτή Ξηρομέρου.








Στο χωριό Κομπωτή του Δήμου Μεδεώνος, έχει κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο επισκέψιμο αγρόκτημα με υποδομή διανυκτέρευσης καθώς και η δημιουργία μικρού επισκέψιμου οινοποιείου για την παραγωγή οίνου από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Το «ΚΤΗΜΑ ΚΑΠΟΤΗ» είναι επισκέψιμο αγρόκτημα με πρωτότυπες ιδέες αγροτουρισμού και ζωής στη φύση.
Διαθέτει εκτάσεις με καλλιέργεια αμπελιών και οπωροκηπευτικών, οινοποιείο, κάβα, συσκευαστήριο εμφιάλωσης κρασιών καθώς και χώρους διαμονής. Πρόκειται για τρεις αυτόνομες και ανεξάρτητες πέτρινες κατοικίες - μεζονέτες που βρίσκονται μέσα σε αγρόκτημα - αμπελώνα με φυσική βλάστηση τριγύρω.
Η φύση είναι μοναδική, εκεί που τελειώνουν οι αμπελώνες αρχίζει η βλάστηση των Ακαρνανικών βουνών, με συνεχείς και πλούσιες συστάδες φυλλοβόλων δένδρων και το μοναδικό ελατοδάσος με την ελάτη Κεφαλληνίας (Abies Cephalonica sp.) Από την άλλη μεριά, απέναντι και κάτω από το αγρόκτημα εκτείνεται το υπό κατασκευή φράγμα των Αχυρών με την τεχνητή, λίμνη των 3100 στρεμμάτων.
Πολλές και μεγάλες οι ανέσεις του αγροκτήματος, αφού διαθέτει ευρύχωρους χώρους, τζάκι σε όλα τα δωμάτια, υδρομασάζ, πολύ καθαρό αέρα και ένα πολύ ιδιαίτερο πρωινό από οικολογικά προϊόντα του αγροκτήματος, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από βιολογικές καλλιέργειες καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα.
Η περιοχή των Ακαρνανικών που κατασκευάστηκε το αγρόκτημα (ανάμεσα στις κορυφές Μπούμστος και Ψηλή Κορφή) θεωρείται μια από τις καθαρότερες, μιας και ποτέ δεν υπήρξε σε αυτή καμιά επιβαρημένη βιομηχανική δραστηριότητα.
Σε αυτή λοιπόν την πανέμορφη περιοχή γεννήθηκε η ιδέα για ένα πρότυπο βιολογικό αγρόκτημα, από τον Γεωπόνο Καπότη Γιώργο και τη Σιώζου Ευαγγελία, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων. Πρόκειται για επένδυση που υλοποιήθηκε από την Τριχωνίδα Α.Ε. μέσω της Κ.Π. LEADER και περιλαμβάνει ίδρυση επισκέψιμου αγροκτήματος με υποδομή διανυκτέρευσης, καθετοποίηση παραγωγής του προϊόντος με την δημιουργία μικρού οινοποιείου καθώς και χώρου προβολής προϊόντων και μηχανημάτων χωρικής οινοποιίας.
Στο σύγχρονο αγρόκτημα θα μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τη διαδικασία της οινοποίησης από κρασί ανώτερης ποιότητας βιολογικών αμπελώνων. Το κτήμα βρίσκετε σε προνομιακή θέση, όπου από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα, να δείτε δίπλα σας τα Ακαρνανικά Όρη, να θαυμάσετε τις κορυφές Μπούμστος, Πυργαντί, να δείτε το μοναδικό δάσος μαύρης ελάτης και να ξεναγηθείτε στον βιολογικό αμπελώνα και τις εγκαταστάσεις.
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλ: 26410-59182
Fax: 26310-58209
e-mail: kapotis@teimes.gr
RHOTO: foto art angelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο