Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Έξι δήμους προτείνει το υπουργείο εσωτερικών για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Έξι δήμους προτείνει το υπουργείο εσωτερικών για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ
Η πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είναι το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου το νομοσχέδιο που θα αφορά στη νέα διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας να γίνει νόμος του κράτους.
Εν τω μεταξύ πολλά ερωτηματικά γεννά η συνάντηση που σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με κύριο πρωταγωνιστή τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και βουλευτές που ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Αιτ/νία.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν εκτενώς αυτοδιοικητικά θέματα που αφορούν το νομό και δεν έλειψαν οι διαφορετικές απόψεις για τον αριθμό και τα όρια των νέων δήμων!!
Το Υπουργείο Εσωτερικών προτάσσει όπως μετέδωσε και η τηλεόραση του "ΑΧΕΛΩΟΥ" την δημιουργία 6 δήμων σε αυτή την φάση, ενώ ούτε αποδέχεται αλλά και ούτε απορρίπτει προτάσεις- πιέσεις βουλευτών για δημιουργία δύο ακόμη δήμων σε Ναυπακτία και Ξηρόμερο…
Οι βουλευτές θα συναντηθούν και αύριο με τον Υπουργό δίνοντας περισσότερη βαρύτητα…στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι…στα όρια, ίσως , των νέων δήμων….
"ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ"
Η ανεπίσημη αυτή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με βουλευτές που ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στην Αιτ/νία θα εγείρει, όπως μαθαίνουμε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στην Ν.Δ.
Μάλιστα κάποιοι ήδη κάνουν κάνουν λόγο για κομματικά παιχνίδια στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και για "στημένο" "Καλλικράτη" που θα εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα, εκτός φυσικά και προσκληθούν και οι ίδιοι.
Το κλίμα δηλαδή είναι «εκρηκτικό» σε επίπεδο Νομού Αιτ/νίας καθώς μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, θα δοθεί η όποια «μάχη» καθώς κρίνεται το πολιτικό μέλλον δεκάδων αιρετών.
Οι αντιδράσεις των τοπικών πολιτικών παραγόντων και αφετέρου οι σκοπιμότητες που συνδέονται με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι θα αναδειχθούν από τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, θα εξασφαλίζουν τεράστια δύναμη και μηχανισμούς και κατά επέκταση καθοριστικό λόγο και δυνατότητα επιρροής στις εθνικές εκλογές, μέχρι στιγμής έχουν αφήσει ανεπηρέαστο το Υπουργείο Εσωτερικών…
Όλοι οι δήμαρχοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, βρίσκονται σε μια αγχώδη αναμονή των ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για τη χωροταξική οργάνωση των νέων Δήμων ενώ τα σενάρια και οι «διαρροές» που δίνουν και παίρνουν, μεγαλώνουν το άγχος τους…
Πηγή: http://inagrinio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο