Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Την Κατοχή (δήμος Οινιάδων) θα προβάλει η Εκπομπή "Κυριακή στο χωριό" της ΕΡΤ3, μεθαύριο Κυριακή 18 Απριλίου 2010, στις 3 το μεσημέρι.

Η δημοφιλής εκπομπή της ΕΤ3 “Κυριακή στο Χωριό” επισκέφτηκε την Κατοχή Οινιάδων και την παρουσιάζει σε ειδικό αφιέρωμα στις 18 Απριλίου.
Στην Κατοχή βρέθηκε την περασμένη Κυριακή η γνωστή εκπομπή της ΕΤ3 “Κυριακή στο Χωριό” για να παρουσιάσει μια περιοχή με ιστορία, πλούσια παράδοση, δημιουργικούς ανθρώπους, μεσαιωνικά μοναστήρια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Ένα χωριό δίπλα στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, που συνδυάζει το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, με την ιστορικότητα του. Ένα τόπος που φημίζεται για τον εύφορο κάμπο του και την πλούσια παραγωγή σε πορτοκάλια, καλαμπόκι, ελιές και τριφύλλι. Στην περιοχή υπάρχει ένα από τα πλέον καλύτερα διατηρημένα θέατρα, καθώς και το αρχαίο Ναυπηγείο που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από τα σπανιότερα της χώρας. Εδώ, βρίσκεται και το μοναστήρι της επισκοπής, που ήταν και η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.
Η εκπομπή που θα παρουσιαστεί την προσεχή Κυριακή ξεναγεί τους τηλεθεατές στα παραπάνω μνημεία της φύσης, παρουσιάζει οινοποιούς εν ώρα δουλειάς και έναν από τους λίγους κατασκευαστές μουσικών οργάνων. Μας μεταφέρει επίσης σε ένα εργαστήρι παραδοσιακών στολών, όπως και στις εκβολές του Αχελώου ποταμού και στο δάσος του Φράξου.
Στα γυρίσματα που έγιναν την Κυριακή στην πλατεία του χωριού, παραβρέθηκαν εκατοντάδες ντόπιοι, μίλησαν μέλη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλοι παράγοντες του χωριού ενώ ένα πλούσιο τραπέζι είχε στηθεί από τις γυναίκες οι οποίες προέβησαν σε διαγωνισμό εδεσμάτων για χατήρι της εκπομπής.Ραντεβού την Κυριακή λοιπόν σε μια τηλεοπτική ξενάγηση σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του δήμου Οινιαδών. Το αφιέρωμα θα προβληθεί στις 3 το μεσημέρι.
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο