Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Το επενδυτικό σχέδιο στο Πλατυγιάλι Αστακού καταλύτης για την αναπτυξιακή προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας»


O Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης με ερώτηση του, προς τον Υπουργό Επικρατείας κ.Χάρη Παμπούκη και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη και Ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη, αναφέρεται στο μεγάλο ενεργειακό επενδυτικό σχέδιο που σύμφωνα με πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της Κυβέρνησης, προβλέπει κατασκευή με κεφάλαια από το Κατάρ, τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Ανδρέας Μακρυπίδης επισημαίνει πως «με την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης προκύπτει σημαντικό οικονομικό, αναπτυξιακό και ενεργειακό όφελος για την Ελλάδα. Εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η ενεργειακή επάρκεια της χώρας μέσω της δημιουργίας ενός σημαντικού ενεργειακού κόμβου στην ελληνική επικράτεια. Αναδεικνύεται το λιμάνι ως κόμβος μεγάλης στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας.»
Στην συνέχεια, ο Βουλευτής τονίζει τα θετικά της επένδυσης για την τοπική κοινωνία επισημαίνοντας ότι «ως εξέλιξη αναμφίβολα θα αποβεί θετική για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και για ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, θα δώσει ώθηση για την ανάπτυξη των τοπικών οδικών δικτύων και θα αναπτύξει το τοπικό δίκτυο φυσικού αερίου των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».
Επιπλέον ο Βουλευτής χαρακτηρίζει το επενδυτικό σχέδιο «καταλύτη για την έξοδο της Αιτ/νίας από το αναπτυξιακό τέλμα» προσθέτοντας ότι «στην προσπάθεια αυτή καθοριστική θα είναι και η συμβολή των φορέων της Αιτ/νίας, της Αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και των παραγωγικών τάξεων.»
Τέλος στην ερώτηση του ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζητά να διασαφηνιστεί ποιος θα είναι ο χρόνος έναρξης της επένδυσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της, ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην επένδυση καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και να διασφαλιστούν οι κατάλληλοι περιβαλλοντικοί, αναπτυξιακοί και οικονομικοί όροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο