Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Παρέμβαση Σοφίας Γιαννακά για τη δημιουργία Λιμενικού σταθμού στο δήμο Αλυζίας.

Παρέμβαση έκανε η Βουλευτής Αιτωλ/νιας Σοφία Γιαννακά προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Δήμο Αλυζίας. Στην ερώτηση η βουλευτής αναφέρει τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την δημιουργία Λιμενικού Σταθμού.
Συγκεκριμένα τονίζει ότι η εν λόγω περιοχή αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων λουομένων το καλοκαίρι καθώς μεγάλος είναι και ο αριθμός σκαφών (ιστιοφόρα - γιωτ). Αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία επαγγελματικών αλιευτικών και ερασιτεχνικών σκαφών δημιουργεί την ανάγκη για καθημερινή παρουσία και έλεγχο από το Λιμενικό. Επιπλέων ο έλεγχος που απαιτείται για τα σκάφη που ελλιμενίζονται στα απέναντι του Μύτικα νησιά Κάλαμο και Καστό, καθιστά ακόμα πιο απαραίτητη την παρουσία του Λιμενικού.
Επίσης η βουλευτής επισημαίνει ότι η περιοχή ανήκει στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Λευκάδας. Η απόσταση όμως της Λευκάδας από το Μύτικα ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα και ο χρόνος διαδρομής ξεπερνά τα 80 λεπτά της ώρας. Γεγονός που καθιστά τον έλεγχο και την εξυπηρέτηση ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη. Αν προσθέσει κανείς και το ότι το στενό ανάμεσα σε Μύτικα και Κάλαμο - Καστό, όπως συχνά έχει συμβεί στο παρελθόν, αποτελεί πέρασμα για διακίνηση ναρκωτικών τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.
Κατόπιν τούτων η βουλευτής ερωτά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εάν προτίθεται να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει Λιμενικός Σταθμός στο Τοπικό Διαμέρισμα Μύτικα του Δήμου Αλυζίας στο Νομό Αιτωλ/νίας.
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ»
http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο