Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Έντονες Πολιτικές δραστηριότητες του Βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Απάντηση της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, σε ερώτηση του Βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμών κα Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε:
«Η πολιτική που ασκείται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση όλων των Ελλήνων πολιτών με κριτήρια διαφάνειας και ισονομίας, χωρίς να εξαιρούνται οι Έλληνες αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίζονται και οι καταβολές των αποζημιώσεων για ζημίες από τον ΕΛ.Γ.Α.. Ο ΕΛ.Γ.Α μπορεί να αποζημιώσει παραγωγούς για ζημιές που προβλέπονται στο σχετικό κανονισμό του, εφόσον, βεβαίως, προηγηθεί η ολοκλήρωση μιας σειράς διαδικασιών που προβλέπονται. Οι αποζημιώσεις για ζημιές για τους έξι νομούς (Ευβοίας, Βοιωτίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χαλκιδικής), αφορούν βρώσιμες ελιές με ζημιές που εμπίπτουν στο άρθρο 7 της παρ. 3β, του Ν. 2945/2001, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με την παράγραφο 7 του άρθρου 10 του Ν. 3698/2008 και του άρθρου 38 παρ. 1 του Ν. 3734/28-01-2009. Πληροφοριακά επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων είχαν ξεκινήσει από τον ΕΛ.Γ.Α. πολύ πριν από τη λήψη των καθηκόντων της νέας ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των ζημιών, προωθείται η αναδιοργάνωση του ΕΛ.Γ.Α. και, στο πλαίσιο της διαφάνειας, η αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα άνισης μεταχείρισης παραγωγών ή περιοχών, φαινόμενα που παρουσιάστηκαν πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστρατήγηση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α..»
Παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά της συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στη Βουλή.
Ο κος Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση «Ου των αδυνάτων κα Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν συζητούμε για θέματα που αφορούν την αξιοπρέπεια και τα κοινωνικά δικαιώματα ανθρώπων που δεν μπορούν εξαιτίας της βαριάς τους αναπηρίας να υπερασπιστούν τις παραπάνω αξίες μόνοι τους. Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας. Αυτό είναι και το μέτρο της κοινωνικής μας συνευθύνης και τους πολιτιστικού μας επιπέδου». Ο κος Κουρουμπλής επισήμανε ότι οι μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Προγράμματος «Ψυχαργώς» έχουν ανάγκη από άμεση στήριξη. Οι εργαζόμενοι στις εν λόγω μονάδες, ως γνωστόν κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις. Σε περίπτωση απομάκρυνσής τους, καθίσταται αδύνατη η κάλυψη των εν λόγων θέσεων, με συνέπεια την υποβάθμιση αυτού του ευαίσθητου τομέα.
Εν συνεχεία ο κος Κουρουμπλής απευθυνόμενος στην παριστάμενη Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Φώφη Γεννηματά, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των μονάδων πρόληψης κατά των ναρκωτικών και λήψης άμεσων μέτρων για μείωση της απαράδεκτης λίστας αναμονής για τη Μεθαδόνη.
Σημαντική ήταν επίσης η τοποθέτηση του κου Κουρουμπλή σχετικά με την κάρτα αναπηρίας. Συγκεκριμένα ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει σε άμεση υλοποίηση της κάρτας αναπηρίας, προκειμένου να απαλλαχτεί η κοινωνία από τους «ανάπηρους μαϊμούδες».
Επιπρόσθετα ο Βουλευτής απευθυνόμενος στην Υφυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά «Πρέπει να προσδιορίσετε τη στρατηγική που έχετε για το ρόλο των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, διότι από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το Υπουργείο, η ηγεσία που συνέλαβε και σχεδίασε αυτό το σημαντικό θεσμό, άλλαξε και ο προσανατολισμός των ως άνω φορέων».
Τέλος, ο κος Κουρουμπλής εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς τον τρόπο παροχής του επιδόματος αναπηρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Κυρία Υπουργέ, η νέα φτώχεια απειλεί να δημιουργήσει τον πρώτο της πυρήνα με τους ανασφάλιστους και τους ανίκανους προς εργασία ανέργους. Δεν επιτρέπεται να παρέχεται αύξηση της τάξης του 7% στα επιδόματα των ανάπηρων εργαζομένων και μόνο 8% στα επιδόματα των ανασφάλιστων.
Συμμετείχε σε σύσκεψη με την παρουσία της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή.
Την επόμενη ημέρα ο κος Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την παρουσία της Υπουργού κας Κατερίνας Μπατζελή και εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος. Θέμα της εν λόγω συζήτησης, ο καταστροφικός ρόλος της μηχανότρατας στην βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ο κος Κουρουμπλής επισήμανε την ανάγκη λήψης άμεσων και τολμηρών μέτρων, που θα συγκρούονται με τα συμφέροντα των ολίγων στον χώρο αυτό.
Συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του νέου ΔΥΠΕΑΡΧΗ Δυτικής Ελλάδος.
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ο κος Κουρουμπλής συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του νέου ΔΥΠΕΑΡΧΗ Δυτικής Ελλάδος. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον τομέα υγείας και πρόνοιας στην περιοχή Δυτικής Ελλάδος καθώς και προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Παρευρέθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) Ελλάδος στο Αγρίνιο.
Την επόμενη ημέρα ο κος Κουρουμπλής παρευρέθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή(Ο.Κ.Ε.) Ελλάδος στο Αγρίνιο, με θέμα «Υποδομές και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Κατά την ομιλία του ο κος Κουρουμπλής ανέφερε «Δε συμφωνώ με την άποψη που χρεώνει όλες τιε ευθύνες της υποανάπτυξης στο Αθηναϊκό Κράτος. Πιστεύω ότι η έλλειψη ενός συλλογικού εγώ, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, επιτρέπει στην Κεντρική Εξουσία να μας μεταχειρίζεται με τη δική της λογική. Δηλαδή, με ανοχή μας στην εκτροπή του Ευήνου χωρίς αντισταθμιστικά έργα και στην αποικιοκρατική λογική της Δ.Ε.Η., η οποία ακόμα και σήμερα δεν κερδίζει μόνο από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και από τη χρησιμοποίηση των λεγόμενων “πράσινων πιστοποιητικών”». Εν συνεχεία ο κος Κουρουμπλής επισήμανε πως «οι ιεραρχήσεις μας πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, διότι εάν είχε προηγηθεί η κατασκευή του δρόμου Κορίνθου-Πατρών, Αντιρρίου-Ιωαννίνων και ακολουθούσε η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ενδεχομένως να είχαμε μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη». Συνεπώς κατά απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να προωθηθεί η κατασκευή του δρόμου που συνδέει την Εθνική Οδό με το Πλατυγυάλι. Ο κος Κουρουμπλής κατέθεσε επίσης πρόταση για πραγματοποίηση συνάντησης με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη, με την παρουσία των Βουλευτών της Περιφέρειας, των Νομαρχών και των Προέδρων των Επιμελητηρίων. Βασικό θέμα της συνάντησης η καλύτερη μεταχείριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ. Είναι γνωστό, τόνισε ο κος Κουρουμπλής, πως η περιφέρειας μας είναι η πιο αδικημένη περιφέρεια στις κατά καιρούς κατανομές των μεγάλων επιχειρησιακών προγραμμάτων, όπως άλλωστε έχει διαπιστωθεί και από το σημερινό Πρωθυπουργό.
Συμμετείχε σε συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Αιτωλικού
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κος Κουρουμπλής συμμετείχε σε συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Αιτωλικού, με την παρουσία του καθηγητή κου. Αλέξη Μητρόπουλου. Μιλώντας ο Βουλευτής τόνισε πως η σημερινή Κυβέρνηση θα πρέπει να κατευνάσει το κλίμα ανασφάλειας και φοβίας. Επίσης κρίνεται απαραίτητο να συνέλθει σε σύσκεψη το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πως η Κυβέρνηση δεν πρέπει να συζητήσει το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού των εργαζομένων.
Παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο κος Κουρουμπλής παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου. Ο βουλευτής παίρνοντας το λόγο, ανέφερε πως με τη συμβολή όλων μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση και να την μετατρέψουμε σε μία νέα ευκαιρία, έχοντας ως όπλα την αισιοδοξία και τη συλλογικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο