Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αδιάβατος και επικίνδυνος ο δρόμος προς το παλιό χωριό Αχυρά.




Ο δρόμος προς το παλιό χωριό Αχυρά, είναι ασυντήρητος, σε άθλια κατάσταση, σε πολλά σημεία είχε βαθιά νεροφαγώματα, σε άλλα είναι μισόκλειστος και το χειρότερο σε ένα σημείο έχει σκεπαστεί από νερά λόγω υπερχείλισης ορμητικού τοπικού χειμάρρου.
Η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Μεδεώνος έχει κάνει απροσπέλαστο τον αγροτικό δρόμο και καθημερινά ταλαιπωρούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι με πάνω από 2000 ζώα στην περιοχή, αφού η διέλευση είναι δύσκολη ακόμη και με τρακτέρ. Χαρακτηριστικό το ότι ο δρόμος είναι απροσπέλαστος αποτελεί το ότι πριν δυο μήνες που απεβίωσε μια συγχωριανιά τους για να φθάσουν στα Αχυρά, επιστρατεύσανε αγροτικά 4Χ4 και τρακτέρ για να γίνει η ταφή.
Τα ερωτήματα αγωνίας και αγανάκτησης που θέτουν οι ντόπιοι είναι: «Τι τέλος πάντων πρόκειται να γίνει με το δρόμο Κατούνα-Αχυρά που αντί να ενώνει, τους χωρίζει;», «Μέχρι πότε το παλιό χωριό Αχυρά θα είναι τριτοκοσμική περιοχή;», «Μήπως θα πρέπει να παρατήσουνε τα αυτοκίνητα και να επιστρέψουνε στα γαϊδούρια, για να ανταποκριθούνε στις απαιτήσεις τού δρόμου;»
Εδώ και τώρα ο Δήμος Μεδεώνος πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη πρόσβαση στο χωριό. Οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι ντόπιοι που θέλουν να πάνε για έκτακτες ανάγκες θα πρέπει να μη νοιώθουν απομονωμένοι και να έχουν άμεση πρόσβαση με τη Κατούνα. Να αποκατασταθεί το συντομότερο αυτή η κατάντια.
Θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ληφθούν μέτρα από το δήμο Μεδεώνος ή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας και να κατασκευαστεί ένα μικρό γεφύρι για να αποφευχθούν τυχόν απρόβλεπτες συνέπειες και να σταματήσει η ταλαιπωρία.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο