Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας «Παλαιομάνινα».

Κυκλοφόρησε το τεύχος 2, της εφημερίδας «Παλαιομάνινα», που κυκλοφορεί η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας με χορηγό το πρόεδρό της, γνωστό δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Στεργίου (πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» και πρώην διευθυντής Σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και της «Απογευματινής»).
Ανάμεσα στα θέματα που διαβάζουμε είναι η έρευνα που έγινε από μέλη της σπηλαιολογικής εταιρείας, στη σπηλιά «Γκούβα α Φούρου», πως περιγράφουν την «αυλόπορτα» οι ξένοι περιηγητές, αρχαϊκή είναι η ενδυμασία της Ριμένας, ιστορίες του χωριού. Σε άλλο σημείο της «Παλαιομάνινας» διαβάζουμε για την ενθουσιώδη υποδοχή του πρώτου φύλλου από τους συγχωριανούς, αναδρομή στην ομάδα «Φλόγα», μαζί με τον άρχοντα Φ. Κουτσομπίνα και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα για τα παραδοσιακά τραγούδια του χωριού.
H εφημερίδα είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας για την ενημέρωση των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής για την πολιτιστική, λαογραφική και αναπτυξιακή κοσμογονία που συντελείται στην Παλαιομάνινα με πρωτεργάτη τον κ. Δημήτρη Στεργίου, άξιους και ακάματους συνεργάτες του και όλο το χωριό. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν στους σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού και στους Παλαιομανιώτες που διαμένουν στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Για επικοινωνία : Τηλ. –fax: 2632041515 και 2632041251, 6944305345, e- mail: stergiou.dimitris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο