Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο πολιτευτής Νίκος Καραπάνος διαμαρτύρεται για το πάγωμα ίδρυσης των νέων τμημάτων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Ακόμη ένα «Ευχαριστώ» στους Αιτωλοακαρνάνες από την Κυβέρνηση
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Καραπάνος για ακόμα μια φορά διαμαρτύρεται και μάχεται για την ανάπτυξη του Νομού!
Φλέγον ζήτημα: Η απόφαση για το πάγωμα ίδρυσης των νέων τμημάτων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου (Τεχνολογίας Υλικών) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (Μάρκετιγκ Αγροτικών Προιόντων) στο Αγρίνιο, για το ακαδημαικό έτος 2011-2012. Η Υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη απόφαση ως αποτέλεσμα της έλλειψης καθηγητών, συγγραμάτων και της προσπάθειας που γίνεται από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Εξέφρασε με αυτό τον τρόπο, στην ουσία, την αδυναμία της κυβέρνησης να πράξει τα δέοντα, τη στιγμή που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πριν δύο χρόνια.
Ακόμα ένα πλήγμα, λοιπόν, για το Νομό μας που προκαλεί δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στις τοπικές κοινωνίες μας, καθώς τους στερεί η κυβέρνηση και πάλι την δυνατότητα ανάπτυξης τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, εφόσον η ίδρυση δυο ακόμη σχολών στην περιοχή θα σήμαινε και οικονομικό όφελος.
Πάλι θα μείνουμε άπραγοι και θα δεχτούμε αμαχητοί τη συγκεκριμένη απόφαση;
Πάλι θα σιωπήσουμε και θα υποστούμε τις συνέπειες που είναι ευνόητες;
Που είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προεκλογικά υπόσχονταν την λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων; Γιατί δεν παίρνουν θέση, τη στιγμή που οι Αιτωλοακαρνάνες εναπόθεσαν σε αυτούς τις ελπίδες και το μέλλον του Νομού με την ψήφο τους;
Μήπως θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει και κινητοποιηθεί πριν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης;
Καλώ τους κυβερνητικούς βουλευτές να παρουν θέση σήμερα, στο παρόν, και όχι προεκλογικα όταν θα έχει ξεχαστεί το θέμα. Τους παροτρύνω να παραμερίσουν τα προσωπικά και πολιτικά ωφέλη και να αντιταχθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην συγκεκριμένη απόφαση. Τους καλώ, για μια έστω φορά, να δικαιώσουν τον τόπο και όχι με την αδιαφορία τους να λένε ένα ακόμη «ευχαριστώ» στους Αιτωλοακαρνάνες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο