Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

O Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νομού.

Στην Αιτωλοακαρνανία παρευρέθηκε ο κος Παναγιώτης Κουρουμπλής όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νομού.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο κος Κουρουμπλής συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου, όπου και τέθηκαν υπό συζήτηση, σημαντικά θέματα. Ένα από αυτά ήταν και το ζήτημα της ενδεχόμενης περικοπής του 50% στην επιδότηση του καπνού καθώς και η παρατηρούμενη εξαίρεση του νομού Αιτωλοακαρνανίας από την απόφαση της Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μη χορήγηση αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς του νομού για ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή τους από την εμφάνιση της εντομολογικής «ασθένειας» του πυρηνοτρήτη. Επίσης συζητήθηκε και η πρόταση του κου Κουρουμπλή να συγκληθεί σύσκεψη των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας και των ομάδων καπνοπαραγωγών προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις για το πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολλών καπνοπαραγωγών ο κανονισμός υλοποίησης του «δεύτερου πυλώνα».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κος Κουρουμπλής πραγματοποίησε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Τ.Ο.Ε.Β. Νεοχωρίου. Το Δ.Σ. εξέθεσε στον κο Κουρουμπλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με τη λειτουργία του Τ.Ο.Ε.Β. και επισημάνθηκε η ανάγκη α) τοποθέτησης ηλεκτροβανών για την καλύτερη διαχείρηση του νερού, β) συντήρησης της Δ20 διώρυγας καθώς επίσης γ) συντήρησης του αρδευτικού δικτύου.
Την επόμενη ημέρα ο κος Κουρουμπλής επισκεύθηκε το Δήμο Μεδεώνoς όπου και συναντήθηκε με φορείς και πολίτες της περιοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής εξέθεσαν στον κο Κουρουμπλή την αγωνία τους για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν αναφορικά με την ανάπτυξη του περιοχής. Επίσης συζητήθηκαν καίριας σημασίας θέματα όπως το ζήτημα της ενδεχόμενης περικοπής του 50% από την επιδότηση του καπνού καθώς επίσης και το ζήτημα συνέχισης του αρδευτικού έργου Αχυρών. Για το εν λόγω θέμα ο κος Κουρομπλής πρότεινε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου να γίνει συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του νομού. Επιπρόσθτετα αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα λειτουργίας του Τ.Ο.Ε.Β. και καταγγέλθηκε η απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία μετέτρεψε σε οικιακό το ρεύμα που καταναλώνει ο Τ.Ο.Ε.Β.. Τέλος έγινε αναφορά και στο πρόβλημα έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο.
Ανήμερα των Θεοφανείων
ο κος Κορουμπλής παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας όπου παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της περιοχής. Εν συνεχεία επισκεύθηκε τον οικισμό Μπούκα όπου επλήγη πρόσφατα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.
Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ο κος Κουρουμπλής θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο. Τάσο Αποστολόπουλο, με την παρουσία των διοικητικών συμβουλίων των Τ.Ο.Ε.Β. Νεοχωρίου, Κατοχής και Μεσολογγίου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης «Η συντήρηση των αποστραγγιστικών έργων της περιοχής, των οποίων η μη συντήρηση απειλεί με καταστροφές σε περίπτωση πλημμύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο