Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Το μπαμ της πρωτιάς το έκανε το ΜΠΑΜ!!!, η μαθητική εφημερίδα του Δημοτικού σχολείου Αστακού. Βραβεύθηκε ως το καλύτερο μαθητικό έντυπο της χώρας μας.

















Τα καλύτερα σχολικά έντυπα βραβεύτηκαν χθες Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα), στα πλαίσια του λογοτεχνικού διαγωνισμού 2009, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.
Η μαθητική εφημερίδα που εξέδιδαν πέρυσι οι μαθητές της Στ'1 και ο δάσκαλός τους Βασίλης Ζαγκότας, με την ονομασία «ΜΠΑΜ!!!» βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερου Εντύπου στην κατηγορία σχολικά έντυπα.
Η εισηγήτρια της επιτροπής εκπαιδευτικός Κατσίπη-Σπυριδάκη Ειρήνη τόνισε ότι σημασία στα μαθητικά έντυπα έχει κυρίως η συμμετοχή, διότι σημαίνει άσκηση, προγύμναση, εκπαίδευση στη λειτουργία του Τύπου. Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έντυπο «ΜΠΑΜ!!!» λέγοντας: «Το μπαμ της πρωτιάς το έκανε το ΜΠΑΜ!!!, η μαθητική εφημερίδα της ΣΤ1 τάξης του Δημοτικού σχολείου Αστακού. Στο διαγωνισμό εστάλησαν 8 τεύχη και είναι η απόδειξη ότι η εφημερίδα έχει συνέχεια και δεν είναι δημιούργημα ενός πρόσκαιρου ενθουσιασμού.
Ενδιαφέρουσα εφημερίδα, ευχάριστη και με ευρύ φάσμα θεμάτων που δείχνει αντανακλά τον παλμό της επικαιρότητας, επισημαίνει τοπικά και γενικότερου ενδιαφέροντος προβλήματα και αναδεικνύει τα ερωτηματικά, τις θέσεις και τις απόψεις των παιδιών.
Άξια αναφοράς είναι η στήλη, όπου δημοσιεύονται ποιήματα την αλλόγλωσσων συμμαθητών, στη μητρική τους γλώσσα με παράλληλη μετάφραση στην Ελληνική. Από κάθε άποψη η εφημερίδα κρίνεται σημαντική γιατί αποτελεί την αφορμή για την ενεργή δημοσιογραφική συμμετοχή των μαθητών και την τρανή απόδειξη ότι το μεράκι , η δημιουργική διάθεση και η έμπνευση ζυγίζουν περισσότερο από την υλικοτεχνική στήριξη και την οικονομική υποστήριξη. Η εφημερίδα της ΣΤ1 τάξης του Δημοτικού σχολείου Αστακού αξίζει τα πολλά συγχαρητήρια της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και το βραβείο».
Το βραβείο απονεμήθηκε, στο πλαίσιο μιας λαμπρής τελετής, παρουσία πλήθους λογοτεχνών και εκπαιδευτικών και το παρέλαβαν η μαθήτρια Λαϊνά Χρυσούλα, ο δάσκαλος Βασίλης Ζαγκότας και η διευθύντρια του σχολείου Ζαβιτσάνου Μαρία.
Την εκδήλωση της βράβευσης τίμησαν από το τόπο μας με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αστακού Κώστας Λαϊνάς, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Θεοδώρου, ο ταμίας της ΟΠΣΥΞ Άγγελος Μηλιώνης, η συγγραφέας Ελένη Πριόβολου καθώς επίσης και πολλοί άλλοι επίσημοι φορείς.
ΦΩΤΟ: FOTO ART ANGELOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο